Mink lashes. Wat zijn dat nu eigenlijk. Ik merk dat veel dames niet precies weten wat Mink lashes zijn. Dat het gewoon een naam is. En als je het wel weet dan ken je de voorgeschiedenis van die mooie wimpers vaak niet.
Voor de dames die het nog niet weten schrijf ik dit artikel. Doe ermee wat je wilt maar weet wat je draagt! 

Mink Lashes

Laat ik beginnen met het woord mink. Want mink is het engelse woord voor nerts. En dan gaat er waarschijnlijk al een belletje rinkelen niet?
mink-nerts-lashes-wimpersEen nerts is een dier. Om precies te zijn is het een roofdier van de marterfamilie. Een wild dier dus, die zie je niet zo vaak en zeker niet in Nederland dus als je het nog niet wist dan is dat helemaal niet gek.
Een nerts is overigens een bedreigde diersoort. Dat wist ik zelf ook pas na onderzoek gedaan te hebben. Daardoor ben ik ook zo verbaasd over de nertsenhandel…

 

De nertsen worden gefokt op nertsenfokkerijen. Daar is in 2014 in Nederland een rechtszaak over geweest om een verbod op dit soort nertsenfokkerijen te krijgen. En die is gewonnen. Vanaf 2024 moeten alle nertsenfokkerijen gesloten zijn.
En dat is niet voor niks… Er wordt niet zomaar een verbod op deze fokkerijen gezet.

VERBOD OP NERTSENFOKKERIJEN

Het verbod is ingegaan omdat het niet ethisch verantwoord is om dieren te doden voor de productie van bont.
Ik laat jullie geen plaatjes zien op deze pagina omdat die echt te walgelijk zijn om naar te kijken maar geloof me, het produceren van bont (en dus ook wimpers van mink) gebeurt echt op een verschrikkelijke manier.

NertsenfokkerijDit plaatje hiernaast laat in ieder geval de leefomstandigheden zien van de nerts in een fokkerij. Als je je bedenkt dat dit (wilde) roofdieren zijn is het ongelooflijk sneu om ze in een minuscuul hokje te zien zitten. Deze nertsen zullen nooit vrijheid kennen en zij zullen nooit doen waar zij voor zijn gemaakt. Jagen en leven in het wild.
De plaatjes van het maken van het bont sla ik even over.
Er komt in ieder geval ontzettend veel pijn aan te pas…

MINK LASHES

Begrijp me niet verkeer hoor. Ik wil niemand veroordelen over het feit dat iemand mink lashes draagt of niet. De choice is yours. Ik wil alleen maar awareness creëren.
Mink-lashesMink lashes zijn dus wimpers die afkomstig zijn van nerts. Eerlijk gezegd zijn ze prachtig maar zit er een hoop dierenleed aan vast. Net zo een onprettige manier als dat bont verkrijgbaar is.
Zo kun je mink lashes krijgen in wimper extensions maar ook in plakwimpers. Tegenwoordig zijn de synthetische wimpers niet meer te onderscheiden van de mink wimpers. De kwaliteit van deze synthetische wimpers is echt fantastisch!
Als voorbeeld kan ik Lashqueen noemen. Zij is rigoureus gestopt met de verkoop van Mink lashes toen zij erachter kwam hoe het haar wordt verkregen en ze is meteen overgestapt naar synthetisch. Klik hier voor mijn artikel over de wimpers van Lashqueen.

Als je je bedenkt dat de meeste mink lashes uit China komen dan kan je er eigenlijk van uit gaan dat het leed nog groter is.
In Nederland bestaan er nog regels over het welzijn van dieren. In China vrijwel niet. Ik wil dus echt niet weten hoe er daar met de diertjes wordt omgegaan…

Zelfs de lash merken die netjes hun Mink wimpers in Nederland inkopen doen mee aan dierenleed. Want cruelty free Mink lashes bestaat niet..

CRUELTY FREE MINK LASHES

Oke, nu kwam ik laatst te horen over cruelty free mink lashes. En sorry, maar dat is de grootste onzin die er bestaat.
De fabrikanten merken op dat steeds meer mensen toch voor synthetisch kiezen omdat zij dierenwelzijn belangrijk vinden.
Slim trucje is dan natuurlijk om te zeggen dat de mink lashes dierenleed vrij zijn. Ja my ass. Serieus.
Ik heb hier wat onderzoek naar gedaan en geen enkele ‘Cruelty free’ mink lashes farm wilt hier informatie of foto’s over geven en iedereen zijn naam is haas.

De mink lashes zouden zijn verkregen door het ‘zachtjes borstelen’ van de nertsen. Laat me niet lachen hoor. Nertsen zijn wilde roofdieren zoals je kon lezen in dit artikel. Deze dieren zijn niet tam. Het zachtjes borstelen van nertsen is gewoon niet mogelijk.
De cruelty free lashes worden gewoon gemaakt van levend gevilde nertsen die hun leven lang opgesloten zijn geweest in te kleine kooitjes.
Trap er niet in als je om dieren geeft want dit is echt een broodje aap verhaal. En omdat de regels in China nu eenmaal ‘regelloos’ zijn kunnen zij zeggen wat ze willen.
Net als dat je hondenbont aan zult treffen in bontkraagjes die ook gewoon in Nederland worden verkocht.

SYNTHETISCHE WIMPERS

Geef jij om dierenwelzijn en wil je toch mooie wimpers?
Kies dan voor synthetische wimpers. Je kunt dit bij je wimperstylist vragen, de meeste wimperstylisten hebben namelijk wel synthetische wimpers beschikbaar.
Ook plakwimpers zijn volop synthetisch verkrijgbaar. Ja óók op Ali express en Alibaba als je voor goedkoop wilt gaan.
Wil je zeker weten kwaliteit en ook zeker weten dat je wimpers cruelty free zijn? Ga dan gewoon voor synthetische wimpers. Er beginnen steeds meer merken dierenleed vrij te gaan. Verzekerd van mooie dierenleed vrije wimpers!

May