First off all: Highlighter zijn life! Sinds de highlighters op de markt zijn verschenen heb ik ze in alle maten en kleuren. Vloeibaar en poeder en ik kan er niet genoeg van krijgen.
Er zijn high end highlighters maar ook in de budget klasse. Ik review vandaag de highlighters van Sooglow Cosmetics die in de budgetklasse vallen maar qua kwaliteit niet onderdoen voor de Becca’s en de MAC’s. 

SOO GLOW COSMETICS

Sooglow Highlighters logo

Soo Glow Cosmetics is echt brand new. De eigenaresse is de prachtige Laura en zij besloot om zelf highlighters te gaan maken. Wat ik eigenlijk best wel slim vind, want op deze manier kun je zelf je kleur, intensiteit en mate van sparkle bepalen.
En hoe zij de intensiteit bepaald… Daar ben ik ZO blij mee. De highlighters zijn namelijk ONTZETTEND gepigmenteerd.

Ik heb wel eens een highlighter gekocht en mijzelf afgevraagd of er überhaupt wel pigmentatie in de poeder zit.. Maar de highlighters van Soo Glow zijn een en al pigmentatie.
Zelf houd ik wel van een lekkere highlighter en ben niet zo heel voorzichtig met het aanbrengen. Want als je kan shinen dan moet je dat doen!

Wat ik ook echt heel fijn vind is dat deze highlighters sowieso dierproefvrij zijn, voor mij heel belangrijk. Daarnaast zijn ze ook parabenen vrij en dat is ook erg fijn.
Parabenen zit in ontzettend veel cosmetica en veroorzaakt vaak acné, verstoppingen in de huid en andere rottigheid wat je huid niet veel goeds doet.
Laura heeft voor iedere huidkleur wel een highlighter (hand)gemaakt en ze zijn  maar €12,95.
Wat ik heb begrepen is dat de verpakking nog gaat worden aangepast (het logo komt er nog op etc). Maar hey, we all just started en om even in het engels te blijven ‘don’t judge a book by it’s cover’.
De highlighters zijn te koop op haar Jitt Cosmetics, dus neem even een kijkje!

DE HIGHLIGHTERS

Sooglow Highlighters

VANILLA SKY

Sooglow Highlighters

Vanilla sky is een vanille/beige tint met gouden ondertonen. Perfect voor de dames met een warme ondertoon (gele/olijfkleurige huid).
De highlighter is zoals iedere highlighter van Soo Glow heel gepigmenteerd en kan gebruikt worden voor iedere dag, ’s avonds als je lekker los wilt gaan kun je meer poeder op je kwast doen maar kun je het ook gebruiken als oogschaduw (dat doe ik ook weleens en geloof me, het is heel mooi).

Sooglow Highlighters

COTTON CANDY

Sooglow Highlighters

Cotton Candy is een licht roze tint en heeft ook een gouden ondertoon. Ook deze is dus het meest geschikt voor een warme ondertoon (olijf- / gele huidkleur).
De naam is goed uitgekozen want het heeft echt de suikerspin kleur. Very cute!! Ook deze highlighter is zeer gepigmenteerd en kan ook worden gebruikt als oogschaduw.
Een van mijn favorieten, een prachtige kleur!

Sooglow Highlighters

TOFFEELICIOUS

Sooglow Highlighters

De naam alleen al vind ik tof: Toffeelicious. Het is een goud/bruine highlighter met een paarse en groene ondertoon.
Deze kleur is perfect voor dames met een donkere huid maar kan ook een bronzy look geven op een lichtere huid. Dit is mijn favoriet! Hij is PRACHTIG bronzy. Als je echt een porseleinen huidje hebt is deze kleur wel te donker voor je.

Sooglow Highlighters

BITTERSWEET

Sooglow Highlighters

Dit is de kleur Bittersweet. Een oranje kleur highlighter die een beetje peachy doet aanzien bij het aanbrengen op de huid. Werkelijk een plaatje!
De oranje kleur is vooral geschikt voor een donkere huid maar kan net zo goed op een lichtere huid worden gebruikt. Want bij mij wordt hij ook erg mooi!
Ook deze kan natuurlijk óók als oogschaduw worden gebruikt 🙂

SWATCHES

En natuurlijk wil je ze allemaal ook even naast elkaar zien. Want dan zie je toch wel het meeste verschil, de ondertonen, pigmentatie én sparkle.
De mensen die mij volgen op snapchat hebben de swatches al gezien (als je ook previews wilt zien: may-cate op snapchat).
Here it is, niet flauwvallen! Haha.

Sooglow Highlighters

Mijn algemene mening over deze highlighter: Top!
Dit zijn de meest gepigmenteerde highlighters die ik heb en blijven bij mij de hele dag goed zitten.
Pas wel op, want als je wat minder gepigmenteerde highlights bent gewend dan heb je nogal de neiging om te roeren met je kwast maar je hebt er maar heel weinig van nodig.
Een bakje is 58 mm groot en dat is vergelijkbaar met de meeste poeders. Gewoon een groot rond bakje is het.
Wat mij opviel tijdens het swatchen is dat de poeders wat stugger aanvoelen dan ik gewend ben. Dit is waarschijnlijk zo omdat er weinig troep inzit en het vooral bestaat uit poeder en pigmentatie. Het stugge merk je overigens niet als je een kwast gebruikt en op je huid voelt het net zo aan als de reguliere highlighters die ik ben gewend.
Kortom: ik ben heel tevreden over de highlighters. Vooral de pigmentatie is afschuwelijk mooi.
Support de pas beginnende merken en koop een highlighter die gemaakt is met een heleboel liefde. Ik raad je Soo Glow absoluut aan!
Facebook: Soo Glow Cosmetics

Sooglow Highlighters
Sooglow Highlighters

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May