Ik ben benieuwd of jullie nog bij het swap event zijn geweest van Clinique bij de Bijenkorf? Je kon daar 1.5 week geleden namelijk je beauty product inruilen voor een Clinique product. En misschien heb je wel gekozen voor de pep start lijn? Een lijn die erop gericht is dat je zó klaar bent in de ochtend.
Vandaag review ik de producten van deze lijn en vertel ik je waar de producten goed voor zijn. 

PEP START

Zoals je wellicht al weet is Clinique altijd 100% vrij van parfum en gebruiken ze geen ingrediënten waardoor de huid kan irriteren.
De Pep start collectie is gericht op een snelle, effectieve manier om je huid gezond te houden. Zo bevat de lijn een cleanser en reinigingsdoekjes om de huid goed schoon te maken, een moisturizer die tevens de huid mooier maakt en als primer dient voor je make-up en een oog serum die zorgt dat je er ’s morgens weer stralend uitziet en je wallen en donkere kringen doen verwijderen.

Ik heb niet iedere dag tijd voor een heel uitgebreide skincare routine

Ik houd wel van een lekker snelle routine, ik heb namelijk niet altijd tijd om een heel ritueel uit te voeren in de ochtend. Deze drie producten zouden eigenlijk alles zijn wat je nodig hebt om toch lief te zijn voor je huid.

EYE CREAM

CLINIQUE PEP START

First of all, wat een vrolijke kleurtjes hebben de producten uit deze lijn! Knalkleurtjes. Ik krijg hierdoor wel het gevoel dat de producten bedoeld zijn voor jongere meiden. Het is ook niet bedoeld om rimpeltjes te verwijderen en andere ouderdomsverschijnselen tegen te gaan. Maar voor de oudere huid kan deze lijn trouwens ook prima worden gebruikt. Hydratatie is namelijk goed voor iedere huid.

We starten met de oogcréme (€20). Deze zit in een oranje tube met een bolletje aan de voorkant en een gaatje in het midden. Als je in de tube knijpt komt de créme uit het bolletje. Het is dus bedoeld om rechtstreeks onder het oog aan te brengen. Yep dat scheelt je weer een aantal seconden 😉 In 3 seconden zou het moeten lukken.
De crème belooft je ’s morgens meteen fris te laten ogen. De crème licht de huid op, hydrateert en haalt gezwollen wallen weg.

In 3 seconde zit het er op

clinique-pep-start-review-skincare-_2228Ik gebruik het bolletje zelf niet. Ja, ik heb het geprobeerd maar er kwam veel teveel crème onder mijn oog. Ik doe het lekker met mijn vingers met een deppende beweging. Vind ik ook gewoon lekker om te doen.
De crème ruikt erg lekker en merk inderdaad dat de huid onder mijn ogen ietsje lichter wordt wat me meteen een frissere uitstraling geeft.
De crème ruikt op zich wel lekker fris maar de geur vervliegt ook snel weer. Ondanks dat het een romige crème is trekt het wel snel in. Wat ook weer fijn is zodat je niet hoeft te wachten met het aanbrengen van je make-up 🙂

CLEANSER

CLINIQUE PEP START

De cleanser (€18) zit in een grote roze tube en heeft een 2-in-1 functie. Namelijk het reinigen van je huid en tegelijkertijd het exfolieren (licht scrubben) van je huid.
Yes, inderdaad tijdbesparing. De formule belooft om vuil van de huid te verwijderen, de dode huidcellen weg te halen en overmatig vet (olie) te verwijderen. Hierna heb je een stralende flow – aldus Clinique.
Het is daarnaast ook mild genoeg om het product twee keer per dag te kunnen gebruiken.

