I’m in love with nudes! En dan bedoel ik natuurlijk
de nude colors in make-up. Ik denk dat ik al 20 jaar geen blauwe/groene/paarse oogschaduw meer heb gekocht. Ik ga voor de nudes, goud en bronzen kleuren. En ik raak het niet zat.
Catrice heeft de trend goed opgepakt. Dit budget merk behoort inmiddels tot één van mijn favoriete merken en ik ga graag langs de Kruidvat om gewoon even te kijken of ze nog nieuwe producten in hun assorti hebben.
De eyeshadow paletten vind ik heel fijn en daar schrijf ik vandaag een review over. 

Catrice Eyeshadow

De ´Absolute´ paletten zijn prachtig. De kleuren worden weergegeven van licht naar donker. Ik gebruik nooit, maar dan ook NOOIT één kleur oogschaduw. Wanneer je meerdere kleuren gebruikt kun je hele mooie effecten creëren en als je van licht naar donker gaat (beginnen bij de binnenkant, donker aan de buitenkant) heb je gegarandeerd een goede techniek waarvoor je helemaal geen make-up artist hoeft te zijn.

Ik heb beide paletten meegenomen. Kiezen is toch best moeilijk. En omdat de prijs zo belachelijk laag is hoef ik ook niet te kiezen!!!


Catrice Absolute Rosé Eyeshadow Palette €4,99 verkrijgbaar bij de Kruidvat.
Zoals de naam al verklapt bevat het palette kleuren met een roze tint. De poeder heeft een goede pigmentatie. Mag van mij iets sterker maar ik ben tevreden.


Alle kleuren hebben een Shimmer behalve nummer 5. Deze is mat. Mooi!!!

 Op de foto ziet het er heel naturel uit, dat is het ook! En daar hou ik van. Een natural look, perfect voor overdag en naar mijn werk.Catrice Absolute Nude Eyeshadow Palette
€4,99 ook verkrijgbaar bij de Kruidvat.
Deze palette bevat wat meer aardetinten, bruine en beige kleuren. Erg mooi en net iets donkerder dan de Rosé palette. Ook perfect voor een natural look. Wanneer je een wat zwaardere look wilt moet je de donkerste kleur in het palette gebruiken. Hiermee creëer je een licht smokey effect. De donkerste kleur gebruik ik niet voor mijn dagelijkse look. Alleen als ik naar een feestje ga.


In deze Palette zitten alleen kleuren met Shimmer. Geen matte kleuren helaas.


Catrice Smokey Eyes set €4,59 natuurlijk ook verkrijgbaar bij de Kruidvat. De eerste zwarte kleur is een crème. Wat fijn! Ik loop vaak te klungelen met zwarte poeders omdat de poeders vaak ook op mijn wang terecht komen (hoi pandabeer). Omdat dit een creme is kun je het dus heel secuur aanbrengen. Ik gebruikte een eyeliner kwastje om aan te brengen en een blend kwastje om na afloop te blenden met de oogschaduw.
De overige kleuren zijn poeders met een zeer goede pigmentatie.
Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit zo een fijn smokey eye palette gebruikt. Juist omdat de zwarte kleur een crème is. I love it!


Kleur 1 is zo als ik zei een crème. 2 heeft een hele lichte Shimmer. De rest heeft Shimmer. 4 is overigens een hele mooie highlighter!

Een close up van mijn ogen:

Ik ben erg tevreden over dit palette. Wel moet ik nog wat oefenen met het aanbrengen van een smokey eye. Ik ben namelijk niet dolenthousiast over mijn techniek.


Tot slot heb ik op de foto’s gebruik gemaakt van de nepwimpers van Kardashian Beauty Side Long Glance/Kourtney’s Lashes €13,95. Verkrijgbaar bij John Beerens.
Ik heb regelmatig nep wimpers gebruikt maar deze zijn toch wel écht prachtig!
De vorm vind ik heel mooi, aan de binnenkant van het oog wat korter en des te langer de haren worden naar de buitenkant toe.
Vaak knipte ik de wimpers op deze manier maar dit zag je toch wel een beetje.

IMG_4821.JPG

Verder zit er een tubetje lijm bij die HEEL goed blijft plakken. De wimpers blijven de hele dag goed zitten. Ook als ik er aan kom of mijn make-up bij werk.
Ook zitten er twee kleuren oogschaduw bij. Ik heb ze zelf nog niet gebruikt maar deze kleuren heb ik eigenlijk al in mijn make-up stash. Dus of ik ze ga gebruiken? Ik denk het niet. Het idee is in ieder geval leuk.
Niet onbelangrijk: De wimpers heb ik nu drie dagen geplakt. Wanneer je de lijm voorzichtig verwijdert kun je ze gewoon herbruiken.

May