Föhnen, stijlen en krullen.
Ik doe dit regelmatig met mijn haar. En dat is soms te merken. Mijn haar is soms wat droog en heb echt producten nodig om mijn haar mooi glad te krijgen. Er zijn talloze producten die zeggen je haar te beschermen. Ik heb dit nooit eerder gedaan, shame on me…. Want mijn haar is echt beschadigd. Maar ik moet het echt gaan doen! Here I go. 

IMG_2990.JPG

Producten voor beschadigd haar

Zoals velen van jullie weten heb ik ooit meegedaan met een grote weggeefactie van John Beerens. Deze wedstrijd had ik helaas niet gewonnen maar ik heb wél een aantal haarproducten gekregen die ik met alle plezier wilde reviewen!

IMG_3129.JPG

Alle producten zijn te verkrijgen op de webshop van John Beerens.

1. Fudge Hot Hed  €18.30
IMG_3005.PNG

Toen ik dit voor het eerst zag dacht ik dat het een mousse was zoals we allemaal kennen. Dat is het niet. Het is een mousse die bescherming biedt tegen beschadiging van het haar door hitte. Het product belooft het haar te hydrateren terwijl het geföhnd of gestyled wordt. Daarnaast bevat het product enkele vitaminen.
Ik heb de mousse (eerst goed schudden) in mijn natte haar gedaan na het wassen van mijn haar. De geur is echt héél fijn. Het ruikt superfris maar ook wat zoetig. Het geeft een wat luxe gevoel alsof ik bij de kapper zit. Hierna heb ik het geföhnd. Het haar ruikt na het föhnen nog steeds erg lekker en het is ook zachter dan wanneer ik niets in mijn haar doe vóór het föhnen.
Het enige wat ik mis in dit product is het glad maken van mijn haar. Na het stijlen is mijn haar nog steeds wat pluizig dus doe ik er ook nog olie overheen. Wat ik dan vervolgens zonde vind omdat ik dan 2 geuren door elkaar meng in mijn haar. En ik vind fudge zó lekker ruiken!
Voordelen:
– Het ruikt heel lekker
– Het maakt het haar daadwerkelijk zacht
– Het beschermt je haar tegen beschadigingen door hitte
– De verpakking is van aluminium waardoor het licht aanvoelt

Nadelen:
– Het haar blijft wat pluizig na gebruik
– Het is ietwat prijzig. Als je wilt investeren in haar producten dan is prijs niets laten we maar zeggen.

2. Fudge Dry Conditioner €15.95

IMG_3006.PNG
Dit product van Fudge is de Dry Conditioner. Vergelijkbaar met droogshampoo. Het verfrist en reinigt je haar tussen je wasbeurten door. De spray belooft statisch en pluizig haar tegen te gaan. Fijn! Dat kan ik gebruiken 🙂 Het verschil met droogshampoo is dat droog conditioner zorgt voor het herstel van het vochtgehalte van het haar en werkt daarom als een conditioner. Door de toegevoegde abrikozenolie wordt het haar zachter en glanzender.
Ik heb het product gebruikt toen ik mijn haar 2 dagen niet had gewassen. Net als de Fudge HotHed ruikt deze spray ook heel erg lekker. Ik gebruik het daarom ook vaak gewoon een dag na het wassen van het haar. Zodat mijn haar lekker ruikt.
In tegenstelling tot de hothed maakt dit product mijn haar wél minder pluizig. Dus dat is fijn!
En in tegenstelling tot de droogshampoo maakt het mijn haar niet minder vet. Bij vettig haar moet ik toch de droogshampoo gebruiken.

Voordelen:
– Het haalt de pluis weg uit mijn haar
– Het haar wordt zachter én ruikt superlekker
– Ook deze fles heeft een aluminium behuizing waardoor het licht voelt.

Nadelen:
– Het haalt het vettige niet weg uit mijn haar

3. Fudge Hothed Stylewhip €22,20

IMG_3002.JPG

De Fudge Hothed Styling whip is wél een mousse zoals we die gewend zijn. Het belooft meer textuur in het haar te brengen en een volumeboost te geven. De mousse is ook vochtinbrengend en heeft vitmaninen waardoor het haar wordt gehydrateerd en beschermt tegen hitte.
Ik heb de stylingmousse gebruikt in nat én droog haar. Mijn voorkeur gaat naar nat haar. Als je de mousse in droog haar aanbrengt dan wordt het wat harder. Het valt me trouwens mee hoe hard het wordt want de meeste mousse die ik heb gebruikt geeft mijn haar een soort wetlook door alle harde plukken en dat doet deze mousse echt een stuk minder.
Wanneer ik het gelijkmatig in mijn natte haar verdeel en het daarna föhn dan is mijn haar redelijk zacht.
Ik heb de mousse vooral bij mijn hoofdhuid aangebracht en in het midden van mijn haar omdat het volume belooft. Het geeft inderdaad volume en mijn haar is niet heel pluizig. Ik doe er voor mezelf wel wat olie bij omdat mijn haar gewoon erg pluist.
Voor mijn hoofdhuid gebruik ik nog wel volumepoeder omdat dit gewoon een wondermiddel is voor mij. De mousse geeft niet het volume wat de poeder wel doet bij de aanzet van de haren. Maar ik hou ook wel van big hair.

