In de zomer houden we allemaal van een kleurtje. Er zijn een heleboel zonnazi’s (excuse my language) die roepen dat zon echt uit den boze is. Laatst was Sylvie Meis in het nieuws omdat zij veel te bruin zou zijn. Ik was echt verbaasd over het feit dat ZOVEEL mensen goed wisten hoe zij leeft en wat ze precies doet. Sorry hoor, maar bruin is mooi. Verantwoord bruin is supertof.

Zelf heb ik ook Indisch bloed en ben ik binnen no-time bruin. Verbranden doe ik zelden. Toch smeer ik mij in. Want ja, ik vind het ook belangrijk dat ik gezond blijf. UV-straling zorgt namelijk voor rimpels, pigmentvlekken en verhoogd de risico’s op huidkanker.

Ik smeer mij daarom altijd in als het zonnetje schijnt. Overigens zit er een SPF in mijn dagcrème dus in de winter ben ik ook safe.
Mocht het 25 graden of meer zijn (zelden in Nederland) dan smeer ik mij goed in. Laatst kreeg ik voor mijn verjaardag 2 fijne tubes van Rituals met een hoge SPF van mijn lieve mam.
En wat zien ze er leuk uit!

 

Rituals SPF 30 gezicht

Rituals tanning

De verpakkingen zijn helemaal naar mijn smaak. Vrolijk en fel minty kleurtje. Klein en compact waardoor het handig is om mee te nemen in je tas.

Rituals Sun Protection Cream SPF 30 (full size 50ML) €15
De crème zelf is fijn smeerbaar en laat (heel belangrijk) geen witte waas achter. Na het smeren voelt mijn huid lekker zacht.
En zoals we gewend zijn van Rituals: Het ruikt heel fijn!

Rituals Aftersun hydrating lotion (full size 200ML) €13
De aftersun van Rituals bevat 30% aloë vera. Dit zorgt ervoor dat je huid tot rust komt en gehydrateerd blijft. De lotion belooft ook je kleurtje langer te behouden. Daarnaast zit er ook Ginkgo Biloba extract in, dit is een anti-oxidant. Een anti-oxidant gaat het huidverouderingsproces tegen. En dit is erg belangrijk na het zonnen als je geen rimpelhuidje wilt.
De aftersun is een wat waterige crème waardoor het makkelijk uitsmeert. Het wordt ook direct in de huid opgenomen zodat je niet met een vettige huid blijft zitten. En ook deze, ruikt obviously heerlijk!

Leuk om te weten: Douglas verkoopt nu de zonnebrandcrème en de aftersun als travelset in een mooi Rituals etui. Ik heb geen idee hoeveel het kost want het was een cadeautje 🙂 Mooi Parfumerie heeft geen webshop.

Gebruik jij een factor op je gezicht? En gebruik je aftersun?

May