Om het product alleen een foundation te noemen is eigenlijk verkeerd. Want Dr. Pierre Ricaud heeft een combinatie tussen huidverzorging en make-up tot haar beschikking. Namelijk de Sérum de Teint Foundation en belooft een verjongend effect te geven.
Ik was heel benieuwd hiernaar en heb het natuurlijk uitgeprobeerd. Lees even verder voor de review en de swatches & look. 

DR. PIERRE RICAUD

Dr. Pierre Ricaud is van oorsprong een Frans merk, waarschijnlijk hoorde je dat al aan de naam.
Het merk is ontwikkeld door Dokter Pierre Ricaud in 1986 en heeft een wetenschappelijke achtergrond. Namelijk gebaseerd op diagnose, innovatie en resultaten.
Het merk heeft in Frankrijk 12 winkels en in Nederland helaas niet, maar je kunt de producten wel gewoon kopen via de Nederlandse webshop.
Geheel niet onbelangrijk om te weten is dat Dr. Pierre Ricaud niet op dieren test en ook niet in China verkoopt. Je kan er dus zeker van zijn dat het merk diervriendelijk is!

SERUM DE TEINT FOUNDATION

DR. PIERRE RICAUD FOUNDATION

De foundation van het merk heet officieel Sérum de Teint Foundation en bevat een serum met verjongend effect. De foundation is te koop voor €32 maar als je het op de website van Dr. Pierre Ricaud zelf koopt dan krijg je 50% korting. Dus hoppa, voor €16 al in de pocket. Fijn!

Het serum bevat hyaluronzuur en heeft een krachtige anti-rimpelwerking en daarbovenop belooft de foundation tot 12 uur flawless te blijven.
Weet je wat ik overigens echt leuk vind? Vroeger was het namelijk zo dat foundation echt slecht was voor de huid, het zou je huid verstoppen, acne veroorzaken en ja, ook rimpels.
Tegenwoordig kom ik steeds meer foundations tegen die een verzorgend effect hebben op de huid en is het idee dat make-up niet goed is voor de huid zó achterhaald.
Zelf heb ik een lastige huid én ben ik al boven de 30 en heb mijn hele leven (nou ja, vanaf mijn 16e dan) bijna dagelijks foundation gebruikt. Does my skin look like a granny? Nope. Heb ik veel pukkels? Nope. Het valt echt allemaal wel mee hoor jongens..
Back to topic. Deze foundation leek mij dus heerlijk alleen houd ik wel van de lekker dekkende foundations zonder cakey effect. Ik verwachtte een niet zo dekkende foundation. Geen idee waarom, waarschijnlijk omdat het ook een serum is.

Ik was blij verrast, want de foundation is best wel dekkend! Ik schat medium dekkend, geen full-coverage, maar dekkend genoeg om mijn couperose (ja dat heb ik) en rode plekjes weg te werken.
Ook was ik best wel blij verrast dat de foundation een redelijk matte finish heeft. Ook niet verwacht.
De foundation is lekker vloeibaar waardoor het goed overal wordt aangebracht en geen strepen of vlekken achterlaat. Ik vind het ook prettig dat de foundation mij geen roze of oranje gloed geeft. Hij past zich prima aan aan mijn huidkleur.

DR. PIERRE RICAUD FOUNDATION
DR. PIERRE RICAUD FOUNDATION

Op bovenstaande foto’s kun je de dekking redelijk goed zien. Ook blauwe kleuren wordt goed gecoverd zoals je kunt zien.
De geur van de foundation is ook fijn. Het ruikt schoon, zoals fijne cosmetica hoort te ruiken. Ik vind het toch altijd wel prettig om iets op mijn gezicht te doen dat goed ruikt.

De foundation is verkrijgbaar in 4 tinten. Niet veel maar voor de blanke huid redelijk genoeg. Zo is er de licht beige (voor de lichtere huid), medium golden beige (voor de licht gebruinde huid met een oranje ondertoon, deze heb ik), de medium beige rosé (voor de lichtgebruinde huid met een roze ondertoon) en de donker beige (voor de donkere zongebruinde huid).
Heb je echt een hele lichte huid (fair skin) of een donkere huid (indo’s, afrikaanse huid) dan vind je hier helaas niet je kleur.

LOOK

DR. PIERRE RICAUD FOUNDATION

LIPBALM

DR. PIERRE RICAUD FOUNDATION

Tot slot nog een beetje informatie over de lipbalm. En niet zomaar één maar een collectors item vanwege het 30-jarige jubileum van het merk. De Sublimerende Voedende Lippenverzorging met een super cute uiterlijk.
Lekker fashionable en Paris-a-like met een fashion illustratie op de buitenkant.
Voor €12 zijn ze te koop, maar net als geldt voor de foundation kan je hem al voor €6 aanschaffen met 50% korting op de website van Dr. Pierre Ricaud itself.

De lipbalm is niet heel bijzonder maar een gewone lipbalm die wel fijn is voor de droge lippen. Gaat standaard in mijn tas en vind het iedere keer leuk om even naar te kijken.
A girl is going to be a girl. Ik houd van mooie dingetjes.

Bovenstaande producten kun je allemaal kopen bij de Nederlandse webshop van Dr. Pierre Ricaud en wordt speciaal uit Parijs voor je geleverd. De verzendkosten zijn gelukkig gewoon via de Nederlandse waarden en je kunt een leuk gratis product uitkiezen bij je bestelling.

Happy Shopping!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May