Afgelopen week deed ik iets wat ik nog nooit gedaan heb. Ik ben al 30 jaar donker van haarkleur en nu ging ik naar blond. In 1 keer.
Talloze keren is mij verteld dat dit niet mogelijk was, maar Cosmo Hairstyling IJmuiden, en dan vooral Denice, heeft het toch voor elkaar gekregen! Na een zit van 8 uur was mijn haar gewoon echt blond blond! 

COSMO HAIRSTYLING IJMUIDEN

Afgelopen week was het zo ver. Ik had nog geen idee wat er met mijn haar zou gebeuren. Van tevoren had ik aangegeven dat het mij niets uitmaakte. Zolang het maar niet korter werd of dood zou gaan.
Om 10 uur had ik mijn afspraak bij Cosmo Hairstyling in IJmuiden. Denice, de eigenaresse van de salon ging de uitdaging aan en heeft het lef gehad én het geduld om mijn haar zo licht mogelijk te krijgen.
Denice is Color ID ambassadrice en heeft alle trainingen van Olaplex afgerond dus ik had er alle vertrouwen in. Doe maar zo licht mogelijk! Zei ik.

Normaal gesproken gaat je haar gewoon keihard dood wanneer je het ontkleurd. En als het niet keihard dood is dan is het wel worteltjes oranje (been there done that).
Olaplex voorkomt in ieder geval dat het haar dood gaat. Hoezo? Dat ga ik je vertellen.

OLAPLEX

Olaplex is in verschillende producten te gebruiken. Namelijk 3 in totaal.
Je hebt de nummer 1: deze wordt door de kapster gebruikt tijdens het ontkleuren/verven van het haar
Nummer 2: Wordt aangebracht wanneer de kleuring is uitgespoeld
En nummer 3 is de thuisbehandeling die je wekelijks gebruikt vóór het wassen van je haar.

Maar wat doet Olaplex dan precies?

Deze schade ontstaat doordat er bepaalde verbindingen in het haar verbroken worden tijdens deze processen, de zwavelbruggen. Deze verbindingen bepalen de stevigheid van je haar. Wanneer deze beschadigd raken wordt je haar dus zwakker.
Olaplex wordt gezien als de grootste technologische doorbraak in de cosmetische industrie in jaren. Olaplex wordt geprezen met titels als “favoriete hulpmiddel voor kleurexperts” en heeft de award voor meest innovatieve beautyproduct in de wacht gesleept.
(Bron: Olaplex)

Oké, lijkt me goed! Zwavelbruggen zegt mij echt helemaal niets maar ik slik het als zoete koek (klopt die uitdrukking? Ik haal ze soms nog wel eens door elkaar).

DE TRANSFORMATIE

VAN DONKER NAAR BLOND

Bij aankomst zag ik er zo uit als op de bovenstaande foto. Pretty normal, zelf geverfd haar. Laag over laag voor ongeveer 15 jaar lang.
Best saai en ook niet geheel gezond haar meer. Ik was dus heel benieuwd hoe het zou gaan worden.
First of all werd ik volgestopt met cappuccino’s, latte machiato’s, koekjes, koetjesrepen en milkshakes. Vond ik al erg fijn, ik hoefde niet om te komen van de dorst of de honger aangezien ik 8 uur lang in de stoel heb gezeten.
De medewerkers waren allemaal ontzettend aardig en de stomme beleefdheidspraatjes over het weer en over het werk kon achterwege gelaten worden. Het was gewoon écht gezellig.

  1.  Als eerste gingen we het haar ontkleuren. Daarbij werd nog iets toegevoegd dat het gele weg zou trekken (tijdens het ontkleuren is de kans om oranje te worden huge).
    Het was nog de vraag of het überhaupt wel echt licht zou worden vanwege mijn stapel kleuren in mijn haar maar het is in maar liefst 1 x gelukt! Tegen de verwachtingen in van iedereen. Want we hadden allemaal verwacht dat het 2 keer ontkleurd zou moeten worden.
  2. Vervolgens de ontkleuring eruit en een goed maskertje in mijn haar gedaan dat herstellend moet werken.
  3. Tot slot ging de verf erin. Mijn uitgroei werd gekleurd in mijn eigen haarkleur en de rest werd in drie kleuren geverfd zodat het een mooie diepte zou geven. Alle kleuren waren astinten om het gele te verminderen.
VAN DONKER NAAR BLOND
VAN DONKER NAAR BLOND

RESULTAAT

Olaplex-donker-naar-blond-cosmo-hairstyling-IJmuiden-9567Van het resultaat stonden we allemaal versteld en het was geweldig gelukt!
Mijn haar was helemaal niet oranje en het mooie astinten. En wat een verschil!!!
Denice heeft het nog even mooi in de krul gezet en voilà! Na 8 uur zitten was ik blij met hoe het geworden was.
Ik heb de Olaplex nummer 3 (de thuisbehandeling) meegenomen zodat mijn haar goed kan herstellen en deze moet ik iedere week gebruiken.
Ik was vooral zo verbaasd omdat mijn haar helemaal niet dood leek of aanvoelde.
Oké, het heeft wel een optater gehad en dat is ook wel te voelen als ik er geen product in heb gedaan maar het is niet kapot gegaan.
De olaplex behandeling zal dit weer herstellen als het goed is. Ik moet zelf ontzettend wennen want ik ben nog nooit blond geweest. Vooral de dagen erna vond ik het gek als ik mezelf in de spiegel voorbij zag lopen.

Ik merk dat mijn haar na het wassen toch nog iets gelig is maar bij deze behandeling krijg je gratis een nabehandeling binnen 2 a 3 weken.
De nabehandeling moet nog gebeuren maar als het goed is wordt het gele wat toch naar boven piept helemaal verwijderd. Ik houd jullie uiteraard op de hoogte!

Olaplex-donker-naar-blond-cosmo-hairstyling-IJmuiden-9569Tegen mij is dus altijd gezegd dat dit onmogelijk was. De durf was er misschien niet of de kwaliteiten. Ik weet het niet. Wat ik wél weet is dat het gewoon mogelijk is om van donker geverfd haar naar heel licht te gaan.
Wil je nu naar wit of naar grijs haar denk ik dat meerdere behandelingen nodig zijn. Want dit was wel echt het uiterste wat er met mijn haar kon gebeuren.
En iedereen heeft ander haar natuurlijk dus dat verschilt ook weer.
Ben je nu geïnteresseerd in een full make-over? Cosmo Hairstyling in IJmuiden durft het in ieder geval aan.
Prijzen hoef je aan mij niet te vragen want dit is voor iedere haarlengte, kleur en dikte weer anders.
Bel eventjes of ga langs de salon en dan kunnen ze jou adviseren.
Instagram pagina: Cosmo Hairstyling IJmuiden. Telefoonnummer: 0255- 510554

May