In de zomer foundation dragen is horror.. Het zit niet lekker, het is niet goed voor de huid, door zweten kun je vlekken krijgen en het is ook gewoon niet mooi! Maar wat kun je doen als je toch een egale huid wilt, bescherming tegen de zon Γ©n een goede dekking nodig hebt? Lees je mee?

Shiseido foundation

 

De zomer en foundation

In de zomer foundation dragen is vreselijk. Ik doe dit ook zo weinig mogelijk. BB cream is een goede oplossing maar in de tijd van de maand heb ik net iets grotere en rodere plekjes dan normaal. En BB cream is daar niet tegen opgewassen.
Shiseido is een fijn merk die ik regelmatig gebruik. Toen ik mijn gezichtsreiniger kocht kreeg ik een miniatuur van deze compact powder gratis. En I LOVED IT!

Marketing is awesome, en heel slecht voor mijn portemonnee, want natuurlijk kocht ik de fulltime verpakking. Voor de zomer is deze compact powder echt heel fijn.

Shiseido foundationDe UV protective compact foundation SPF 30 is een foundation in poedervorm. Het wordt geleverd in een mooi strak doosje die mij doet denken aan zonnebrandcrème. Blauw met geel. Geen luxe uitstraling vind ik, maar leuk.
De foundation belooft bestendig te zijn tegen transpiratie, water en olie. En door de SPF 30 beschermt het je huid optimaal.

Het doosje wordt geleverd met een sponsje die apart van de poeder in een soort klepje zit. Fijn, zo wordt je sponsje niet doordrenkt met poeder en blijft het redelijk schoon.
De poeder is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar: medium ivory (voor de lichte huid), medium beige (voor de zongebruinde huid) en dark beige (voor de fanatieke zonaanbidders of mensen met een wat donkerdere huid).
Zelf heb ik de medium beige gekozen. De kleuren zijn vrij donker, medium beige is voor mensen met een normale blanke huid echt te donker.
Voor de zomer is het top overigens want dan matcht het wel met mijn huidskleur.

Shiseido foundation

De poeder brengt prettig aan en geeft geen cakeface. Het is dan wel als poeder verpakt maar dit is op de huid niet terug te zien. De poeder mengt zich mooi in de huid. Het dekt zeer goed.
De compact foundation is te koop voor €34,- bij parfumeries en is ook in veel online winkels te koop.

Enjoy the sun!

 

May