Iedere keer weer lastig om de juiste kleur foundation te vinden voor jouw huid? Seek no more! Want volgens No7 hebben zij een ‘intelligente foundation’ wat inhoudt dat deze foundation zich gewoon aanpast aan jouw huidkleur. Klinkt best wel goed! Ik was benieuwd of de foundation me ook nog zou aanstaan dus ik nam de proef op de som en in dit artikel vind je mijn bevindingen! Let’s go! 

NO7 MAKE-UP

No7 is een merk dat staat voor anti-ageing en ontwikkelt door Boots in the UK. Boots is in Engeland een bekende drogisterij vergelijkbaar met de wat luxere drogisterijen in Nederland zoals Etos.
Correct me if I’m wrong maar volgens mij is het namelijk geen luxe parfumerie. Anyways, het merk No7 heb ik in Nederland nog niet zoveel voorbij zien komen maar 1. het merk is dierproefvrij. Dat is voor mij sowieso al een pluspunt en 2. Het merk heeft een aanbod van skincare, make-up, tools, tanning producten en cosmetica voor mannen.
Boots heeft ook een Nederlandse webshop waar je dus gewoon lekker kunt kijken en bestellen.
Al eerder testte ik een foundation van No7 en die beviel mij niet zo. Ik vond hem veel te cakey op mijn huid. Het ging om de Airbrush foundation. Ik ben benieuwd of deze foundation mij wél bevalt.

NO7 INTELLIGENT COLOR FOUNDATION

INTELLIGENTE FOUNDATION?

Allright, laten we beginnen met de review.
De foundation belooft namelijk zich aan te passen aan jouw huidkleur en geeft een lichte, natuurlijke finish. Verwacht dus geen dekkende foundation hier want dan ben je teleurgesteld.
De foundation zou super zacht zijn en fijn blenden met je huid zodat je bijna zou vergeten dat je make-up draagt. De foundation is overigens anti-allergeen.

En wat vond ik er dan van? In 1 woord: Een prettige foundation.
Ik ben niet laaiend enthousiast want ik ben echt van de dekkende foundations aangezien ik wat last heb van onregelmatigheden en rosacea (kleine rode adertjes onder de huid) maar wanneer ik wat kleur heb van de zon wil ik nog wel eens wat lichtere foundations dragen.

no7-foundation-intelligent-color-review-9140Als je nieuwsgierig bent naar de ingrediënten, klik dan even links op de foto voor een uitvergroting.
Wat grappig is aan deze foundation, vind ik, is dat het echt super donker lijkt wanneer je het aanbrengt.
Ik schrok me dood en ik dacht ‘dit is veel te donker voor mij!!’.
Maar uiteraard, het is een intelligent color foundation dus hij paste zich inderdaad aan aan mijn huidkleur.

Ik heb de foundation aangebracht met een stippling brush en merkte op dat het wel wat streperig werd. De foundation is beter aan te brengen met een spons. Ik gebruik zelf nooit mijn handen om foundation aan te brengen. Ik vind dat zó vies (ik heb dat gewoon jaren gedaan…).

INTELLIGENTE FOUNDATION?

BEFORE

INTELLIGENTE FOUNDATION?

AFTER

INTELLIGENTE FOUNDATION?

Ho! Niet schrikken, want op de eerste foto ben ik volledig make-up loos! Haha. Maar zoals je ziet is foto 2 al een stuk beter.
Ik heb dus alleen maar de foundation gebruikt op de after foto. Normaal gebruik ik nog een translucent poeder en een bronzer maar om duidelijk te laten zien hoe de foundation op mijn gezicht uitpakt heb ik dat nu dus niet gedaan.
Je kan zien dat de foundation mijn gezicht zeker egaler maakt en toch ietwat dekt. Mocht je nu toch nog wat plekjes hebben dan kun je die met een concealer wegwerken en vervolgens een translucent poeder gebruiken.
Ik vind de foundation dus fijn. Zeker als ik het heb afgepoederd, want als ik dat niet doe dan blijft de foundation een soort van vloeibaar op mijn gezicht en dat vind ik niet prettig aanvoelen.

Hij geeft inderdaad een natuurlijke finish en voelt licht aan. Omdat ze ook anti-allergeen is én SPF 6  bevat kun je gerust zeggen dat de foundation je huid niet beschadigd of verstopt.
De foundation is te koop bij de webshop van Boots voor €16,95 en is in 3 verschillende kleuren te krijgen: Light, medium & dark.
De foundation die ik heb gebruikt voor de review is in de kleur medium.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May