Ik ben een fanatieke spelletjes speler op mijn telefoon. Weinig mensen weten dit omdat ik mensen niet lastig val op Facebook met uitnodigingen (ja dit kun je gewoon uitschakelen).
Welke spelletjes zijn nu echt leuk om te spelen op je telefoon of tablet en gratis? Ik noem mijn favo spellen op! 

 

Games voor je telefoon

Hay Day

1. Mijn absoluut all time fave: Hay Day. Ik doe dit spel al jaren en ik vind het nog steeds geweldig! Bouw je eigen boerderij met dieren zoals koeien, schapen, varkens, honden, kippen, katten en paarden en maak je eigen producten. Je hebt een eigen stad, een haven, een visvijver en nog veel meer. Uren plezier gegarandeerd!
Wat leuk is: er komen vaak nieuwe updates zodat je dus nooit bent uitgespeeld!
HayDay voor iOs, HayDay voor de Android

 

 

Fairway Solitaire

 

2. Fairway Solitaire. Een heel verslavend kaartspel. In dit spel zijn verschillende levels en krijg je iedere dag een ‘level of the day’. Je kunt hiermee bekers en sterren verdienen. Eigenlijk kun je dit spel bijna niet uitspelen. Dus ook hier: gegarandeerd uren speelplezier 🙂
Fairway Solitaire voor iPhone, Fairway Solitaire voor Android

 

 

Trivia crack

 

3. Trivia Crack. Als je dit niet kent heb je de laatste tijd onder een steen gewoond denk ik. Het triviant spel op je telefoon. Je kunt het spelen met je vrienden van Facebook maar ook met random spelers. Beantwoord vragen en krijg een kroon van alle categorieën. Hartstikke leuk als je je echt verveelt en je wordt er ook nog eens slimmer van!
Trivia Crack voor iPhone, Trivia Crack voor Android

 

 

WordFeud

 

4. Wordfeud. Wie kent het niet. Al enige tijd bekend en nog maar weinig mensen in mijn Facebook spelen dit spel. Een scrabble variant voor de telefoon. Ik in ieder geval wel 🙂 Ook een spel die je heel goed kan spelen bij ernstige verveling.
Wordfeud voor iPhone, Wordfeud voor Android

 

 

DinerDashRush

 

5. Diner Dash. De diner dash reeks is eindeloos. Volgens mij zijn er wel een stuk of 10 spellen van Diner Dash. In een hotel, in een restaurant, in een snackbar etc. Een leuk spel waar je klanten moet helpen, bestellingen moet opnemen en ook weer moet brengen en opruimen binnen de tijd.
Diner Dash voor iPhone, Diner Dash voor Android

 

 

Hidden objects

 

6. De hidden object games. Deze kun je het beste op de iPad spelen voor groter beeld. Er zijn echt honderden hidden object games te vinden in de app store. Als je het ene spel hebt uitgespeeld kun je zo door naar de volgende. Leuk om te doen. Handig is het wel om engels te kunnen spreken want er staan redelijk wat moeilijke woorden in. Ook zijn er hidden object games in het Nederlands te vinden. Zoek dan in je app store naar: zoek en vind spellen.
Hidden Object: gardens of time voor iPhone, Hidden Object: gardens of time voor Android

 

 

CSI hidden crimes

 

7. Tot slot de CSI: hidden crimes game. Dit spel heb ik lang gespeeld. Ik ben er nu een beetje klaar mee. Het is eigenlijk ook een hidden object game maar dan met een verhaallijn. Door alle clues die je vindt moet je de dader zien te vinden. Denk een beetje aan cluedo meets hidden object games.
CSI voor iPhone, CSI voor Android

Wie weet heb je er wat aan. Veel speelplezier!

 

May