Overhyped producten, ik doe er graag aan mee. Want als iedereen zegt dat het goed is, dan moet het wel goed zijn toch?
Vandaag review ik de Porefessional van Benefit. Een primer die je aanbrengt op de plekjes waar je porien net iets groter zijn dan dat je eigenlijk zou willen. Ik vertel vandaag of het voor mij werkte of niet. 

POREFESSIONAL

Laaiend enthousiast is iedereen erover. En toen ik vroeg wat ik voor mijn Douglas bonnen kon halen werd er heel vaak ‘Porefessional!!’ geroepen.
Oké, ik heb het voorbij zien komen bij beauty vloggers en in de Facebook groepen waarin ik zit is het product mateloos populair. Ik heb hem dus gekocht.

De Porefessional is een kleurloze en olievrije primer die de zichtbaarheid van lijntjes en porien zichtbaar vermindert. Aangeraden wordt om het product op de T-zone te gebruiken. Dus niet over het hele gezicht!
Het product is in twee formaten te koop. Namelijk een 22ml (die heb ik) voor €34 en een 44ml voor €56 bij Douglas. Mocht je dus nog niet zeker zijn of het voor je werkt, kies dan voor de kleinere variant.

POREFESSIONAL: OVERHYPED?

Ten eerste, Benefit heeft prachtige verpakkingen.
De Porefessional komt in een mintgroen doosje met de signature van Benefit: een jaren 70 (denk ik?) karakter erop. Ook de namen van de producten van Benefit zijn leuk, neem echt even een kijkje!

porefessional-pore-benefit-primer-8286Anyway, in het doosje vind ik een tube met exact hetzelfde design als het doosje. Cute! Wat weer grappig is, ik had de primer heel ander verwacht. Het is een hele dikke klei-achtige substantie in huidkleur. Het ziet er niet heel aantrekkelijk uit in ieder geval.
Maar ik kan me voorstellen dat die dikke substantie en de kleur bedoelt zijn om echt lekker in de porien en de lijntjes te smelten zodat deze minder zichtbaar zijn. Verder is de primer geurloos.

Omdat er geen olie in de primer zit (ik noem het voor het gemak even primer) heb je dus weinig kans dat je porien verstopt raken en je de volgende dag een paar knallers van pukkels op je T-zone hebt zitten. Aangezien die al gevoelig is voor pukkels, althans bij mij.

Ik gebruik de primer naast mijn neus (de grootste porien!), op mijn neus, mijn kin en tussen mijn wenkbrauwen. Dat is het eigenlijk.
Vervolgens laat ik het 2 minuutjes intrekken en breng ik mijn standaard primer aan voordat ik met mijn make-up begin.

WERKT HET ECHT?

POREFESSIONAL: OVERHYPED?

Ik vind het lastig om antwoord op die vraag te geven want eerlijk gezegd zijn mijn porien er nog steeds..
Of ze kleiner zijn geworden? Misschien ietwat, maar er is geen significant verschil zichtbaar moet ik zeggen.
Het product is niet kansloos trouwens hoor, want ik heb wel gemerkt dat door het aanbrengen van de Porefessional mijn t-zone veel minder glimt.
De eerste reden, het is olievrij en de tweede reden (schat ik) omdat het toch net dat laagje over mijn glanszone legt en mijn make-up daar heel goed blijft zitten.

VOOR EN NA

POREFESSIONAL: OVERHYPED?

Voor het  gebruik van de Porefessional

POREFESSIONAL: OVERHYPED?

Na het gebruik van de Porefessional

OVERHYPED?

Ja, dat denk ik wel. Ik vind het een fijn product en het maakt mijn porien misschien wel een beetje kleiner en de make-up blijft wel op zijn plek.
Ik vind het geen wonder product zoals iedereen claimt. Misschien komt het ook wel omdat al die mensen die het claimen misschien 16 of 17 zijn en al hele kleine porien hebben, want nu ik de dertig ben gepasseerd zijn mijn porien echt huge aan het worden.. Meh..
Ik denk toch echt dat ik dan een behandeling nodig heb, wil ik mijn porien echt verkleinen. Overhyped? Ja dus.

May