Gezichtsolie. Ik zie het steeds vaker voorbij komen.
Wat vroeger echt een no-go was (olie op je gezicht smeren HELL NO) is tegenwoordig juist een hype.
Het verschil is dan ook enorm. Vroeger was olie gewoon olie. Tegenwoordig is de olie voor het gezicht zorgvuldig samengesteld met kruiden en natuurlijk ingrediënten.
Ik probeerde de facial oil van MOA. De verpakking is prachtig! Maar hoe is het resultaat?

MOA

MOA is een engels cosmeticamerk die is geïnspireerd door de oude herbal folklore en met een klein sprankeltje magie.
Zij gebruiken vooral duizendblad in hun producten en daar zweren ze bij! Duizendblad zorgt namelijk voor herstel en genezing.

Eerder heb ik een artikel geschreven over 1 van hun producten. Namelijk de Green Bath Potion. En deze keer mag ik dus de Aphrodite Facial Oil proberen.
De olie werd bezorgd (binnen een week uit Engeland) in een mooie bruine bubbeltjes envelop. Ik voelde mij direct al verantwoord ;-). Ik hou wel van deze verpakkingen ♡

Aphrodite gezichtsolie van MOA
Aphrodite gezichtsolie van MOA

DE OLIE

Oké, de facial olie stond al een tijdje op mijn wishlist. Ik was zo benieuwd naar gezichtsolie en ik hoorde er veel goede verhalen over.
De olie van MOA zit in een bruine koker van karton met prachtige illustraties en leuke teksten. Ik ben zo verliefd op de verpakkingen dat ik ze stiekem allemaal heb bewaard. Ze staan prachtig op mijn bureau (ook als bijvoorbeeld pennenbak).
Verder zijn alle flesjes van het merk van glas (hallo-milieu-verantwoordt-bezig-zijn). Ook de glazen flesjes zijn voorzien van hele mooie illustraties en teksten ♡.

Aphrodite gezichtsolie van MOA

MOA vertelt op haar website dat de olie snel absorberend is. De olie verzacht fijne lijntjes en vertraagt het verouderingsproces door de verzorgende rozenbottel die vol zit met vitaminen A, C en vetzuren.
Daarnaast zit er damascus roos olie in die de droge huid verhelpt en verzorgend is voor de gevoelige huid met roodheid en/of onzuiverheden.
De toegevoegde biologische duizendblad (hét ingrediënt van MOA) maakt de huid helder en egaal, de roos geranium maakt de huid in balans en reinigt de huid en tot slot het marshmallow (YUM) uittreksel die de huid kalmeert.

Wauw, dat is dus een mond vol met natuurlijke ingrediënten.

Aphrodite gezichtsolie van MOA

Op de koker staat een enorm leuke tekst, of eigenlijk een verhaaltje, over de olie. Ik ga deze hier niet verklappen. Als je een product aanschaft mag je zelf lekker genieten van het verhaaltje. Degene die dit heeft verzonnen; chapeau! Ik vind het erg leuk ♡
Verder staan de ingrediënten netjes vermeld en staat erop hoe je de olie het beste kan gebruiken.
Namelijk iedere ochtend en avond een paar druppels olie op het gezicht en de hals uitsmeren na het reinigen van de huid.

Aphrodite gezichtsolie van MOA

Het flesje heeft een pipetje. Dit maakt het makkelijk om de olie te gebruiken. Wanneer je zou moeten schenken dan heb je kans dat je veel te veel gebruikt.
Het pipetje is dus ideaal. Je knijpt even in het balletje en vervolgens heb je genoeg voor je gezicht en je hals.

REVIEW

Ik heb de olie inmiddels een paar dagen uitgeprobeerd. Ik heb bewust gewacht met het plaatsen van een artikel omdat ik wilde zien hoe mijn huid er op zou reageren. Zou ik puistjes krijgen? Zou mijn huid rustiger worden?

Aphrodite gezichtsolie van MOA

De olie ruikt ten eerste echt heerlijk. Ik heb een vermoeden dat ik een mengeling van rozenbottel en duizendblad ruik maar ik kan het mis hebben. Mijn neus is ook geen expert.
Het ruikt in ieder geval schoon, natuurlijk en kruidig, iets dat ik graag op mijn gezicht smeer.

Het pipetje is hartstikke makkelijk in gebruik. 1x knijpen in het balletje is genoeg voor mijn gezicht en hals. Geen morsgevaar en nooit teveel of te weinig.

Wanneer ik de olie aanbreng op mijn gezicht smeert het heerlijk uit. Het duurt wel eventjes voordat het is ingetrokken. Op mijn wangen blijft de olie het langst zitten. Ik heb namelijk een gecombineerde huid en mijn T-zone is dus droog. Hierdoor trekt het sneller in op de T-zone.
Ik adviseer wel om de olie een kwartiertje voordat je je make-up aanbrengt op te smeren. Doe eerst even je kleding aan of maak je ontbijtje en breng daarna pas je make-up aan.
’s Avonds na het reinigen van mijn huid gebruik ik de olie ook en dat vind ik echt heerlijk.

Ik was bang dat er een mogelijkheid zou zijn dat ik puisten zou krijgen. Olie is toch olie en van olie krijg ik altijd pukkels. Geen kleintjes, nee echt van die hele grote…
Ik heb de olie nu een week gebruikt en ik moet zeggen dat ik geen nieuwe pukkels heb gekregen en ook de pukkeltjes die er al waren zijn absoluut niet erger geworden.

Oordeel: De olie is voor mij absoluut een yay. Ik heb mijn dag- en nachtcrème vervangen door de olie van MOA en dat bevalt mij goed. Zeker op het moment dat ik geen make-up draag voelt mijn huid heerlijk aan.
Mijn cijfer voor deze gezichtsolie is een 9.5. Waarom geen 10? Omdat je even moet wachten voordat je je make-up kan aanbrengen. Als je haast hebt is dat dus niet heel handig. Maar dat is ook het enige puntje van feedback.

VOORDELEN

  • De olie ruikt goddelijk
  • De verpakkingen zijn allemaal milieubewust én zien er prachtig uit
  • De producten bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten
  • Je doet erg lang met een flesje omdat je maar weinig nodig hebt
  • Daardoor is het product dus ook goedkoop
  • Mijn huid voelt lekker zacht
  • Het verzorgt de huid
  • Ik krijg geen pukkeltjes of andere gekke dingen op mijn gezicht van de olie

NADELEN

  • De olie trekt (bij een niet-droge) huid niet erg snel in. Hierdoor moet je even wachten met het aanbrengen van je make-up
  • Om te bestellen heb je een creditcard nodig. Het is een engelse webshop en veel Nederlanders hebben geen creditcard. Je kunt wel een prepaid creditcard aanschaffen (geloof me, dit is echt een uitkomst als je geen reguliere creditcard wilt)
Aphrodite gezichtsolie van MOA

WEBSITE MOA

Je kunt de olie, en ook andere heerlijke producten van MOA, kopen via de website.
De olie kost 20 pond. Dit is omgerekend €26. Omdat je heel lang met de olie kunt doen is dit absoluut niet duur.
Bekijk ook eens de andere producten van MOA. Ik ben ook erg benieuwd naar de ‘Daily Cleansing Ritual’ dus wie weet kun je daar binnenkort ook een review over lezen op mijn blog 🙂

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf

May