Lush, wie kent het niet! Ik HOU van Lush. Eerder heb ik een artikel geschreven over de verse gezichtsmaskers. Deze keer probeer ik de shampoo van Lush. Namelijk de Godiva. Was deze lush? Of mocht ie van mij worden geflushed? 

Lush Shampoo bar 2

SHAMPOO BAR

Shampoo bars. Wat zijn het eigenlijk?
Je kunt het vergelijken met een stukje zeep. Zo ziet het er in ieder geval uit.
Het is alleen geen zeep maar het is shampoo. In een niet vloeibare vorm.
Erg handig dus als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, het mee wilt nemen als je een paar nachtjes weggaat maar ook neemt het weinig ruimte in in je eigen badkamer.

Met de shampoo bar kun je net zo vaak je haren wassen dan met 3 flessen 250ML shampoo. Zegt Lush. Leek mij dus ideaal!

Lush zegt het volgende over de Godiva shampoo:

Echte jasmijn heeft zo’n sterke geur dat je slechts een drupje nodig hebt om een hele kamer te parfumeren. En dat is maar goed ook, want het is ongeveer het duurste goedje op deze aardbol. Lush gebruikt het echte spul, gehaald uit miljoenen kleine jasmijnbloemetjes. 
Onze Godiva shampoobar bevat jasmijnolie, dus hoef je je niet af te vragen waar je haren naar ruiken nadat je Godiva hebt gebruikt.

Cacaboter, sheaboter, camelia-olie, jojoba-olie, extra virgin kokosolie en cupuaçu boter voeden je haar en je hoofdhuid, ze worden beiden heerlijk zacht.
Niet iedereen hoeft een conditioner te gebruiken nadat ze hun haar met Godiva hebben gewassen, probeer het zelf eens uit! – Lush

WAT VOND IK ERVAN

Lush Shampoo bar 2

Ik was ontzettend blij dat mijn pakketje werd bezorgd. De shampoo bar is in een papiertje gewikkeld met een sticker waar de informatie opstaat er op geplakt.
Bij mijn bestelling kreeg ik een citroen zeepje cadeau. Heel leuk!

De shampoo bar ruikt ontzettend lekker! Ik rook het al toen ik het doosje opende. De geur van jasmijn was duidelijk te ruiken. Oh wat lekker als mijn haar daar naar ruikt zeg!

De shampoo schuimt redelijk, wat ik niet had verwacht van een bar.
Na mijn haar gewassen te hebben rook mijn haar inderdaad goddelijk! Mijn haar droogde op en toen…. was het ontzettend vet.
Wat jammer! Misschien moet ik het nog eens proberen. Dezelfde avond heb ik het nogmaals geprobeerd. Nog steeds ontzettend vet. En niet een beetje ook.

Ik hoop dat het ligt aan mijn haar die in combinatie met de godiva shampoo niet werkt. Want ik zou het erg jammer vinden als ik dit met alle shampoo bars heb. Ik vind ze namelijk wel erg lekker en handig…
Voor mij in ieder geval niet de juiste shampoo.

Het zeepje daarentegen maakte het toch nog ietwat goed. Het is een zeepje met puur citroen. Dit zie je ook zitten in het zeepje omdat deze doorzichtig is.
Hij ruikt ook ECHT naar citroen, heel fris. Lekker! Deze gebruik ik met veel plezier.

 

Lush Citron zeep

VOORDELEN SHAMPOO BAR

  • De bars zijn relatief goedkoop (€9,50) als je ziet hoe vaak je je haar ermee kunt wassen.
  • Ze ruiken goddelijk
  • Ze zijn handig mee te nemen en geen kans op lekkende producten
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Er zitten geen slechte chemicaliën in de producten

NADELEN SHAMPOO BAR

  • Mijn haar wordt er ontzettend vet van

Mijn cijfer voor dit product is een 5. Omdat het zo lekker ruikt ga ik de bar geen 1 geven. Ook vanwege de andere voordelen (compact en natuurlijk) vind ik het een prettig product.
Voor mij werkt het alleen niet. Ik krijg er ontzettend vet haar van. Daarom geef ik de shampoo bar geen voldoende.

May