Eeltsokken klinkt een beetje vies. Maar het zou echt geweldig moeten werken om het eelt van je voeten te verwijderen.
Laat me je nu juist vertellen dat het precies helemaal niets deed voor mijn voeten. Als je de review nog wilt lezen, klik dan vooral even op ‘Lees verder’. 

KRUIDVAT EELTSOKKEN

De eeltsokken kwam ik een tijdje terug tegen en mijn snapchat volgers hebben mee kunnen genieten van het proces.
Ik zou iedereen op de hoogte houden, dus bij deze!

De eeltsokken zijn bij de Kruivat te koop voor €8,99 en zitten in een paars kartonnen doosje. Hierin vind je 1 paar sokken, dus voor eenmalig gebruik. Nu beknibbel ik niet snel op prijzen maar ik vond het nogal aan de hoge kant (misschien ook wel in de wetenschap van het resultaat inmiddels).
De sokken zijn simpelweg een plastic folie die om de voeten heen past met daarin een gel die ervoor zou moeten zorgen dat de eelt verdwijnt.
Punt 1 dat mij irriteerde: de sokken waren veel te groot: Er zat plakband bij om dit op te lossen maar dit bleef niet zitten. Ik moest er een elastiek omheen binden omdat mijn vloer al onder zat van de gel.

De gel bevat verschillende ingrediënten: aqua (gewoon water), alcohol (vast tegen de bacteriën), urea (een natuurlijk bestanddeel van de huid dat schilferen voorkomt), lactic acid (een AHA, wellicht beter bekend bij jullie? Houdt vocht vast en verwijdert dode huidcellen, glycolic acid (verwijdert ook dode huidcellen), citrus limon fruit extract (een anti oxidant en bevat vitamine C), salicylic acid (BHA, verwijdert óók dode huidcellen), polyquaternium-10 (conserveermiddel), peg-40 hydrogenated castor oil, sodium hydroxide (lost dode huidcellen op), tocopherol (vitamine E) en limonene (geurstof).

NO GO: EELTSOKKEN VAN DE KRUIDVAT

Het is de bedoeling dat je een uur zo blijft zitten. Dat vond ik lang. Achteraf gezien had ik mijn gewone sokken over de eeltsokken moeten doen maar dat heb ik dus niet gedaan. Misschien had het dan beter geholpen?
Na het uur de voeten afspoelen en tadaaaa! Geen resultaat bij mij..
Op de verpakking staat dat het vervellen een proces is van een week. En dat je iedere dag even je voeten moet laten weken in warm water.
Dat heb ik braaf iedere dag gedaan, maar geen resultaat. Gewoon 0, niks nada. Jammer.

NO GO: EELTSOKKEN VAN DE KRUIDVAT

De sokken deden voor mij dus helemaal niets.
Voortaan neem ik weer lekker een pedicure thuis, in mijn voetenbadje met de schaaf. Dan heb ik in ieder geval wél resultaat!

May