High Definition Powder en Loose powder. Wat is dit nu precies? En wat kun je ermee doen?IMG_7574

Loose Powder

De High Definition Powder €6,80 van E.L.F. is transparant en het gaat om een loose HD powder. Dit houdt in dat het fijnere poederdeeltjes zijn en daardoor een lichte dekking geeft. De loose powders zijn niet handig om mee te nemen en kun je dus het beste thuis laten.
Een HD poeder is vooral bedoeld als finishing touch, dus na de foundation en concealers. Een HD poeder zorgt voor een heel mooi soft-focus effect en is ideaal voor voor foto’s en films. Veel visagisten gebruiken deze poeders dan ook on set.IMG_7577De poeder komt met een zeer hygiënische verpakking. Ook zit er een powder puff bij (love!). De powder puffs zijn ideaal voor andere dingen, namelijk om onder je hand te houden wanneer je je make-up aanbrengt zodat je de eerder aangebrachte make-up niet verpest. Ik gebruik de powder puff namelijk niet voor deze poeder. Ik gebruik een poederkwast.
De poeder is wit van kleur maar do not worry! Je gezicht wordt hier niet wit van, het is transparant.

Ik gebruik de poeder als finishing touch om mijn huid te matteren, de fijne lijntjes weg te halen en de huid helemaal egaal te krijgen. Ik gebruik een grote poederkwast en dip deze in de losse poeder. Hierna tik ik mijn kwast iets af om het meeste van mijn kwast te halen. Vervolgens doe ik het op mijn gehele gezicht, behalve op mijn jukbeenderen (die werk ik altijd af met een highlighter dus dit moet glanzen).

IMG_7573

Ook kan deze poeder worden gebruikt om te ‘bakken’. Baking is de nieuwe trend onder make-up junkies. Zie hier een video over baking door Curls N Lipstick. Zelf heb ik dit ook geprobeerd en ben er niet weg van. Maar voor ieder is het anders, misschien vind jij het wel prettig?

Al met al, ik ben erg tevreden over deze poeder. En zeker voor de prijs!

May