Niet kunnen slapen, plafonddienst, janken van frustratie omdat je wekker alweer over 2 uurtjes gaat…. Dit probleem ken ik. En ik vind het echt verschrikkelijk. Slapen is heilig voor mij, ik slaap graag snel, lang en goed. Maar dit lukt niet altijd. Ik heb wat dingen uitgeprobeerd en ik heb gevonden wat voor mij werkt. Misschien werken deze tips ook voor jou? Lees je mee?

Ken je dat gevoel? Over 2 uur gaat je wekker, je ligt al een paar uur in bed maar DE SLAAP WIL NIET KOMEN!
Jimcarryslaap

 

Hoe je het ook probeert, je hoofd leegmaken, je ogen dichtdoen, de kamer volledig donker maken, oordopjes in… Het lukt gewoon niet. What the F*ck?
De volgende ochtend word je wakker (hey, ik ben dus toch een keer in slaap gevallen) maar erg uitgerust ben je niet. Integendeel, je voelt je alsof je 2 marathons hebt gelopen, 3x bent overreden door een trein en je vraagt je af of je nu wakker bent of nog droomt? Mag ik me aub ziek melden vandaag?
Nee, ik ben volwassen. Ik moet gewoon naar mijn werk KUT!

Deze nachten heb ik vaak gehad, en soms nog.. En ik kan er soms wel van JANKEN! Hallo?!!? Ik ben moe, waarom kan ik dan niet gewoon slapen?

Ik heb wat dingen geprobeerd, een slaapmasker en denken dat ik op een strand lig met een lekker zonnetje, denken aan leuke dingen (oh ja!! Dat MOET ik even onthouden morgen) en vervolgens nog een uur daarmee in je hoofd bezig zijn.
Wat mij erg heeft geholpen is ten eerste een slaap hypnose. Ja een slaaphypnose! Ik ben een rasechte westfries, dus ontzettend hartstikke nuchter en met beide benen op de grond. Maar een slaaphypnose ben ik toch maar eens gaan proberen. En het helpt!

Schermafbeelding 2015-07-15 om 15.19.59

Ik gebruik daarvoor mijn spotify account. Je kunt deze ook vinden in de iTunes store en ze zijn vast te downloaden. A Guided Journey to Deep Sleep van Brad Austen. Op zich is het handig dat je engels spreekt want de ‘ hypnose’ is in het engels.
Deze versie vind ik zelf heel fijn, op de achtergrond een rustgevend muziekje en tussendoor praat meneer Brad heel rustig en vertelt je wat je moet doen. Bijvoorbeeld het letten op je ademhaling, het ontspannen van je lichaam of het bedenken dat je op een strand ligt.
Het lijkt eigenlijk heel irritant, normaal kan ik ook niet slapen met een geluid op de achtergrond maar IK SLIEP, en niet na het afspelen van de ‘ Journey’ maar meteen binnen 6 minuten. Vreemd? Ja. Maar het werkt.
Mijn vriend is er overigens niet heel dol op. Hij vindt het maar een irritante vent. Maar als ik echt niet kan slapen dan doogt hij Brad Austen wel. Want hij weet dat ik binnen een paar minuten weg ben…

IMG_8918

Tot slot heb ik nog een truukje. Namelijk de werking van lavendel. Lavendel zorgt ervoor dat je tot rust komt, het heeft een ontspannend effect op je zintuigen waardoor je je meer ontspant en dus beter kan slapen.
Tegenwoordig zijn er veel producten met lavendel, ik ben zelf niet zo fan van deze geur in cosmetica producten maar wél als het gaat om mijn nachtrust.
Ik kocht de Relaxing Pillow Spray Lavender voor €7,49 bij De Tuinen. Hiervan spray je ongeveer 3x op je kussen. Mijn kussen was overigens behoorlijk nat na 3 spraytjes dus zorg ervoor dat je vanaf een afstandje op je kussen sprayt, zodat het als het ware over je kussen nevelt.
Ik vind hem heerlijk, samen met mijn grote vriend Brad Austen zorgt de spray ervoor dat ik na een paar minuten slaap 🙂 Slaap lekker!

IMG_8919

 

Wat doe jij als je niet kan slapen? Tips?

May