Een schone huid is het allerbelangrijkste als het gaat om huidverzorging

Knalroze tube hallo! Oké, het is wel lekker vrolijk maar ik ben niet zo erg van de knalkleurtjes. Maakt niet uit, want het is geen accessoire voor in huis. Als het zijn werk maar doet.
Het reinigen van de huid vind ik namelijk het allerbelangrijkste als het gaat om een gezonde huid. Een schone huid ’s morgens en ’s avonds doet wonderen! Ook als je make-up gebruikt.
clinique-pep-start-review-skincare-_2232Ik vind de cleanser fijn! De scrubdeeltjes zijn heel klein en inderdaad heel mild maar zorgen er wel voor dat mijn huid lekker zacht aanvoelt. Ook zitten er lekker veel scrubdeeltjes in, zodat je maar weinig nodig hebt.
Het verwijderen van je oogmake-up raad ik niet aan met deze cleanser, dus voordat je onder de douche stapt (of boven de wasbak gaat hangen) even je oog make-up verwijderen met een watje en remover.
De cleanser heeft een gelachtige substantie en schuimt ietwat na het aanbrengen. Hij ruikt lekker fris.

HYDROBLUR MOISTURIZER

CLINIQUE PEP START

Tot slot de Hydroblur Moisturizer (€20). Ik heb nog niet eerder een moisturizer als deze gezien, dus ook nog nooit uitgeprobeerd. Ik was benieuwd.
De moisturizer beloofd namelijk niet alleen de hele dag te hydrateren maar de huid ook alvast te preppen voor je make-up. Het ‘blurred’ oneffenheden uit en geeft je huid een matte finish (halleluja!).
Je kunt de moisturizer ook gebruiken als een primer en je kunt het zelfs gebruiken als een touch up gedurende de dag omdat de crème zo licht is. Ik ben erg benieuwd!

De textuur lijkt op klei. Heel dik en romig met een roze-achtige kleur

clinique-pep-start-review-skincare-_2229Oké, het uiterlijk, Het potje is lekker blauw. Wel een favoriete kleur van mij! Dit potje straalt wel weer wat luxe uit vind ik doordat het wat transparant is en de hoeken afgerond zijn.
De textuur van de crème is apart, ik heb dit niet eerder gezien in een moisturizer. Het doet me denken aan de Porefection van Benefit. Een soort klei-achtige structuur. Heel dik en romig met een rozige kleur.
Ik vermoed dat de structuur weer te maken heeft met het ‘blurren’ van de huid. Doordat het zo dik en romig is gaat het in de kleine gaatjes en lijntjes zitten en vult deze als het ware op (dit is mijn eigen interpretatie, misschien klopt er niets van hoor).
De crème smeer absoluut fijn en trekt snel in. Mijn huid gaat inderdaad niet glimmen! Super fijn. En daarnaast voelt mijn gezicht ook lekker glad aan. Ik heb erna mijn make-up aangebracht en dat ging ook dik prima.
Ik prefereer toch een primer die gericht is om te primen, maar als je geen tijd hebt is dit de ideale oplossing. Ik ben zeker en absoluut fan van deze moisturizer!!

VERKRIJGBAARHEID

En waar kun je nu precies de producten van Clinique kopen? Ja, waar niet kun je beter vragen. Haha!
Clinique is echt über bekend en is bijna in alle betere drogisterijen en parfumeries te koop. Zo kun je kijken bij Douglas, Ici Paris XL, de Bijenkorf en online heb je ook een groot aanbod.
Mocht je echt advies willen voor wat er bij jouw huid past dan adviseer ik je om naar de Bijenkorf te gaan. Vaak zijn hier gespecialiseerde Clinique medewerkers beschikbaar. Ook de parfumerie medewerkers kunnen je waarschijnlijk wel adviseren (niet altijd, uit ervaring…).

Deze lijn is in ieder geval fijn voor ieder huidtype en voor een ieder die ’s morgens haast heeft om de deur uit te gaan. Ideaal dus voor degene die geen zin hebben om lekker te tuttelen in de vroege ochtend!

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May