2 weekjes terug liet ik jullie al de foundation serum van Dr. PIerre Ricaud zien, vandaag show ik de lipstick en de oogschaduw.
Het merk is frans en dat is te zien aan de kleurtjes en de luxe uitstraling. Want ze kunnen het daar wel, in Parijs. Ben je benieuwd naar de swatches en wat ik ervan vond? Lees dan even verder. 

DR PIERRE RICAUD

Dr. Pierre Ricaud is van oorsprong een Frans merk, waarschijnlijk hoorde je dat al aan de naam.
Het merk is ontwikkeld door Dokter Pierre Ricaud in 1986 en heeft een wetenschappelijke achtergrond. Namelijk gebaseerd op diagnose, innovatie en resultaten.
Het merk heeft in Frankrijk 12 winkels en in Nederland helaas niet, maar je kunt de producten wel gewoon kopen via de Nederlandse webshop.
Geheel niet onbelangrijk om te weten is dat Dr. Pierre Ricaud niet op dieren test en ook niet in China verkoopt. Je kan er dus zeker van zijn dat het merk diervriendelijk is!

LIPSTICK

DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP

Deze lipstick van Dr Pierre Ricaud is afkomstig uit de herfst collectie en dat is te zien aan de prachtige bordeaux kleur.
De lipstick is een ‘Creamy Plumping’ lipstick en dat houdt in dat het ten eerste fijn aanbrengt door de crème textuur en ten tweede heeft de lipstick dus een plumping effect: het geeft het idee dat de lippen voller zijn.

De lipstick heeft een prachtige bordeaux rode kleur en ik was benieuwd hoe het aanbrengt. Is de lipstick gepigmenteerd? Ja dat is ie! Het is geen volledig dekkende lipstick maar dekt wel redelijk goed. Het is fijn om een keer een andere lipstick uit te proberen dan een matte. Want ik merk meteen dat het inderdaad fijn aanbrengt en de lippen voelen alsnog lekker gehydrateerd aan en dit blijft ook zo.
De lipstick blijft om deze reden dan ook niet zo lang zitten als een matte lipstick maar heeft wel een redelijk langhoudend effect. Gewoon meenemen in je tas dus om bij te werken.
De kleur is op mijn lippen overigens niet zo bordeaux rood als de lipstick zelf. Ik vind het eigenlijk net een mooi kleurtje.

De lipstick heeft een lichte glans wat ik wel mooi vind. Niet zo opvallend als een gloss, maar houd je hiervan dan kun je er gewoon een gloss overheen gooien natuurlijk 🙂

DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP
DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP

OOGSCHADUW

DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP

Vervolgens de oogschaduw uit de herfst collectie. Een prachtige kaki kleur! Ik houd van deze kleur, ik heb redelijk wat kleding in kaki kleur en dat kan ik dus mooi combineren met deze oogschaduw!
De kleur is diep kaki groen en heeft een lichte shimmer. Een groene/gouden shimmer die eigenlijk bij iedere oogkleur past.
Zelf ben ik overigens niet zo van de uitgesproken oog make-up maar deze oogschaduw kan ik wél gebruiken voor een feestje of voor een avondje uit.
De oogschaduw is trouwens écht goed gepigmenteerd, ik heb maar weinig nodig voor de look hieronder.

DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP
DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP

NAGELLAK

DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP
DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP

Tot slot nog een extraatje. Namelijk de nagellak. Natuurlijk ook uit de herfst collectie.
Een goede nagellak is nogal moeilijk te vinden. Ik vind het namelijk fijn als een donker gekleurde nagellak in 1 keer dekkend lakt.
Dat gebeurt niet vaak dat je zo een lakje tegenkomt eerlijk gezegd. Maar deze heb ik in 1 laag aangebracht en hij dekte meteen. Heel fijn.
De kleur is ook prachtig. Ook niet zo bordeaux rood zoals de lipstick maar tussen bordeaux- en helderrood in. Het valt me absoluut niet tegen. Lekker opvallend kleurtje!

VERKRIJGBAARHEID

DR. PIERRE RICAUD MAKE-UP

Het merk Dr. Pierre Ricaud vind ik persoonlijk erg fijn. De kwaliteit is goed, ze testen niet op dieren én de prijs is echt super laag! Zeker budget vriendelijk dus.
Ook vind ik de verpakkingen er prachtig uitzien. De paarse doosjes en de zilveren doosjes geven de producten een luxe en feestelijke uitstraling.
Je kunt bovenstaande producten shoppen bij de webshop van Dr Pierre Ricaud voor bij elkaar nog geen €25 en dat is best wel een koopje voor goede kwaliteit make-up vind ik.

Ik ben wel benieuwd of jullie al bekend waren met het merk. En zo ja, wat vind jij ervan? Heb je nog een favoriet product?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May