Even geleden heb ik mijn haren geverfd. Ik doe dit iedere maand ongeveer, en vaak in dezelfde kleur. Deze keer heb ik gekozen voor Mahonie rood van Syoss. Een prachtige kleur. Alleen een paar dagen later besloot ik out of the blue dat dit de laatste keer verven was voor mij. In ieder geval voor een paar jaar…. Ik laat zien hoe mijn haar is geworden en waarom ik de keuze heb gemaakt om te stoppen met verven. Lees je even mee?

Bye bye geverfd haar

Om te beginnen heb ik mijn haren geverfd zoals ik altijd doe. Niets geks aan. Alleen heb ik nu niet voor een bruine kleur gekozen maar voor mahonie rood van Syoss (verkrijgbaar bij Kruidvat). Een prachtige kleur vind ik zelf!
Het enige nadeel was dat mijn uitgroei veel roder werd dan de rest van mijn haar, maar dit trok na enkele dagen wel bij.
Op de foto is de rode gloed niet heel goed te zien maar in fel licht is het goed te zien. 

Maar toen, ging ik naar de kapper. Dit doe ik bij een thuiskapster (scheelt een hoop geld en daarnaast is ze erg goed). Ik kwam voor een knipbeurt en het uitdunnen van mijn haar. Ik heb een grote dikke bos met haar en als het zo dik is dan kan ik er niets mee.

Zij vertelde mij dat ze haar haren al 3 jaar niet had geverfd. Pas geleden heeft ze het na 3 jaar weer geverfd en werd het ontzettend mooi omdat er geen oude verf meer in het haar zat.
Na een gesprekje over mooi gezond haar begon ik te denken dat het voor mij ook voordelen zal hebben.
Mijn haar is namelijk keer op keer op keer geverfd en daardoor kan ik nooit wat lichter gaan of mooie effecten in mijn haar laten zetten zonder het enorm te beschadigen en daarnaast wordt het nooit zoals ik wil omdat de oude verf ook een hoop verpest.

Want dit vind ik mooi: IMG_4866.JPG
Maar dit niet:Geverfd haar

Ik heb dus besloten om mijn haar ook niet meer te gaan verven. ALLES uit laten groeien om daarna een AWESOME coupe te nemen. Maar voorlopig: Ik hoop dat ik het ga volhouden. Vooral omdat mijn uitgroei in de zomer heel licht gaat worden en het er NIET uit gaat zien.

Verf jij je haar? Of juist niet? 

May