Bijengif op je gezicht? Huh? Nou ja, niet echt natuurlijk maar in de vorm van een huidverzorgingproduct,
Rodial skincare is een high-end en heel populair merk. De producten die ik vandaag test zijn speciaal ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. Ben je benieuwd hoe ik de lijn vind? Lees dan verder! 

RODIAL SKINCARE

Even een kort stukje over het merk zelf:
Rodial is in 1999 opgestart door Maria Hatzistefanis. Op beautygebied miste zij een high performance huidverzorging die écht resultaat geven. Dus why not start it yourself?
Dat heeft zij dus gedaan met als gevolg dat ze inmiddels meer dan 3000 Rodial winkels wereldwijd heeft geopend en een goede bekendheid heeft geworven bij de Hollywood sterren.
Rodial verkoop huidverzorgingsproducten, make-up en lichaamsverzorging producten.
Al eerder heb ik de Acids lijn geprobeerd en die was fijn! Vandaag review ik de Bee Venom lijn nadat ik de lijn 1.5 week heb gebruikt.

BEE VENOM COLLECTIE

Rodial Bee Venom Bijengif

De Bee Venom lijn is speciaal ontwikkeld om huidveroudering tegen te gaan. De collectie heeft met deze lijn zelfs een award gewonnen vanwege de peptide technologie.
Op zich is het wel handig te weten dat dit merk volledig dierproefvrij is én vegan. Behalve een aantal van de producten en het volgende product dat in deze review ook voorkomt, namelijk de Bee Venom moisturiser.
Waarom is dit product dan niet vegan? Nou, er zit werkelijk bijengif in de ingrediënten.
Eerlijk gezegd snap ik niet zo goed waarom de andere producten dan worden ingeschaald onder vegan, omdat ik ook hier bijengif in de ingredientenlijst zie staan, maar goed.
Er wordt namelijk écht bijengif gebruikt in de producten. Deze worden op ‘diervriendelijke’ wijze verkregen bij een imkerbedrijf. De bijen krijgen een heel klein schokje waardoor ze gaan prikken, het gif komt vervolgens terecht op een glazen plaat waar het vervolgens wordt verzameld.
Belangrijk om te weten is dus: als je allergisch bent voor bijensteken, dan moet je deze lijn NIET gebruiken. Heb je geen idee of je allergisch bent? Gebruik dan een beetje op je pols en kijk of er wat gebeurt.
Is er de volgende dag nog niets aan de hand? Dan kun je lekker gaan smeren.
Zelf heb ik de lijn inmiddels 1.5 week gebruikt zonder andere producten te gebruiken, ik kan dus een eerlijke review geven over wat de producten met mijn huid hebben gedaan.

PRODUCTEN MET BIJENGIF

CLEANSING BALM

Rodial Bee Venom Bijengif

De Cleansing Balm (€52 voor 100ml) is een cleanser voor het gezicht. Het is een balm dat verandert in een milky substantie wanneer je het aanbrengt op het gezicht en het in contact komt met water.
Het belooft je huid mild te reinigen en de make-up te verwijderen. De toegevoegde bijengif zorgt ervoor dat de lijntjes en rimpels in de huid verminderen en de huid verstevigen. Verder is er amandelolie, jojoba olie en tarwekiem die de huid verzachten en bevat de cleanser een aantal zuren die de huid effen maakt en verlicht.

Rodial Bee Venom Bijengif
Rodial Bee Venom Bijengif

Ik ben iemand die nooit de verpakkingen leest maar het gewoon gebruikt. De eerste twee keer heb ik de cleansing balm gewoon op mijn natte gezicht gedaan. Ik reinig mijn gezicht namelijk altijd onder de douche.
Ik moest blijkbaar de balm op een droge huid aanbrengen en het vervolgens afspoelen met water. Geeft niets, het was evengoed prettig. Maar het geeft wel een ander effect.
Wanneer ik de balm aanbreng op een droog gezicht dan lijkt het alsof ik olie op mijn gezicht doe. Wanneer ik het vervolgens afspoel met water dan wordt het de melk-achtige substantie waar ik het over had.
Mijn gezicht voelt echt heel lekker zacht na het gebruik en voelt niet droog en trekkerig aan wat ik wel vaak heb met cleansers.
De cleansing balm komt in een flesje met een pompje. Met 1 pompje heb ik genoeg om mijn gezicht, hals en decolleté in te smeren.
rodial-bee-venom-cleansing-balm-review-1118Het verwijdert mijn make-up goed! Als ik erna met een watje over mijn gezicht ga dan zie je geen make-up meer. Maar het verwijdert niet mijn oog-makeup. Dat moet ik echt even van tevoren verwijderen met een oogmake-up reiniger.
Tot slot de geur, niet heel bijzonder. Ik vind het niet heel erg lekker ruiken maar ook niet vies. Ik heb er niet echt een mening over haha.

Voor groter beeld van de afbeelding, klik je op de foto.

Verder:

 • Bee Venom: Plumps and smoothes fine lines and wrinkles.
 • Vitamin C: Brightens the complexion and helps reduce the appearance of pigmentation.
 • Salicylic Acid: Exfoliates and gently unclog pores.
 • Water Lily Extract: Reduces sings of skin irritation, redness and inflammation.

