Ik ben allang fan van Real Techniques, de kwasten en de andere sponzen zijn mij nog nooit tegenvallen en gebruik ze nog steeds iedere dag met veel plezier.
Maar het oog wilt ook wat en uiteraard heeft deze spons zijn eigen functies maar de marmeren look van de spons en het rosé gouden doosje doen mijn hart al sneller kloppen! 

REAL TECHNIQUES

Yep, ik heb al vaker geschreven over de producten van Real Techniques. Het artikel over de kwasten bijvoorbeeld maar ook over de Miracle Sponges.
De Diamond sponge is óók een miracle sponge maar zit in de Bold Metals Collection en al deze producten zijn prachtig om te zien. Ze zijn namelijk geïnspireerd door luxe en is de premium collectie van RT.
Deze spons is de eerste in deze luxe lijn. En hopelijk niet de laatste!

MIRACLE DIAMOND SPONGE

BOLD METALS DIAMOND SPONGE

Go bold, is de slogan van deze lijn. En ik vind hem fantastisch. De Diamond Miracle Sponge heeft een prachtige marmeren look (hello, jullie weten wel in te spelen op de trends RT!) en heeft maar liefst 13 zijden.
Gemaakt om verschillende delen van je gezicht perfect te accentueren. Je kunt hem droog gebruiken maar ook nat voor een ‘dewy finish’ en ik gebruik hem inderdaad vochtig.
Even onder de kraan houden en vervolgens de spons goed uitknijpen. Op deze manier is de spons ‘Damped’ en creëer je geen cakey face maar is je foundation of concealer nog steeds goed dekkend.

De diamant vorm is dus niet alleen mooi maar heeft ook nog functies. De platte kanten zijn bedoeld om te buffen en te blenden, de platte zijden aan de zijkanten van de spons zijn perfect om rond de mond en de ogen te werken, de platte zijden aan de zijkanten zijn goed om je foundation mee aan te brengen en het puntje is bedoeld om de kleine imperfecties weg te werken met concealer.

BOLD METALS DIAMOND SPONGE

De spons houdt ook goed vast. Ik ben gewend aan een ei-vorm maar dit werkt in principe hetzelfde maar het verschil is dus dat je met deze spons veel preciezer kunt werken door de punt en de platte zijkanten.
Wat ook een leuk feitje is: Geen enkele spons is hetzelfde. Iedere spons heeft een ander marmer patroon.

BOLD METALS DIAMOND SPONGE

Zelf vind ik de spons heel fijn werken. Net als de Miracle Sponges is de spons lekker stevig en naar mijn idee steviger dan de beautyblenders maar toch zacht genoeg om er goed mee te werken.
De dekking lijkt met de miracle sponge toch iets meer te zijn wanneer ik mijn foundation aanbreng maar dat kan ook te maken hebben met de vorm van de spons.
De punt die redelijk spits is op de Diamond Sponge is echt super om net onder je oog te concealen (denk in de lijntjes en bijvoorbeeld in de ooghoek) en is ook perfect om naast de neus de concealer of foundation gelijkmatig aan te brengen.

BOLD METALS DIAMOND SPONGE

Ik ben sowieso verliefd op het uiterlijk van de spons en vond het redelijk zonde om mijn foundation over de marmeren look aan te brengen haha.
Maar je kunt de spons heel gemakkelijk reinigen met dreft en olijfolie. Zelf gebruik ik een reiniger speciaal voor sponzen en die zijn ook wel wat duurder maar met bovenstaande kan het ook makkelijk.

Zorg er wel voor dat je na het wassen de spons goed laat opdrogen in een open ruimte. Ik heb namelijk weleens gezien dat er schimmel op een spons kan komen wanneer deze nat in een gesloten kleine ruimte wordt opgeborgen. Bah. Let daar dus even op!

Verder vind ik de prijzen van de Real Techniques sponzen keurig. Voor €11,95 is de diamond sponge al te koop en de Miracle Sponges zijn nog goedkoper. Aantrekkelijk dus en kwalitatief doen ze zeker niet onder voor de originele beautyblenders. Scheelt toch weer een hoop centjes 😉

BOLD METALS DIAMOND SPONGE

Het merk Real Techniques is tegenwoordig ook te koop bij de grotere Etos filialen maar ik weet niet zo goed of ze deze collectie daar ook verkopen.
Boozyshop.nl heeft de volledige collectie van RT op de webshop. Inclusief deze spong, de miracle sponges en de kwasten.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May