Handcrème is voor mij één van de dingen die ik standaard in mijn tas heb. Vaak hoor ik van mensen dat ik van die zachte fijne vrouwenhandjes heb.
Normaal als iemand mij zacht noemt dan gaan mijn nekharen al overeind staan. HOEZO zacht?!? Ik ben een sterke onafhankelijke vrouw! En zacht past niet in mijn plaatje daarvan. Doesn’t make sense maar ik heb soms van die rare gedachtekronkels.
Maar zachte handjes, dat vind ik dus wél een fijn complimentje. 

Zachte handjes

Ik weet zeker dat dat mede komt doordat ik al jaren frequent gebruiker ben van handcrèmes. Na het handen wassen, na het afwassen, na het douchen, voor het slapen en gewoon even tussendoor. Mijn handcrèmes vliegen er doorheen.


Ik wissel ook vaak van handcrèmes. De geurtjes, de verpakking en de crème zelf verschillen enorm van elkaar.
Enkele van mijn favoriete handcrèmes ga ik aan jullie laten zien. Van budget tot aan de wat duurdere merken.

 Hand Cream van Cien te koop voor ongeveer €2 bij de LIDL. Deze handcrème is de meest vettige handcrème van allemaal. Daarom gebruik ik het overdag eigenlijk nooit. De tube staat standaard naast mijn bed en ’s avonds voordat ik ga slapen smeer ik mijn handen hiermee in. Omdat de crème niet snel intrekt moet ik dan wel zorgen dat ik mijn hand niet onder mijn hoofd leg maar daar ben ik inmiddels wel aan gewend.
De tube ziet er wat saai uit en heeft geen eyecandy factor. De ideale crème voor extreem droge handen en dan is gebruik voor het slapen gaan het beste.
 Miracle Balm van Rituals te koop voor €10 bij Rituals. Deze handcrème ruikt AMAZING! Overal waar ik ga en deze handcrème gebruik, hoor ik complimentjes over de geur.
Rituals is sowieso een merk waar ik echt van hou. De tube ziet er mooi uit; een aluminium tube met een mooi roze kleurtje.
De crème smeert heel fijn aan en trekt snel in. Deze handcrème zit standaard in mijn tas en gebruik ik veelvuldig (vandaar een halflege tube op de foto, sorry!)

   Helping hands van Lush te koop voor €12,70 bij Lush. Net als Rituals is dit één van mijn favo merken. Lush misschien nog wel ietsjes meer favo omdat het gemaakt is van natuurlijke producten. En het ruikt zooooo lekker. Meestal dan, want deze handcrème ruikt niet geweldig. De geur is ook niet vies maar het is geen lucht om over naar huis te schrijven.
De crème zelf maakt dit absoluut weer goed. Het is een hele fijne vette crème die ook nog eens snel intrekt. De crème is bedoeld voor ‘mensen die hun handen vaak moeten wassen’.
De verpakking geeft aan dat de crème vol amandel, cacaoboter en kamille zit. De kamille vermindert roodheid en door de toegevoegde goudsbloem werkt de crème helend op een geïrriteerde kapotte huid.
De verpakking is typisch Lush. Een fijn simpel potje met leuke teksten (zoals ‘Oh kom op, je weet vast wel hoe je een handcrème gebruikt!). Lush heeft vaak wat humor en luchtige teksten op de verpakkingen staan. Ik hou ervan! Ook de uiterste gebruiksdatum staat erop wat ik persoonlijk heel handig vind. Zeker omdat het om verse ingrediënten gaat.
Omdat de crème niet zo heel lekker ruikt staat deze op nummer 2 van mijn persoonlijke voorkeur. Als het alleen om de crème en de werking zou gaan zou deze handcrème definitly op nummer 1 staan.


Hand Lotion van Origins te koop voor €24,50 bij Douglas.
Toevallig heb ik deze tube gekregen. Het is een mini size en ik kon deze uitgave van Lime & Geranium niet vinden op een Nederlandse website. Andere handcrèmes van Origins zijn te koop bij de Douglas.
De geur is even wennen. Een hele sterke citrus geur komt naar boven wanneer ik deze handcrème gebruik. Mijn vriend weet dan ook precies wanneer ik mijn handen hiermee heb ingesmeerd.
Ik vind de geur nu erg lekker en vooral fris ruiken. Alsof ik extreem schone handen heb.
De crème zelf smeert prima en trekt snel in. Ik vind persoonlijk een prijsklasse van rond de 25 euro veel te duur voor een handcrème dus zal ik dit niet snel kopen. Maar als cadeautje was ik er mega blij mee.

 Tot slot de Regenerating & Nourishing Hand Cream  van Mollon Pro. Het is een grote verpakking van 250 ml met een handig pompje. Niet handig dus om mee te nemen in je tas maar wel om neer te zetten bij de wasbak bijvoorbeeld. De geur is lekker fris. Ik heb geen idee wat er in zit maar het doet me denken aan de geur van komkommer. De crème trekt snel in en is niet vet. Een fijne handcrème.

Ik ben en blijf op zoek naar fijne, lekker ruikende handcrèmes. Heb jij tips? Welke handcrème vind jij fijn?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf.
Disclaimer

 

May