Ik weet niet of jullie dit allemaal hebben maar ik blijf altijd op zoek naar goede producten voor mijn huid. Ik vond de African black soap.
Hoe ouder ik word hoe meer ervaring ik krijg met huidproducten. En dat is nodig! Ik wil niet zeggen dat ik echt rimpels krijg maar wat lijntjes beginnen zich toch te laten zien bij bijvoorbeeld mijn ogen.
Maar dat mag, ik ben bijna 30 en eerlijk is eerlijk, ik ben blij dat ik nog geen echte ouderdomsverschijnselen heb gemerkt.  

African Black Soap

Soms lig in ik bed een beetje te facebooken op mijn telefoon en ik ben lid van een aantal Amerikaanse beauty groepen.
De berichten over huidproblemen spreken mij altijd aan omdat ik een klein beetje obsessed ben met gezichtsproducten die ECHT werken.
In één zo een groep schreef iemand dat zij last heeft van een droge en onregelmatige huid. In de reacties kwam ik vaker de ‘Black soap’ tegen. Wat is dit nu precies?

Na even gegoogled te hebben kwam ik verschillende dingen tegen. De ‘African Black Soap’ zou veel huidproblemen moeten verhelpen omdat deze zeep puur natuurlijk is. Zonder een enkele toevoeging van chemicaliën en kleur/geurstoffen.

CEB-Raw-black-soap

De zeep is gemaakt van 30% pure shea butter. Het zou voor iedere huid geschikt zijn en mensen met een wat problematische huid zouden veel baat hebben bij het gebruik van deze zeep.
Daarnaast kan de zeep gebruikt worden als shampoo, vooral voor mensen met kroeshaar. Ik heb geen kroeshaar maar ik ga het toch eens als shampoo proberen.

Als laatste is het mooi om te vertellen dat deze zeep niet schadelijk is voor het milieu en handgemaakt is door Afrikaanse vrouwen in Ghana. Op deze manier worden vrouwen in Ghana geholpen met werk en inkomen. Dubbel YAY.

Dit klinkt allemaal PRACHTIG! En ik ken mezelf, kopen….. Is het een product die echt zo goed is als dat ze zeggen?
Ik gebruik eigenlijk nooit zeepblokken omdat ik ze niet fijn vind voelen op mijn huid. Ik krijg een trekkerig gevoel. Daarnaast vind ik het niet zo hygiënisch omdat het blok open en bloot in de badkamer ligt. Hallo vocht en bacteriën!
Maar toch, let’s give it a try.
Ik heb de zeep besteld op Supernaturals voor €9,95. Best prijzig voor een stuk zeep.
De volgende dag kreeg ik mijn pakketje al binnen.

African black soap

De verpakking is simpel maar toch hou ik hier wel van. Er zat een leuk strikje om van een stukje simpel touw. Dit hoort ook wel bij het product vind ik dus ja, best leuk. Leuker dan een stukje omhulsel.
Verder staat er een uitgebreide ingrediëntenlijst op de verpakking.

IMG_2173.PNG

Zoals je kunt zien staat er overal bij ‘unrefined’, dit betekent onbewerkt. Fijn! Een puur product. Ik ben heel benieuwd.
De zeep zelf ziet er wat vreemd uit. Totaal niet aantrekkelijk of luxe. Het ziet er uit als een stuk modder of steen.
African black soapIMG_2172.PNGMaar eigenlijk had ik dit ook verwacht van een natuurlijk product. Ik voelde me direct heel verantwoord en gezond… Haha! Zo een muts ben ik dus.

De zeep ruikt in eerste instantie vreemd. Niet iets waarvan ik het graag op mijn lichaam of gezicht wil smeren.
Op de website werd aangegeven dat je huid er vreemd op kan reageren na het eerste gebruik. De huid moet even wennen aan de volle aanwezigheid van natuurlijke ingrediënten.

De eerste keer dat ik de zeep gebruikte deed ik dit onder de douche op mijn gezicht na mijn reinigingsritueel en op mijn lichaam.
De zeep laat geen vervelend trekkerig gevoel achter wat normale zeep wel doet. Het voelt zelfs wel een beetje zacht aan. Ik denk dat dat komt door de shea butter.

Ik heb geen gekke dingen opgemerkt op mijn gezicht na het gebruik van de zeep. Op zich reageert mijn huid er prima op. Omdat ik meerdere producten ben gaan testen die week kan ik niet duidelijk zeggen of mijn gezicht nu zachter werd van de zeep of van een ander product maar het is wel zachter geworden. Dus schadelijk is het sowieso niet.

Aan de geur wen je ook. Ik gebruik de zeep nu anderhalve week en ik merk geen vreemde geur meer op.
Oké het ruikt nog niet super lekker, luxueus of verleidelijk maar het is prima te doen. Het ruikt naar ‘verantwoord leven’ haha!

African black soap

Alles bij elkaar kan ik zeggen dat de zeep mij prima bevalt. Ik voel me schoon en gehydrateerd na gebruik.
Wat ik al aangaf vind ik het niet heel hygiënisch om blokken zeep te gebruiken maar ik heb de zeep op een schaaltje gelegd zodat het redelijk schoon blijft. Aan de rest kan ik weinig doen.
Daarnaast ziet de bonk zeep er niet aantrekkelijk uit en heb ik al vaker vragen gekregen wat dat rare ding in mijn badkamer toch is. Want het ziet er zo vies uit.

Ben je fan van verantwoorde en natuurlijke producten dan is deze zeep zeker een aanrader. Hou je toch meer van luxe producten die lekker ruiken en er mooi uitzien dan is dit niets voor jou.
Ik denk wel dat ik de zeep vaker ga bestellen. Gewoon voor erbij.

VOORDELEN:

– Het product is verantwoord omdat het handgemaakt is door vrouwen in Afrika wat werkgelegenheid en inkomen biedt.
– Er zitten alleen maar natuurlijke producten in verwerkt. Geen chemicaliën of kleurstoffen.
– Het geeft een fijn zacht gevoel na gebruik

NADELEN:

– Ik vind de zeep wat prijzig voor een blok zeep.
– Het ziet er niet aantrekkelijk uit en het ruikt een beetje vreemd

May