Sinds ik mijn haar heb geverfd is het voor mij nóg belangrijker geworden om goed voor mijn haren te zorgen. Ik was al fan van natuurlijke producten en voor mijn huid heeft dit een hoop goeds gedaan. Voor het haar is dit, logisch, ook veel beter. Ik probeerde de shampoo en conditioner van The Soappharmacy.
Een shampoo en conditioner zonder SLS en parabenen. Is dat de oplossing? En vind ik dat ook fijn? Natuurlijke producten ruiken vaak namelijk ook een beetje gek. 

THE SOAPPHARMACY

NATUURLIJKE SHAMPOO & CONDITIONER

The Soappharmacy is een Nederlands merk en is volgens mij het eerste merk dat luxe, natuurlijke producten maakt die dezelfde kwaliteit hebben als kapsalon merken. Want het is ook een kapsalon merk.
Het merk heeft niet een heel groot assortiment maar wel een fijn assortiment. Zo kun je er shampoo, conditioner, haarmist, handcrème, een bathbalm en een Soappharmacy detangle brush shoppen.

De producten van The Soappharmacy zijn tot 99,6% natuurlijk

Wat nu zo bijzonder is aan het merk is dat de producten zo natuurlijk mogelijk zijn (tot 99,6% natuurlijk) waaronder Baobab olie, Babassu olie, Brazil Nut olie, Jojoba olie, Keratine, Tarwe proteïne en Panthenol. De producten zijn geschikt voor alle haar- en huidtypen en zoals ik niet ben gewend van natuurlijke producten: prachtige luxe verpakkingen waar je hebberig van wordt. Zij schrijven zelf: Simplicity is the ultimate form of sophisticiation.
Helemaal niet onbelangrijk is dat alle producten van dit merk vrij zijn van parabenen, siliconen, minerale oliën, PEGs, kleurstoffen, SLS en SLES.
En geloof me, deze ingrediënten zijn écht slecht voor het haar. En toch bevatten vrijwel alle reguliere merken deze ingrediënten.. Ik zal binnenkort nog eens een artikel schrijven hierover.

Ik probeerde de shampoo en conditioner in de geur #041 en kreeg dit in een mooie geschenkdoos. Net een cadeautje! In de doos zaten ook samples van de andere producten in dezelfde geur.

NATUURLIJKE SHAMPOO & CONDITIONER
NATUURLIJKE SHAMPOO & CONDITIONER

GEUR #041

Ik koos dus voor de geur #041. En dat was niet random. Ik ben gek op schone, poederachtige geuren en zo werd deze geur omschreven. Als schone was.

Ik ruik schone was.

De topnoten van de geur zijn: fris en bloemig van de geranium, ylang-ylang, aldehyde en groene bladeren.
De hartnoten: Bloemig van roos, jasmijn, iris, anijs, perzik en kruidnagel.
En de basisnoten: balsamico, poeder van tonka boontjes, heliotroop, vanille, sandal, musk, patchouli en amber.
De geur bevat geen declarabele allergenen.

Ik ben erg slecht in het herkennen van geuren zoals ze hierboven staan. Maar mocht je er verstand van hebben: you’re welcome!
De geur ruikt inderdaad echt naar schone was. Naar lekkere zeep zeg maar. Ik ben absoluut niet teleurgesteld in de geur!
Ze hebben ook nog een geur #064 en die ruikt meer naar natuur: lekker fris. Ik heb hem niet geroken, dus kan er niets over zeggen. Ik had wel een sample gewild van deze geur want ben er toch wel een beetje nieuwsgierig naar.
Tot slot hebben ze ook nog een lijn zonder geur. Geheel parfum-vrij.

SHAMPOO

NATUURLIJKE SHAMPOO & CONDITIONER

Eerst wat informatie over de shampoo. De shampoo belooft het haar goed te reinigen en lekker te ruiken. Het laatste klopt, hij ruikt inderdaad GODDELIJK. Verder reinigt het de restjes van alle stylingsproducten die in het haar worden gegooid en de schadelijke invloeden van buitenaf.

Daarnaast belooft het de hoofdhuid goed te verzorgen en het haar te verzorgen en te beschermen. Het opent namelijk de haarschubben waardoor de conditioner optimaal haar werk kan doen. Mocht je nu je haar verven? De shampoo beschadigd de kleur niet.
De volgende informatie vind ik op de website:

Verrijkt met voedende Babassu olie, Baobab olie, keratine en tarwe proteine reinigt de Shampoo het haar, terwijl het de natuurlijke beschermlaag van de hoofdhuid aanvult met verzorgende ingrediënten, elasticiteit herstelt en helpt het natuurlijke volume te behouden. Het haar voelt fris en gezond.
De Shampoo bevat, naast diverse verzorgende oliën, ook keratine, waardoor deze Shampoo zeer goed te gebruiken is in combinatie met keratinebehandelingen.
Vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën, PEGSs, kleurstoffen, SLS en SLES. 98,55% natuurlijke ingrediënten. pH waarde 4.5- 5.3

Vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën, PEGSs, kleurstoffen, SLS en SLES

Ingrediënten:
Aqua, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Coco-Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Adansonia Digitata Seed Oil, Bertholletia Excelsa Seed Oil, Glycine Soja Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Rice Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Inulin, Oryza Sativa Bran Oil, Oryza Sativa Starch, Parfum, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Lecithin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Xanthan Gum, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

CONDITIONER

NATUURLIJKE SHAMPOO & CONDITIONER

De conditioner belooft doffe lokken te revitaliseren. De creme is geformuleerd met een combinatie van olie, keratine, tarwe proteïne en panthenol. Dit werkt goed voor dof, beschadigd en droog haar. Het geeft het weer glans, beheersbaarheid, elasticiteit en een volumeboost.

