Zoals beloofd een review over de Primers van E.L.F. Cosmetics. De primer vond ik te interessant om samen met andere producten te reviewen dus krijgen ze van mij een eigen post. Lees je mee?IMG_7228

Primers

Een primer is een product die je aanbrengt na je dagcrème en onder je make-up. Dit zorgt ervoor dat je make-up beter, mooier en langer blijft zitten. De meeste primers hebben daarnaast ook nog eens een verzorgend effect. Twee vliegen in 1 klap dus!
Ik bestelde twee primers. Namelijk de SPF20 Sunscreen Face Primer (€6,80) en de Tone Adjusting Face Primer (€6,80).
IMG_7230

De Tone Adjusting Face Primer heeft een groene kleur. Deze zorgt ervoor dat de rode kleuren in je gezicht (bijvoorbeeld puistjes, maar ook als je een rode ondertoon hebt in je huid) minder opvallen. Zelf heb ik regelmatig een wat rode huidskleur, vooral bij mijn wangen. De groene primer zorgt er niet voor dat dit weggaat, hier moet je echt foundation of concealer voor gebruiken. Maar het zorgt er wel voor dat de rode toon iets meer wegvalt. Het corrigeert als het ware je huidskleur.
De primer heeft een goede structuur, lekker vol en dik waardoor je precies de goede hoeveelheid uit het flesje spuit. Zelf spuit ik twee keer om mijn gehele huid in te smeren.
Wanneer ik het op mijn gezicht heb gedaan dan voelt het heel glad en zacht, de basis om je foundation op aan te brengen.
Eerlijk gezegd ben ik niet flabbergasted van het effect, het haalt niet heel zichtbaar de rode toon van mijn huid weg. Dit geeft in mijn geval niet zo erg omdat ik er weinig last van heb en er nog foundation over aanbreng maar als je echt last hebt van rode vlekken dan raad ik je deze niet erg aan.
Al met al ben ik wel tevreden over de primer met het oog op de basis voor de foundation.
IMG_7231Vervolgens heb ik gekozen voor de SPF20 Sunscreen Face Primer. Deze heb ik gekozen voor dagen waarop de zon schijnt. Smeren is, zoals iedereen weet, ONTZETTEND belangrijk. Om mijn gezicht toch te beschermen voor de UV-stralen heb ik een dagcrème, een foundation en nu ook een primer met SPF.
Ook de structuur van deze primer is prima! Hiervan gebruik ik ook 2 spuitjes voor mijn gezicht.
De primer belooft de fijne lijntjes op te vullen en te zorgen voor een ‘ flawless’ finish.
Na het aanbrengen voelt mijn gezicht, net als bij de groene primer, lekker zacht en glad waardoor mijn foundation goed wordt aangebracht zonder vlekken.
Ik merk dat mijn foundation en concealer ook echt langer blijft zitten met deze primers. Ik werk mijn foundation eigenlijk nooit bij. Soms poeder ik wat op de t-zone omdat mijn huid gaat glimmen maar verder hoef ik niets te doen.
De foundation lijkt door de primers dus ook wat gladder aan te brengen. Top. Deze primers zal ik blijven gebruiken. En een fijn gegeven: ze zijn maar €6,80. Fijn voor de portemonnee!

Gebruik je zelf ook primers? Zo ja, welke primer gebruik je en wat vind jij er zo fijn aan?

May