Voordelen:
– Het wordt niet hard in het haar.
– Het ruikt lekker maar niet zo intens als de andere fudge producten die ik heb uitgeprobeerd.
– Het maakt het haar redelijk glad
– Ook een aluminium behuizing waardoor het licht aanvoelt.

Nadelen:
– Ik vind het wat duur voor een mousse. Maar zoals eerder gezegd, wil je investeren in goede haarproducten dan is dit wel een product dat het geld waard is.
– De dop zit niet echt lekker vast waardoor deze regelmatig op de grond klettert.

4. Hair Doctor 2-Phase Conditioner 20 ml €5,95 / 200 ml €14,95

IMG_3003.PNG

De Hair Doctor 2-Phase Conditioner is een leave in conditioner. Dit houdt in dat  je het na het wassen van het haar op handdoek droog haar aanbrengt en het laat zitten. Het maakt het haar beter doorkambaar  en geeft meer flexibiliteit. Door de toegevoegde papaya en groene thee wordt het haar gehydrateerd. Het product kan overigens óók op droog haar worden gebruikt.
Ik heb het product eerst geprobeerd op nat haar. Je moet eerst even goed schudden. Het ruikt heerlijk en het wordt inderdaad beter doorkambaar. De geur blijft ook redelijk lang in het haar zitten.
Op droog haar heb ik het ook gebruikt maar het maakt het haar best wel nat. Als je je haar dus net hebt gestijld dan zou ik het niet gebruiken. Dan zit je dus weer met nat haar.

Voordelen:
– Het ruikt lekker
– Het is niet duur
– Het maakt het haar inderdaad zachter en beter doorkambaar

Nadelen:
– Wanneer je het gebruikt op droog haar is je haar weer nat

5. Redken Duo Shield 07 €23,35

IMG_3004.PNG

Dit product is speciaal voor gekleurd haar. Het beschermt tegen de hitte van stijlingsproducten en geeft het haar glans. Daarnaast zorgt het ervoor dat de kleur van je geverfde haar mooi blijft.
Ik kon dit product helaas niet vinden op de website van John Beerens. Toch doe ik de review.
Het product ruikt goed. Ik vind persoonlijk de Fudge producten lekkerder ruiken.
Wanneer ik het in mijn haar smeer is het een gel die vrij dun is wat wel lekker verdeelt over mijn hele haar.
Het is de bedoeling om dit in nat haar aan te brengen en het daarna te drogen met een föhn.
Het geeft het haar inderdaad meer glans maar, met mijn pluizige haar, is olie nog steeds niet overbodig. Een fijn product maar niet iets wat ik zelf regelmatig zou kopen. Ik ga liever voor de Fudge producten.

Voordelen:
– Het verdeelt fijn over nat haar omdat het wat dunner is
– De verpakking is mooi! Fijne kleur met een mooi uiterlijk

Nadelen:

– De gel blijft plakkerig op de handen dus handen wassen na gebruik (logisch eigenlijk, dat moet bij alle producten)
– Er zit minder in dan op het eerste oog lijkt. Aan de zijkanten van de tube zit geen gel. Het is alleen het middelste gedeelte.

Mijn oordeel over deze producten is over het algemeen goed! Ik heb mij nog nooit zo verdiept in haarproducten maar dat wil ik wel gaan doen na het uitproberen hiervan.
Ik kocht mijn spullen altijd bij de Kruidvat en dat is prima, maar ik merk wel enig verschil met de duurdere producten zoals Fudge.
Ze ruiken simpelweg lekkerder en het haar wordt ook zachter wanneer ik het gebruik.
Beschadigd haarEr zijn weer nieuwe producten van John Beerens onderweg met onder andere CHI haarproducten met keratine, Kardashian wimpers en haarborstels. Ik ben erg benieuwd! Ik heb de Dry Conditioner overigens ook weer besteld want die bevalt erg goed. Natuurlijk krijgen jullie ook een review over de andere producten. Can’t wait!

May