MOISTURISER

Rodial Bee Venom Bijengif

Door naar de volgende stap. Na mijn gezicht gereinigd te hebben gebruik ik de Moisturiser (€165 voor 50ml). Het is een heel grote pot waar je gemakkelijk een halfjaar mee doet schat ik zo in.
De moisturiser doet wat het moet doen: hydrateren en het vernieuwt de huid waardoor je een jongere uitstraling krijgt.
Ook de moisturiser vermindert de rimpeltjes en lijntjes maar zorgt er ook voor dat de huid weer elastischer wordt. Uiteraard bevat de crème collageen die de huid stimuleert om de cellen te vernieuwen,
Informatie van de website:

 • Bee Venom: Plumps and smoothes fine lines and wrinkles.
 • Vitamin C: Promotes more even skin tone and corrects sun damage.
 • Sodium Hyaluronate: Long lasting hydration and moisturising.
 • P-Cell: Revitalises the skin and rebuilds the skin barrier.
Rodial Bee Venom Bijengif
Rodial Bee Venom Bijengif

De moisturiser is echt een dikke volle crème wat ik ook zou verwachten van een moisturiser. Het ruikt best lekker maar heeft een bescheiden geur. Na aanbrengen ruik je er niets meer van.
Ik gebruik toch wel wat veel van moisturisers want vind het lekker om mijn gezicht lekker vol te smeren 😉
Ik heb de moisturiser iedere ochtend en avond gebruikt en heb gemerkt dat mijn huid er wat zachter van is geworden. rodial-bee-venom-moisturiser-review-1109s’ Morgens gebruik ik de moisturiser namelijk op zich. Ik gebruik niet zo vaak echt een dagcrème omdat ik ook primers en make-up met spf gebruik. Is dus niet nodig vind ik.
Een moisturiser daarentegen is wèl belangrijk om je huid gehydrateerd te houden gedurende dag. En dat doet deze van Rodial ook.

NIGHT GEL

Rodial Bee Venom Bijengif

De Night gel uit deze lijn (€95 voor 50ml) bevat net zoveel als de moisturiser. Alhoewel je dat niet zou zeggen op het eerste gezicht.
De gel (geen crème) belooft meerdere dingen aan te pakken tijdens je beautysleep. Namelijk het herstellen van een oneffen huid, het verkleinen van de porien (OMG YES), de lijntjes en rimpels te verminderen, de elasticiteit te verbeteren en het verstevigen van de huid.
Informatie van de website:

 • Bee Venom: Helps increase blood circulation.
 • Soy Isoflavone: Plumps and firms skin.
 • VCIP Vitamin C: Brightens the complexion and helps reduce age spots, sun spots and pigmentation.
 • Hyaluroic Filling Spheres: Intense hydration reinforces the skin’s natural moisture barrier.
Rodial Bee Venom Bijengif
Rodial Bee Venom Bijengif

Weet je wat ik echt geweldig vind? Het systeem van deze gel!! Ik kende dit systeem al van de Acid lijn, daar had het masker ook een verpakking als dit.
Maar waarom ben ik dan zo enthousiast? Oke, je drukt gewoon op de bovenkant, en uit het gaatje komt dan precies de hoeveelheid gel/crème die je nodig hebt. Super hygiënisch omdat je niet met je vingers loopt te roeren in je crèmes en nooit risico’s op wasting.
rodial-bee-venom-night-cream-review-1123De gel ruikt goed! Lekker fris maar vervliegt vrijwel meteen weer wanneer je het hebt aangebracht. Het is dus geen crème maar echt een gel. Daarbij verwacht ik eerder dat het mijn huid uitdroogt (geen idee waarom) maar dat is niet het geval. De huid blijft lekker zacht en voelt gehydrateerd aan.
Ik vind hem fijn!
Voor groter beeld klik je op de afbeelding.

ALGEMEEN OORDEEL BEE VENOM LIJN

Ik vind de lijn heel fijn! Zelfs nog fijner dan de acid lijn. Misschien omdat ik natuurlijke producten gewend ben klinkt de acid lijn te agressief voor mij en droogde mijn huid wel ietsje uit als ik geen crème gebruikte.
Deze lijn daarentegen hydrateert mijn huid echt goed. Na het gebruiken van 1.5 week kan ik zeggen dat mijn huid zacht en gehydrateerd aanvoelt. Rimpeltjes heb ik nog niet echt (thank god, want ben al boven de 30) maar hopelijk worden die ook tegengehouden door dit product. Een effen huid heb ik ook nog niet echt.
Maar aangezien ik last heb van een tikje rosacea (rode vlekjes) kan ik ook niet verwachten dat dit verdwijnt omdat deze lijn daar helemaal niet voor is bedoeld.

Het uiterlijk van de producten vind ik prachtig! Ze stralen allemaal luxe uit, en dat mag ook wel voor de prijs 😉 Want het is niet goedkoop… Ik moet zeggen dat ik persoonlijk mijn geld wel uitgeef aan skincare producten.
Ik vind mijn huid heel belangrijk en daar wil ik echt wel wat aan uitgeven. Maar ik begrijp het ook dat mensen dit merk toch te duur vinden.
Het merk Rodial heeft mij voor de tweede keer blij verrast (nog blijer eigenlijk) en ik ben best wel fan!


Was jij al bekend met het merk?  Zo ja, wat vond jij ervan? Zo nee, wat is dan jouw favoriete skincare merk/product?


Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May