Laatst bestelde ik de keratine lijn van CHI bij John Beerens. Het leek mij een geweldig haarproduct! Ik heb de producten voor jullie getest. Wat vond ik ervan, lees je mee?

DE CHI KERATINE LIJN

De Keratine lijn van CHI wordt op de website beschreven als een weldaad voor droog, beschadigd, pluizig en futloos haar.  Het vult de eigen keratine aan en het hydrateert en herstelt het haar.

Aangezien mijn haar ook redelijk pluizig, beschadigd en futloos is leek mij dit best een goed idee. Het pakket heb ik in zijn geheel besteld. Momenteel is het niet terug te vinden op de website dus zal ik de producten individueel per prijs benoemen.

De CHI Keratin Shampoo (€15,84) en de CHI Keratin Conditioner (€16,32)
De Shampoo van CHI belooft het haar op een milde manier te reinigen en intensief te verzorgen. De shampoo bevat keratine wat het haar versterkt. De keratine vult de beschermlaag op het haar aan en beschermt het haar tegen schade. Ook is er jojoba- en arganolie toegevoegd waar de haarschacht verzorgt door zou worden.
Als eerste: De gehele lijn ruikt echt heerlijk! Zo ook de shampoo. Deze schuimt echter niet zoveel bij het gebruik wat ik wel een beetje jammer vind. Ik hou van schuim en daardoor krijg ik het gevoel dat mijn haar schoner wordt (dat gevoel klopt helemaal niet maar ach).
De conditioner belooft dat het haar soepeler wordt en dat het pluis tegen gaat. De conditioner maakt mijn haar inderdaad zacht maar laat het niet zo zacht worden dat het futloos wordt. Er blijft volume in mijn haar en het voelt wat stug aan. Fijn!
Bij opdrogen merk ik de volume duidelijk in vergelijking met andere conditioners. Aan de andere kant, mijn haar pluist nog wel…. Helaas.

 CHI Keratin Leave-in Conditioner (€14,88)
De CHI Leave in Conditioner is zoals de naam al vertelt. Het is een conditioner die je na het douchen aanbrengt in je haar en dus niet uitspoelt. Het zegt je haar te hydrateren, het voorkomen van gespleten haarpunten en het haar laat glanzen.
Dit product heb ik twee keer getest maar helaas, mijn haar wordt ontzettend vet. Tenminste zo voelt het aan. Ik heb het twee keer geprobeerd omdat ik wilde kijken of het misschien lag aan het weer of eventueel mijn hormoonhuishouding, maar nee. Jammer.

CHI Keratin Silk Infusion (€2,88)
De Silk Infusion is een leave-in treatment die hetzelfde doet als de shampoo, keratine en leave- in conditioner. Dit product bevalt mij wél een stuk beter dan de leave-in conditioner. Het maakt inderdaad mijn haar glanzender, minder pluizend en heel belangrijk: Niet vet!
De prijs is ook fijn. Voor €2,88 heb je een klein flesje. Hier doe je overigens best lang mee omdat je maar weinig nodig hebt.
IMG_6117.JPG

Tot slot komt alles in één doos. Ik heb laatst een blog gelezen (vergeef me ik weet niet meer waar) maar daar werd gezegd dat Glennis Grace niet op de voorkant had gehoeven. En dat geldt ook voor mij. Prachtig haar en een prachtige vrouw maar absoluut geen meerwaarde. Het staat zelfs iets kitscherig.

Over het algemeen ben ik heel tevreden met deze lijn van CHI. De leave-in conditioner is alleen een dikke no-go. Bij een ander zal het misschien wél werken, maar bij mij niet. Ik ga hem weggeven!

May