Op 10 november vond het Smith & Cult event plaats in Amsterdam en dat mocht ik niet missen! Smith & Cult is een cosmetica merk die nog onbekend was in Nederland maar waar snel verandering in komt. Anette ging voor mij naar het event en laat jullie zien hoe dat was 🙂 

Smith & Cult

Voor May Cay mocht ik naar de lancering van Smith & Cult en dus toog ik afgelopen donderdagmiddag naar Salon Marcel Wanders in Amsterdam. Ik was te vroeg en dacht ik vraag wel even of ik dan wat kan werken tot het begin maar er zou net een sessie beginnen dus mocht ik bij een eerdere groep aansluiten. Lief!

Een beautymerk zonder schadelijke bestanddelen, vegan en cruelty free!

Smith & Cult dus. Een Amerikaans beauty merk dat begon met nagellak (zonder allerlei schadelijke bestanddelen dus vegan, cruelty free, parabenen vrij en noem ze allemaal maar op) maar nu dus ook een make-up lijn lanceert.

SMITH & CULT LAUNCH

Een eyeliner in 3 kleuren, uiteraard in het zwart, een prachtige donkerbruin (die kreeg ik bij een touch-up) en een grijze, daarbij denk je misschien waarom? Maar geloof me, ziet er prachtig uit zijn we gewoon niet gewend deze kleur. De eyeliner kost €26.

SMITH & CULT LAUNCH
SMITH & CULT LAUNCH

Een oogschaduwdoosje (met 4 kleuren) en in 4 verschillende kleurstellingen te verkrijgen. Voor mij springen de kleuren Interlewd (met paarstinten) en de Noonsuite (naturel) er echt uit, prachtige doosjes met 1 matte tint en de overige shimmer. Ze lijken wat cremig maar zijn echt gewoon poeder. Er zit al een primer ingebouwd dus die hoef je (eventueel) niet nog extra te gebruiken. De book of eyes zoals ze heten kosten €44.
Ook is er uiteraard een mascara (€28) in het assortiment opgenomen. Ook deze kreeg ik aangebracht bij mijn touch-up. Mooi, mijn wimpers worden niet hard maar krijgen wel (nog meer) lengte en volume. Ook hier geen parabenen of parfum op de ingredienten lijst.

SMITH & CULT LAUNCH

De nagellakken noemde ik al -37 kleuren- en een top en base coat in een prachtige verpakking. Ik moet zeggen ik vind de flesjes behoorlijk aan de maat, voorraad voor het leven zeg maar . Ze zijn te koop voor €24.
Ook aan de lippen is gedacht lipglossen (€25) in 10 verschillende tinten en 2 liplackers (of lipstain)in rood en nude (€27). De nude ruikt naar kokos/chocolade-achtig dat hoeft voor mij dan weer niet. Blijft heel lang zitten.

De nude liplaquer ruikt kokos/chocolade-achtig

Ik vond hem prettig aanvoelen maar merkte in de trein terug naar huis dat ik toch wat behoefte kreeg aan wat vettigheid. Dat ligt aan mij hoor, ik ben nu eenmaal een lipbalm freak dus ik wil al snel  weer wat op mijn lippen voelen.

SMITH & CULT LAUNCH
SMITH & CULT LAUNCH

Voor vertrek kregen we een klein tasje met de mascara, een lipstain (in rood) een nagelvijltje en mini glossje. Leuk, kan ik ze nog even op mijn gemak uit proberen. De producten zijn niet goedkoop en op dit moment nog maar in geselecteerde winkels in Nederland verkrijgbaar. Je kunt het beste even  online kijken waar je deze producten kunt gaan bewonderen.

Thanks May Cay voor de ervaring, ik vond het heel leuk.

Annette
http://www.annagesgracefully.com

Alle foto’s zijn gemaakt door Anette en ook de tekst is door Anette geschreven.
Super leuk dat zij voor mij naar dit evenement wilde gaan. Bedankt daarvoor Anette!

May