Ongeveer een maand geleden begon ik met mijn detox van Forever. De clean9. Inmiddels ben ik dus alweer een maand verder en wordt het tijd om nog even een korte update te geven over hoe het nu gaat. Lees je mee?

DE DAGEN NA DE CLEAN

Je zou toch bijna denken dat ik in de dagen na de clean heb gegeten als een beest. Tenminste, dat had ik wel in mijn gedachte na een aantal dagen met de clean bezig te zijn.
Niets van dat eigenlijk.
Zoals ik al aangaf was ik mij heel bewust geworden van mijn eetgedrag en dan vooral mijn suiker inname.
Tijdens de eerste dagen van de clean kreeg ik namelijk wel al afkickverschijnselen. De dagen na de clean voelde ik mij absoluut fris en vol energie.
En om dit te behouden heb ik ook mijn suiker inname drastisch omlaag gegooid. Die 2.5 scheppen suiker in mijn koffie is tegenwoordig een half schepje suiker.
De koolhydraten neem ik gewoon in, ik hou teveel van brood, maar let ik wel op de hoeveelheid.

Kortom kan ik zeggen dat ik mij goed voel! Tijdens de clean ben ik 2 kg afgevallen en ik heb nog steeds hetzelfde gewicht als op de laatste dag van de detox.
Geen jojo effect gehad dus.
Maar het grootste verschil en de grootste verandering is toch wel mijn bewustzijn over mijn eetgedrag. En dat is dus een bepaalde lifestyle die ik heb overgehouden aan de clean.

Heb je mijn diary van de clean zelf nog niet gelezen? Je kunt deze hier nog even teruglezen.

May