Tanden bleken kan bij de tandarts gebeuren voor een hoop geld, maar ook thuis. Ik heb al eerder de whitening strips geprobeerd en vandaag probeer ik de bleekset van Centrosmiles.
Jullie hebben vast wel zoiets voorbij zien komen. Je tanden bleken met een blauw lampje. Werkt dat nu echt? Ik nam de proef op de som! 

CENTROSMILES

TANDEN BLEKEN MET EEN LAMPJE

Centrosmiles is een bedrijf uit Amerika dat tanden bleek sets verkoopt. De sets bevatten allemaal een lampje en zijn van basic tot uitgebreid te krijgen.
Het product dat ik heb gekregen is een pakketje met een lampje, drie spuitjes, een bitje, een ‘whitening shade guide’ en een gebruiksaanwijzing.
Dit pakketje kost nu €49.90 en hiermee kan je je tanden een bleek kuurtje geven van zes keer.  Ze verzenden overigens wereldwijd én gratis.

Centrosmiles belooft de tanden niet gevoelig te maken. Ik hoop het!

Nu heb ik zelf al redelijk witte tanden (ik ben niet vreemd met bleken) maar heb al een tijdje mijn tanden niet meer gebleekt, dus er zou zeker resultaat moeten zijn. Verder heb ik heel snel last van gevoelige tanden en zie altijd een beetje op tegen het bleken van mijn tanden. Centrosmiles belooft dat dit product geen gevoelige tanden veroorzaakt. Ik hoop het!

PAKKET

Het pakket van Centrosmiles is een complete kit waarmee je een kuur van zes keer tanden bleken kunt doen.
In het pakket zitten drie spuitjes met het vloeistof, een bitje, een lampje, een gebruiksaanwijzing en een kaartje waarmee je kunt meten hoe de kleur van je tanden was voordat je begon en na de kuur.

TANDEN BLEKEN MET EEN LAMPJE
TANDEN BLEKEN MET EEN LAMPJE

KUUR

Ik begon de kuur met shade 4 gok ik. Ik vind het heel moeilijk om de juiste kleur te bepalen. Maar onderaan deze post zie je op de linkerfoto met welke kleur ik begon.
Ik heb een kuur van zes gedaan verdeeld over 12 dagen. Dus om de dag. Ik heb ontzettend gevoelige tanden en hoewel het product de tanden niet gevoelig belooft te maken heb ik toch voorzichtig gedaan.
Want gevoelige tanden door bleken is echt verschrikkelijk. Trust me.

centrosmiles-review-tanden-bleken-thuis_2577Je begint met het bitje vast te zetten aan het lampje. Vervolgens zorg je ervoor dat het lampje werkt. Ik moest even zoeken hoor. Je haalt ALLEBEI de batterijtjes eruit en daar vind je een plasticje, dit moet er dus uit.
Vervolgens spuit je een half spuitje verdeeld over beide kanten van het bitje, dus 1/4 van het spuitje per kant. Stop het bitje in je mond en ga er een beetje mee heen en weer zodat alle gel over de tanden wordt verdeeld.
Doe je lichtje aan en ga je huiswerk doen, de afwas of gewoon lekker niets. Het duurt 10 minuutjes en het lampje gaat vanzelf uit.
Je hoeft het dus zelf niet in de gaten te houden. Fijn.
Wat minder fijn is, is dat een bitje gewoon niet zo prettig zit. Ik vind het altijd lastig met slikken en ben niet zo een fan van bitjes in mijn mond. Maar na een aantal keer went dat vanzelf wel. En daarnaast, het hoeft maar zes keer 😉

Iets minder prettig is het bitje wat in je mond zit. Ik hou daar gewoon niet zo van

TANDEN BLEKEN MET EEN LAMPJE
TANDEN BLEKEN MET EEN LAMPJE

RESULTAAT

Zoals ik al aangaf begon ik met kleur 4 gok ik. Al redelijk wit maar het kan natuurlijk nog witter. En dat is het inderdaad geworden. Ik ben geëindigd op kleur 1/2. Dat is dus twee tinten lichter en lichter kon ik niet gaan.
Mijn vriend gaat binnenkort ook een kuur doen, en die heeft nog niet eerder zijn tanden gebleekt. Dat resultaat ga ik absoluut nog even delen zodra dat is gedaan.

Pijn heb ik niet tot weinig gehad. Tijdens het bleken zelf voelde de vloeistof wel koud op mijn tanden en dat vond ik niet zo prettig. Maar gevoelige tanden daar heb ik eigenlijk geen last van gehad. En dat is prettig!! Een groot voordeel tegenover de whitening strips of het bleken bij de tandarts waar wél gevoelige tanden van komen.

AANSCHAFFEN

TANDEN BLEKEN MET EEN LAMPJE

De kit is te koop op de website van Centrosmiles zelf. Het bedrijf verstuurt het product wereldwijd en ik had de kit binnen een week in huis. Dus dat is snel!

Heb jij je tanden wel eens gebleekt? Zo ja, waarmee? Zo nee, zou je dat nog eens willen doen?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May