Op de website staat het volgende over die conditioner:
Versterkt het haar, herstelt de haarstructuur en elasticiteit. Helpt haarbreuk en gespleten punten verminderen. Verbetert doorkambaarheid en geeft een prachtige glans. Biedt intensieve verzorging zonder het haar te verzwaren.
98,12% natuurlijke ingredienten, pH waarde 4.5- 5.3, geschikt voor alle haartypen, veilig voor gekleurd en chemisch behandeld haar, vrij van parabenen, siliconen, minerale oliën, PEGSs, kleurstoffen, sulfaten. Verder bevat de conditioner keratine.

Geschikt voor alle haartypen, zelfs geverfd haar

Ingrediënten:
Aqua, Isoamyl Laurate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Behentrimonium Chloride, Glyceryl Stearate, Polyglyceryl-4 Caprate, PCA Glyceryl Oleate, Crambe Abyssinica Seed Oil Phytosterol Esters, Adansonia Digitata Seed Oil, Bertholletia Excelsa Seed Oil, Glycine Soja Oil, Orbignya Oleifera Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Wheat Protein, Panthenol, Parfum, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Isopropyl Alcohol, Lecithin, Xanthan Gum, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

MIJN MENING

NATUURLIJKE SHAMPOO & CONDITIONER

Oke, veelbelovend allemaal. Na een **load van informatie ga ik jullie vertellen wat ik ervan vond.
Ik was vol verwachting, want niet alleen vind ik de verpakkingen prachtig maar wordt er veel beloofd door het merk. En de geur is écht fantastisch.
Ik heb de shampoo en conditioner inmiddels een aantal keer gebruikt de laatste 1.5 week.
De shampoo schuimt niet echt veel. Ja een klein beetje, maar hier was ik op voorbereid. Dit komt door het ontbreken van siliconen, parabenen en SLS. Geen shock dus. Wel moet ik hier altijd even aan wennen, want ik heb daardoor het gevoel alsof het product totaal verdwijnt in mijn haar.
Dit is dus niet het geval, ik heb mijn haar én hoofdhuid goed en grondig gewassen met de shampoo en wanneer ik het uitspoel voel ik al direct dat mijn haar wat zachter aanvoelt. Gek is dit aangezien het geen siliconen bevat en de reguliere shampoos mijn haar juist een beetje stug maken na het wassen met shampoo.

De shampoo schuimt niet zo erg, dat is even wennen

De conditioner kan gebruikt worden als simpele conditioner (5 minuten laten intrekken) of als masker (10 minuten laten intrekken). 1x per week gebruik ik de conditioner als masker en tussendoor laat ik het een paar minuutjes intrekken.
Ik gebruik de conditioner ook op mijn hoofdhuid zodat het de schilfertjes ook aanpakt, omdat de conditioner zoveel verzorgende ingrediënten bevat lijkt het mijn hoofdhuid dus ook te verzorgen. Fijn!
Na gebruik voelt mijn haar echt heerlijk zacht. Ik ben dit niet gewend van natuurlijke shampoos en conditioners. Meestal voelt mijn haar toch nog wat stug. Nu niet, en mijn haar is goed doorkambaar.
Ik laat het vervolgens aan de lucht drogen om zo min mogelijk schade door hitte te geven en ook droog voelt mijn haar nog heerlijk zacht aan.

Met de haarmist fris je je haar weer op, alsof je het net hebt gewassen

Schilfertjes van mijn hoofdhuid zijn er niet meer na 1.5 week gebruik en mijn haar voelt zacht en gezond aan. En het lekkerste van allemaal: mijn haar ruikt lekker! En het blijft best een tijdje hangen.
De haarmist wil ik ook nog aanschaffen want hierdoor kun je het haar even opfrissen zodat het de volgende dag weer net zo lekker ruikt als dat ik het net heb gewassen.
Wat ik wel mis is een haarolie. Deze gebruik ik namelijk standaard omdat het anders een beetje gaat pluizen. En ik vind het zo zonde om een andere geur over mijn haar aan te brengen, want het ruikt zo lekker!
Dus als er ooit een haarolie uitkomt van The Soappharmacy dan ben ik de eerste die in de rij staat!

VERKRIJGBAARHEID

Ben je nieuwsgierig geworden naar het merk? Of naar haarverzorging zonder parabenen en siliconen? Dan moet je echt even de website bekijken van The Soappharmacy. Daar is nog veel meer informatie te vinden over de producten en het merk zelf.
De shampoo kun je kopen voor €27,95 en de conditioner voor €29,95. Best prijzig, klopt. Maar niet duurder dan andere hoogwaardige kapsalon merken.
En toch fijner, aangezien deze producten veel liever zijn voor je haar én ook belangrijk: nooit getest op dieren 🙂

Ik ben benieuwd of jullie het merk al kennen? Zo ja, welke geur is jouw favoriet en hoe vind jij de producten?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May