Het merk L’Occitane is wel bekend, vanwege de frisse geuren en de prachtige verpakkingen. Vandaag test ik de ‘Sublime Repairing Oil’ voor droog en beschadigd haar. Ha! Mijn haar 😉
Ik vertel jullie wat ik ervan vind!

L'OCCITANE

L’Occitane heeft volgens eigen zeggen een bijzonder relatie opgebouwd met aromatherapie. Vind ik persoonlijk al fijn klinken. Gewoon omdat het fijn klinkt, niet omdat ik nu zo into aromatherapie ben.
Gebaseerd op de kennis van essentiële oliën heeft L’Occitane haar producten gemaakt zoals gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, parfum en uiteindelijk ook haarproducten.
De haarproducten zijn allemaal verrijkt met een mengeling van essentiële oliën en ruiken, vermoed ik, net zo heerlijk als de andere producten van L’Occitane.
Klein minpuntje, het merk test helaas wel op dieren. Zoals jullie in het artikel van gisteren konden lezen is dit product niet getest op dieren.

DE HAAROLIE

Review: L'Occitane Repairing oil

De olie is bedoeld voor droog en beschadigd haar. Heb je je haar vaak geverfd? Ik wel… Houd je van de zon? Ik ook… Dan is de kans groot dat jouw haar niet zo gezond is als je denkt.
De olie is een tweefasen olie met alle positieve eigenschappen van een formule met dubbele werking.
In de eerste fase belooft de olie om jouw haar te herstellen door de toevoeging van jojoba olie en moerasbloem olie. Ik ben wel heel benieuwd naar moerasbloem olie.
Ik denk dan namelijk aan een goor moeras, maar ik zal er vast naast zitten. Daarom heb ik het even snel opgezocht.

Ik had het fout want het is een prachtige witte bloem. Doet me dus helemaal niet denken aan een goor moeras. Ik kijk waarschijnlijk teveel films.
Door mijn google sessie kom ik erachter dat de moerasbloem olie zorgt voor hydratatie en verzachting.
Klinkt redelijk logisch ook want droog en beschadigd haar kan de bovenstaande toevoegingen duidelijk gebruiken.

De olie legt een laagje over de haarvezel en stimuleert het natuurlijke herstelproces. De olie belooft je haar te doen glanzen en het haar mooier te maken.

De tweede fase op waterbasis heeft een roze kleur (die zie ik inderdaad, pretty!) en combineert de oliën met provitamine B5. Hierdoor voelt het haar minder droog aan en lijkt het te zijn hersteld.

De olie heeft eigenschappen uit de natuur en de resultaten van de olie zijn:

NA EERSTE GEBRUIK

  • De haarvezel voelt gevoed aan 85%
  • Het haar voelt zachter aan 88%
  • het haar glanst meer 88%

NA EEN MAAND GEBRUIK

  • Het haar voelt gevoed aan 85%
  • Het haar lijkt meer te glanzen 79%
  • Het haar voelt hersteld aan 76%

Nou dat klinkt goed. Ik heb het natuurlijk zelf ook voor jullie getest.
Niet een maand lang maar wel een weekje. En ik ga jullie uiteraard vertellen hoe ik het heb ervaren.

INGREDIENTEN

Review: L'Occitane Repairing oil

Zoals je kunt zien zijn alle ingrediënten met een * uit organic farming gehaald. Dat klink altijd prettig. Beter voor het milieu en puurder dan dat ze uit een laboratorium of bos in Afrika dat al bedreigd wordt worden gehaald 😉
Verder zie je dat er veel olien in het product zitten en een minimum aan chemische toevoegingen (helemaal onderaan).

GEBRUIK

Het product moet goed worden geschud voor het gebruik om de tweefasen goed te mixen met elkaar. Vervolgens gebruik je 1 of 2 pompjes en verdeel je dit over je haar en de punten van je haar.
Zelf gebruik ik haarolie altijd op vochtig haar na het douchen of als mijn haar echt heel droog oogt. Je kunt deze olie op vochtig haar en op droog haar gebruiken.

MIJN MENING

Review: L'Occitane Repairing oil

First of all ik vind L’Occitane echt een fijn merk dus misschien ben ik wel bevooroordeeld. Aan de andere kant verwacht ik van dit merk ook ALTIJD dat ik het lekker ga vinden. Dus misschien viel het wel tegen.

Ik begin met het uiterlijk. Typisch L’Occitane. Een kartonnen doosje met een lekker catchy roze kleur en zilveren letters. Ziet er altijd luxe uit de verpakkingen van L’Occitane! Ik vind het mooi.
Op het doosje staat alle informatie die je nodig hebt. De ingrediënten lijst, informatie over het product zelf en hoe te gebruiken.
Het flesje is van plastic en bevat een pompje, wat ik zelf vaak erg fijn vind want ik heb vaak genoeg een hoop olie verspild zonder pompje..
De olie zelf is een beetje zalm kleurig, pretty!!

Wanneer ik de olie op mijn hand pomp dan zie ik inderdaad de olie en het water. Het ligt echt als een mooi druppeltje op mijn hand. Doet me een beetje denken aan mijn auto die net uit de wasstraat komt.. Haha! Dan is de auto mooi met wax ingesmeerd en vervolgens krijg je allemaal mooie druppeltjes op het raam.. Maar, back top topic.
Het ruikt in ieder geval echt heerlijk! Precies zoals ik van L’Occitane had verwacht.
Het heeft een hele zachte zoete geur en is helemaal niet overheersend. Ik heb bijvoorbeeld ook de Verveine van dit merk en deze ruikt een stuk sterker en is ook veel frisser. Beide vind ik lekker maar zijn totaal anders.

Ik merk dat mijn haar inderdaad minder droog aanvoelt en ook is de pluis minder na het gebruik van de olie. Of het nu echt mijn haar herstelt dat betwijfel ik. Maar ik ben wel een sucker voor lekker geurende producten die ook nog iets doen (het haar minder droog doen ogen). Dus ik ben blij met dit product.
Zeker iets dat ik blijf gebruiken!

SHOP

De olie is helemaal nieuw en precies sinds deze maand verkrijgbaar! Voor €26 heb je een flesje van 100ML.
Aangezien je maar 1 of 2 pompjes nodig hebt, schat ik dat je er zeker wel een aantal maanden tot een halfjaar mee kunt doen.
De olie is te koop bij de L’Occitane boetieks en op loccitane.nl. Op eigen risico overigens, want word zelf ook altijd ontzettend hebberig als ik op de website kom 😉

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May