Elke dag wordt een good hair day volgens Etos. De eigen haarstyling producten hebben een metamorfose ondergaan en zijn uitgebreid.
En to be honest, ze zien er leuk uit! Ik probeerde de serum, de olie en de sea salt spray en vertel jullie vandaag wat ik daarvan vond.  

ETOS HAARVERZORGINGSLIJN

Etos heeft een totale metamorfose ondergaan. Waar een aantal jaren terug alleen de basic producten te vinden waren in de drogisterij, kun je nu echt bijna alles halen. Zelfs het huismerk van Etos is ontzettend uitgebreid in de loop der jaren.
Zo ook de haarstyling-lijn, helemaal vernieuwd en verbeterd al zeggen ze het zelf. Alle producten hebben een hold factor en zijn makkelijk in gebruik. De nieuwe producten die zijn toegevoegd zijn de serum, de olie en de sea salt spray.
Super grappig want ik wist niet dat dit precies de drie toegevoegde items waren en die koos ik net uit.

HAARSTYLING WEETJES

  • Dagelijks besteden we gemiddeld minder dan 15 minuten aan ons haar.
  • Je hebt ongeveer 120.000 tot 150.000 haren op je hoofd, maar per dag verlies je gemiddeld 50 tot 100 haren.
  • Voor het beste resultaat hou je hair spray ongeveer 30 cm van je hoofd af en spuit je in een constante stroom heen en weer.
  • Haarstylingproducten blijven heel lang goed. Alleen extreme hitte of kou heeft invloed.
  • 36% van alle tienerjongens gebruikt haarspray of styling gel.

Bron: Etos

HAAROLIE

NIEUW: HAARVERZORGINGSLIJN VAN ETOS

De ‘Hair Oil’ uit de care lijn belooft het beschadigde haar intensief te verzorgen zonder het vet te maken. Verder voorkomt het pluizen en maakt het het haar zacht en handelbaar.
De fles bevat 125ml en kost €3,99.

Ik blijf me iedere keer verbazen over de vriendelijke prijsjes van Etos. Want een fles van 125ml is veel en €3,99 is weinig voor een haarolie.
Ook blijf ik me verbazen over de kwaliteit. Maar ik begin bij het begin.
De olie zit in een doorzichtige maar toch licht mint kleurige stevige fles. Het is de bedoeling dat je de olie vanuit het pompje op je hand doet en het vervolgens verdeelt in het haar.
etos-haarverzorging-review-haarolie-0836Voor mij (halflang haar) is 1 pompje genoeg voor mijn hele haar. Let trouwens op dat je olie nooit bij je hoofdhuid aanbrengt, ander krijg je zo een viezige vette haaraanzet zonder ook maar een beetje volume.
De olie is vooral bedoeld voor de punten van het haar en vanuit daar breng je het aan naar boven.
Ik vind hem erg lekker ruiken! Lekker zacht maar toch lekker fris.

Mijn haar is pretty beschadigd door het verven van donker naar blond maar wordt ook snel vet. Een olie kan voor mij dus helemaal verkeerd uitpakken.
Deze niet, hij wordt inderdaad helemaal niet vet en wordt meteen opgenomen door mijn haar. De pluis wordt ook minder en mijn haar voelt wat minder stug aan.
Yep, dit product is voor mij een go! Ben je benieuwd naar de ingrediënten? Klik dan op bovenstaande foto voor groter beeld.

SEA SALT SPRAY

NIEUW: HAARVERZORGINGSLIJN VAN ETOS

Vervolgens door naar de Sea Salt Spray uit de Volume lijn. Deze is te koop voor €4,99 en bevat 50ml. De fles is dus groter dan de haarolie. Logisch ook wel, want hier gebruik je wat meer van per keer.

Een sea salt spray behoort al een aantal jaar tot mijn favorieten. Ik hou van big hair en met de sea salt spray bereik je dat. Het nonchalante haar is voor mij nog niet weggelegd met deze lengte maar ik wacht geduldig af tot ik ook die beachy waves in mijn lange lokken kan creëren.
De spray belooft je haar textuur en volume te geven met een lichte slag (dé beachy waves). Op droog haar kun je het gebruiken voor meer textuur en voor meer volume gebruik je het op vochtig haar voordat je het gaat föhnen.

De fles is ook lekker groot en heeft ook een mint / blauwige kleur. De spray komt uit een pompje en spray je rechtstreeks in je haar. Ja, ook bij de haar aanzet want zo creëer je lekker volume. Masseer erna nog even je hoofdhuid met je vingers en geloof me, zelfs het slapste haar krijgt nog volume.
Voor de beachy waves spuit je het over het gehele haar en kneed je het haar. Je kunt ook het haar tussen je handen doen en voorzichtig wrijven.
etos-haarverzorging-review-sea-salt-spray-0837De spray ruikt net zo lekker als de olie, lekker fris en het valt me op dat het haar er niet super stug van wordt. Sommige merken kunnen nogal doorslaan met sea salt spray en voelt vervolgens aan alsof je in de dode zee hebt liggen roeren met je haar. Not cool.
Deze heeft dat niet, het haar blijft nog steeds zacht maar is net iets stugger. *Tip: je kunt dit ook gebruiken voordat je het haar gaat krullen. De krullen blijven zo beter zitten vanwege de stuggere structuur van het haar.
Ook hier geldt weer: voor groter beeld van de ingrediënten, klik op de foto hierboven.

SERUM

NIEUW: HAARVERZORGINGSLIJN VAN ETOS

Ik had zo graag ook een mintkleurig flesje voor de serum gehad. Helaas, deze is donkerder groen. Maar het gaat natuurlijk om wat erin zit.
De Hair Serum uit de Care lijn bevat 30ml en kost €3,99. Hier heb je overigens echt heel weinig van nodig maar is oh zo belangrijk als je je haar stylt, föhnt of verft. Een serum is life saving, geloof me.
Dit serum belooft je haar zacht en glanzend te maken zonder het haar vet te maken. Verder verzorgt het droog en beschadigd haar én verbetert het de haarconditie.

Ik gebruik altijd serum. Mijn haar wordt al 15 jaar geverfd en ik stijl regelmatig mijn haar. Het is dus echt een necessary thing.
etos-haarverzorging-review-serum-0838De serum ruikt óók zo lekker als voorgaande producten en wordt inderdaad niet vet. Ook niet op mijn handen. Het trekt lekker snel in (ook in mijn handen), en het wordt inderdaad iets zachter en minder pluizig.Wat ik vooral vaak doe is een serum aanbrengen op vochtig haar voordat ik het föhn of stijl. Hiermee bescherm je je haar ook tegen de hitte en droogt het niet uit.
Ik vind hem heel fijn! Ik gebruik overigens maar 1 pompje voor mijn gehele haar. Ook een beetje bij de aanzet maar pas als laatste, als ik bijna geen product meer op mijn handen heb.

AANSCHAFFEN

Nou dit stukje lijkt me nogal overbodig want je kunt het natuurlijk gewoon bij de Etos halen. Duh.
Online heeft de Etos helaas geen webshop, maar is wel aangesloten bij AH.nl. Hier kun je ook een hoop halen. Niet alles is echter via AH te koop dus ga gewoon lekker even naar de winkel en neus gelijk een beetje rond.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May