Ik blijf erop hameren. Vergeet nooit, maar dan ook nooit je huid te reinigen. ’s Morgens én ’s avonds. Want een goed gereinigde huid is een mooie huid.
Ik review vaker reinigingsproducten maar deze keer ga ik de Etos cleansing lijn. Namelijk 3 producten voor een volledig gereinigde huid. Lees je mee? 

ETOS REINIGINSLIJN

Clean your face

Etos heeft echt een enorm assortiment. De reinigingslijn voor alle huidtypen bestaat namelijk uit maar liefst 9 producten. En dat vind ik veel! Genoeg keuze in ieder geval.
De lijn bestaat uit producten die zijn gemaakt van ingrediënten die geschikt zijn voor de normale tot de gevoelige huid. De producten zijn mild maar reinigen grondig en drogen niet uit.
Daarnaast zijn álle producten van het Etos merk dierproefvrij.
Zelf ben ik de laatste tijd vooral aan het reinigen met volledig natuurlijke producten dus ik ben wel wat onzeker over het gebruik van deze lijn. Wat gaat het met mijn huid doen?

EYE & LIP MAKE-UP REMOVER

NEVER FORGET TO CLEAN YOUR FACE

Wat grappig, ik heb nog nooit eerder een specifieke lip make-up remover gezien. En met al die matte long lasting liquid lipsticks van tegenwoordig is dat écht nodig want die krengen gaan niet makkelijk van m’n lippen af.
Dit is de ‘Eye & Lip make-up remover cleansing oil’ die speciaal geschikt is voor waterproof make-up (€2,49). De prijs is lekker budget vriendelijk en je doet echt heel lang met dit flesje, er zit namelijk 125 ml in. Best wel veel.

etos-gezicht-reiniger-alle-huidtypes-review-dierproefvrij-9861De remover is op oliebasis zoals je op de foto al kunt zien (Onderin water, bovenin olie). Dus goed schudden voor gebruik, anders werkt het niet zo goed.
Ik heb de olie op een watje gedaan en vervolgens ben ik mijn oog- en lip make-up gaan verwijderen. Het is inderdaad echt een milde remover.

Vaak heb ik last van roodheid na het verwijderen van mijn make-up maar dat valt reuze mee bij deze remover.
De make-up gaat er ook volledig af maar laat wel een laagje olie achter (duh). Daarom gebruik ik dit product als eerste.

MICELLAIR WATER

NEVER FORGET TO CLEAN YOUR FACE

De ‘Cleansing Micellair water’ zit echt in een huge fles, namelijk 250ml en is te koop voor €2,69.
Micellair water is géén reiniging op zich. Dus gebruik micellair water niet op zichzelf maar in je reinigingsritueel.
Ik gebruik de micellair water na het verwijderen van mijn oog make-up en vóór het wassen van mijn gezicht met een facewash.
Deze micellair water bevat kamille (brengt je huid tot rust en doodt bacteriën) en Vitamine pro b5 (pantholeen, die je huid laat herstellen).

etos-gezicht-reiniger-alle-huidtypes-review-dierproefvrij-9862Deze micellair water bevat geen alcohol, halleluja! Want dat is echt funest voor de huid. En heeft volgens Etos geen naspoeling met water nodig. Ik vind zelf van wel dus ja, ik doe het gewoon wel 🙂
Ik vind hem prettig ruiken (lekker fris) en breng het met een watje aan op mijn gezicht. Er komt lekker veel make-up van mijn gezicht af dus het reinigt inderdaad goed.

CLEANSING GEL

NEVER FORGET TO CLEAN YOUR FACE

etos-gezicht-reiniger-alle-huidtypes-review-dierproefvrij-9863En dan voor mij het belangrijkste, de face wash. In dit geval heet het ‘Cleansing gel’ en bevat 150ml voor de prijs van €2,49.
Wat heerlijk al die kleine prijsjes voor fijne producten! Zo kan het dus ook 🙂
De cleansing gel is zoals de naam al zegt, een gel en bevat aloë vera en komkommer dat je huid tot rust brengt en kalmeert. De komkommer zorgt weer voor verfrissing en ruikt ook echt superlekker. De gel ruikt lekker fris en schoon.

etos-gezicht-reiniger-alle-huidtypes-review-dierproefvrij-9864Na het verwijderen van mijn oogmake-up en het gebruik van micellair water ga ik de cleansing gel gebruiken. Ik heb echt maar heel weinig nodig gehad (echt maar een drupje) omdat de gel goed uitsmeert. De gel schuimt niet maar voelt wel lekker zacht aan op mijn gezicht.
Na afloop voelt mijn huid wel een klein beetje trekkerig aan, ik ben de hele hele milde producten gewend namelijk. Maar na een crèmepje is dat trekkerige gevoel ook weer weg.

ALGEMEEN OORDEEL

NEVER FORGET TO CLEAN YOUR FACE

First of all ik ben fan van Etos. Niet alleen is het assortiment groter dan ik dacht maar de prijzen zijn ook super budget vriendelijk. Voor 10 euro kan je gewoon je hele skincare routine aanschaffen.
De producten die ik vandaag heb gereviewd omvatten mijn gehele reinigingsritueel die ik iedere ochtend en avond plichtsgetrouw uitvoer.
Ze doen precies waar ze voor bedoeld zijn, namelijk het verwijderen van mijn make-up en onzuiverheden. Mijn watjes zijn lekker vies na gebruik.
De cleansing gel vind ik vooral erg lekker ruiken en reinigt mijn gezicht op het laatst volledig. Mijn huid voelt helaas iets trekkerig aan na gebruik maar ik gebruik toch altijd een crème.
Ben je benieuwd naar de rest van de lijn? Kijk dan even op de Skin Secrets pagina van Etos.  Alle producten zijn vanzelfsprekend te koop bij ieder Etos filiaal!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf
Disclaimer

May