Soms kijk ik eens rond bij Chinese websites om te kijken wat ze allemaal hebben. Het is daar namelijk ontzettend goedkoop en soms zitten er nog wel eens pareltjes van producten tussen.
Ik heb eens een kwasten set uit China gekocht waar ik heel tevreden over was (en nog steeds). Ik vond laatst deze kwasten en wilde ze uitproberen, lees je mee?

PRODUCTEN UIT CHINA

Kwasten uit China

Producten uit China zijn dus heel goedkoop, vrijwel altijd nep (als je merk producten koopt) maar soms nog best wel mooi.
Het is altijd de vraag wat je krijgt hoor. Het kan ook echt bagger kwaliteit zijn of het kan helemaal niet aankomen.
Let wel: Make-up producten uit China zijn ALTIJD getest op dieren 🙁 Deze koop ik dus sowieso niet. En de kwasten zouden haren van dieren kunnen bevatten.. Ik ga voor mijn eigen gevoel ervan uit dat dat bij deze kwasten niet het geval is.

KWASTENSET

Kwasten uit China

Deze kwasten set heb ik voor €5 gekocht bij Wish. Wish hanteert paypal, maar je kunt ze ook op Ali express kopen waar je met iDeal kunt betalen.
De kwasten leken mij erg mooi en het zijn er 20, top dus voor die prijs.
Ze kwamen supersnel binnen. Een week later lagen ze al op mijn mat. Maar toen ik het pakketje opende was ik meteen al teleurgesteld….
De kwasten zijn kleiner dan ik had verwacht, het doet me denken aan een reisset. Niets mis mee, maar ik had grotere kwasten gewild.
Kwasten uit ChinaTen tweede was de kleur lang niet zo mooi als dat ik had verwacht. Op het plaatje links zie je de foto die ik op Wish had zien staan. Daar zijn ze iets meer rozig maar in het echt zijn ze vies bruin. Jammer..
Als ze nou wél fijn werken is dat niet zo erg.
Maar helaas, de kwasten zijn niet van prettige kwaliteit. Ze voelen hard aan (de haartjes buigen niet gemakkelijk mee) en ze ruiken ONTZETTEND chemisch.

Ik weet niet wat ze met de haren hebben gedaan maar het ruikt alsof ze in een bad met gif hebben gelegen.
Wat een bummer.. Maar dat kun je dus verwachten met artikelen uit China.

EN NU?

Kwasten uit China

Nou, 15 van de 20 kwasten zullen in een la belanden en uiteindelijk in de prullenbak. Misschien geef ik ze wel aan mijn zusje van 9, die kan daar lekker mee schilderen ofzo.
5 kwastjes zou ik eventueel nog wel kunnen gebruiken. Dat zijn bovenstaande kwasten.
Hopelijk worden ze nog wat soepeler na verloop van tijd maar ik ben bang van niet.

Vette miskoop dus!
Ik heb overigens nog een aantal kwastensets besteld, maar die zijn nog niet binnen. Hopelijk zijn die wel beter, ik houd jullie op de hoogte 🙂

May