Foundation vinden die bij je past, een jarenlange zoektocht die ook ik  heb moeten doorstaan. Mijn eerste foundation kocht ik toen ik 12 was bij de HEMA. No offense want de HEMA heeft tegenwoordig hartstikke fijne producten, maar toen… oh oh wat heb ik erbij gelopen. De foundation was super niet mijn kleur, hi cakeface! En ik smeerde er lekker een halve tube op want ik had best wat last van puberpuisten…. (En de foundation maakte vooral oranje in plaats van dat het dekkend was).
Inmiddels, zo een 18 jaar later, heb ik toch ein-de-lijk de foundation gevonden waar ik aan ben blijven hangen.
Daarnaast heb ik nog enkele foundations die óók tot mijn fave’s behoren en die zal ik hier kort reviewen. 

 

Ideale Foundation

1. Estee Lauder Double Wear €37,80 (Pebble & Shell Beige)
2. Chanel VitaLumière Fluide Foundation 45,95 (Beige)
3. Catrice Matt Mousse Make-up €4,99 (Warm Beige)

Swatches van de producten:

  Hierboven de Chanel en de Catrice. Beide kleuren passen goed bij mijn huid! De Chanel is wat glimmender en dekt minder goed dan die van Catrice. De Catrice is erg mat en kan daardoor wat meer dekkend zijn. Ik gebruik beide vaak. Het ligt er maar net aan hoe mijn huid die dag aanvoelt. De Catrice is overigens het allergoedkoopst. Scheelt nogal (40 euro verschil) maar doet niet zo zeer onder. Het enige wat ik merk is dat de andere foundations langer blijven zitten en mooier blijven gedurende de dag.

Let op, als je heel blank bent zijn deze kleuren VEEL te donker. Maar van de Double Wear zijn sowieso HEEL VEEL kleuren beschikbaar.

Tip:
– Om de juiste kleur foundation te kiezen smeer je een laagje op je kaaklijn. NIET op je arm wat vaak wordt gedaan. Je kaaklijn laat het beste de kleur van je gezicht zien.
– Zorg dat je altijd een tint precies als je huidskleur uitkiest of iets lichter. Ga nooit voor een donkere kleur. Zo vermijdt je de ‘swek’ look.

Mijn all time fave is écht Estee Lauder Double Wear. Deze dekt heel goed en laat geen cakeface achter. Bij mij blijft het de hele dag mooi en hoef ik niets bij te werken. Daarnaast is de foundation matterend wat voor mijn vettige t-zone goed werkt. In de zomer meng ik de foundation vaak met een moisterizer voor een minder dekkend maar mooi egaal resultaat.

Wat is jouw favoriete foundation? En waarom? Ik ben altijd nog rond aan het snuffelen en ontvang graag tips!
Disclaimer

May