Ik hoef niet nogmaals te benadrukken waarom kokosolie één van mijn favoriete all-time product is. IM IN LOVE WITH THE COCO! Dus whipped coconut butter it is!
Vooraf aan deze DIY post ging de scrub en vandaag ga ik jullie laten zien hoe je een heerlijke whipped body butter kan maken met maar 3 ingrediënten. Supergoedkoop, megahydraterend en überfijn. Need i say more? 

DIY WHIPPED COCONUT BODY BUTTER
DIY Whipped coconut body butter De ingrediënten die je nodig hebt zijn heel simpel, zelf had ik ze al in huis dus was het voor mij megabudget €0 euro. Maar als je ze gaat kopen dan kost het je nog geen 10 euro en daar kun je ongeveer 8 potten body butter mee maken. Of je gebruikt de rest voor het eten te bakken, scrubs, haarmaskers of shampoos. You name it.

Needs:
Kokosolie (1 koffiekopje)
– Vitamine-E olie (een paar drupjes). Verkrijgbaar bij drogisterijen of natuurwinkels
– Essentiële olie (1 theelepel). Verkrijgbaar bij natuurwinkels of de action 🙂 Zelf heb ik lavendel gebruikt, fijn voor het slapen gaan
– Mixer, schaal en een lege pot
DIY Whipped coconut body butter

De mixer die ik heb gebruikt is de meest simpele mixer die volgens mij iedereen in huis heeft.
De kokosolie bewaar ik zelf buiten de koelkast, als je de kokosolie in de koelkast hebt bewaard zorg er dan voor dat deze een halfuurtje van tevoren uit de koelkast wordt gehaald. Anders mixt het best lastig.

DIY Whipped coconut body butter
Gooi alle ingrediënten in een schaal en mix dit op de hoogste stand ongeveer 5 minuutjes. Omdat ik niet een hele kop kokosolie heb gebruikt moest ik de substantie af en toe weer even bij elkaar gooien met een lepel (of mijn schaal was gewoon veel te groot).

DIY Whipped coconut body butter

DIY Whipped coconut body butter
In eerste instantie vroeg ik mij af hoe de harde,dikke kokosolie zacht kon worden zonder deze te smelten. Dit gebeurt gewoon door de mixer (it’s magic!).DIY Whipped coconut body butter

Lepel nu alles uit de schaal in een pot en voila! Klaar is je whipped body butter. Omdat ik vaak een droge huid heb is deze body butter voor mij perfect. Het enige nadeel is dat het niet erg snel intrekt maar mijn huid voelt erna wel heerlijk zacht aan.DIY Whipped coconut body butter

Enjoy!!

Disclaimer

May