Dé trend van de afgelopen twee jaar in Nederland. De Glamglow maskers. Very duur en zo te horen very good want ik hoorde er echt iedereen over. Tijd om het zelf eens te proberen.
Ik probeerde het Supermud Clearing Treatment masker uit. Worth the price? Lees verder om te kijken wat ik ervan vind.

GLAMGLOW

GLAMGLOW: SUPERMUD MASKER REVIEW

Glamglow bestaat nog niet eens zo erg lang. Opgericht vanaf 2010 en te koop voor consumenten vanaf 2011. Het merk is opgericht door Glenn & Shannon Dellimore en het ziet er op de website allemaal heel glamoureus uit. Er wordt gestrooid met Hollywood en daarbij behorende termen en de founders zien er ook lekker Hollywood-ish uit.
Het merk is vooral gericht op huidverzorging in de vorm van maskers en ’treatments’ voor ieder huidtype en iedere wens maar heeft ook een lip product beschikbaar.
Het merk test in principe niet op dieren, behalve als dat ‘required by law’ is. Wat inhoudt dat de producten wel worden getest op dieren in bepaalde landen waar dat verplicht is. Zoals in China. Jammer.
Benieuwd naar de producten? Ik was dat ook wel, dus ik probeerde Supermud Clearing Treatment uit.

GLAMGLOW SUPERMUD CLEARING TREATMENT

GLAMGLOW: SUPERMUD MASKER REVIEW

SUPERMUD MASKER

Ik koos voor de Supermud Clearing Treatment omdat ik vond dat mijn huid dat wel kon gebruiken. Ik heb wel eens pukkeltjes en irritaties. Een onrustige huid.
Dit masker kost €49,95. Wauw, hallo. Dat is nogal wat voor een masker. Maar ik vond de doos lekker groot dus geen probleem. Tot ik de doos openmaakte. Ik moest een klein beetje lachen want het is écht een klein potje. Zuinig doen dus!
Normaal houd ik wel van royaal smeren maar dat durf ik niet met dit kostbare goedje.

Op Douglas.nl vond ik de volgende informatie over het product:

Het masker bestrijdt de meest voorkomende huidproblemen. Grote poriën, oneffenheden, puistjes, mee-eters , vlekken, een onzuivere huid, irritaties van het scheren en ingegroeide haren. De innovatieve formule bevrijdt de huid van overtollige olie, talg en vuil, terwijl actieve ingrediënten puistjes en acne bestrijden.

INGREDIENTEN

GLAMGLOW: SUPERMUD MASKER REVIEW
GLAMGLOW: SUPERMUD MASKER REVIEW

Water\Aqua\Eau, Kaolin, Magnesium Aluminum Silicate, Mandelic Acid, Carbon, Eucalyptus Globulus Leaf, Tartaric Acid, Pyruvic Acid, Lactic Acid, Salicylic Acid, Glycolic Acid, Eucalyptus Globulus Leaf Powder, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Hedera Helix (Ivy) Extract, Symphytum Officinale (Comfrey) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Peg-12 Dimethicone, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Hectorite, Hexylene Glycol, Glycerin, Calendula Officinalis Extract, Maltodextrin, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum), Limonene, Benzyl Benzoate, Linalool, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Iron Oxides (Ci 77499)

GEBRUIK

GLAMGLOW: SUPERMUD MASKER REVIEW

Er zitten vrij veel acids (zuren) in de ingredienten die je vaker ziet in maskers en peelings.
Zoals hierboven te lezen is zou het masker dus moeten helpen bij het voorkomen van onzuiverheden en het verkleinen van de poriën. Dat spreekt me dus wel aan.
Wat ik ook leuk vond is dat er een kaartje in de doos zat met de tekst ‘Hello Sexy’. Daar werd ik instant vrolijk van. Stom eigenlijk haha.

Het masker is een donkergrijs gekleurd goedje dat redelijk dun is van substantie. Het bevat 34 gram en is niet zoveel.  Het ruikt wel erg lekker. Een beetje minty.
Ik doe dus zuinig en breng het masker met een kwast aan op mijn gezicht zodat ik het mooi gelijkmatig kan verdelen.

Het prikken van het masker is normaal en stopt wanneer het masker opdroogt

Ik voel het prikken! Best wel erg en ik vraag me af of dit goed is? Na een minuut of 2 begint het masker te drogen en is het prikkende gevoel ook weg. Het blijkt dat iedereen dit prikkende gevoel ervaart en dat het normaal is. Ok.
Uiteindelijk na een minuut of 10 is het masker helemaal droog op mijn gezicht en kan het worden vergeleken met het gevoel van een kleimasker. Het begint wat te trekken. Na 20 minuten vind ik het wel genoeg geweest.
Het verwijderen is wel een klusje altijd, ik gebruik een warme natte doek en leg dit op mijn gezicht om het masker weer zacht te weken en spoel het vervolgens van mijn gezicht af.
Mijn huid voelt wél lekker zacht en lijkt toch wat egaler te zijn. Fijn! De poriën lijken inderdaad iets kleiner te zijn. Jammer dat ik ’s morgens nooit de tijd heb voor een masker want in de avond heb ik daar niet zoveel aan. Niemand ziet mijn poriën als ik slaap…

OORDEEL

GLAMGLOW: SUPERMUD MASKER REVIEW

Om heel eerlijk te zijn vind ik het masker echt veel te duur. Bijna €50 voor een masker is toch eigenlijk wel te gek. En dat zeg ik, iemand die dit geld ook voor een poeder uitgeeft… Maar toch.
Is het het waard? Ja, ik vind van wel. Zou ik het masker kopen voor dit geld? Nee. Ik heb het gekregen en daar ben ik erg blij mee, dat absoluut.
Ik vind het wel een fijn masker en ik heb ook het gevoel dat het echt wel wat doet met mijn huid in positieve zin. De poriën zijn inderdaad wat kleiner en mijn huid voelt zacht en glad aan. Ook lijkt het wat egaler.
Ik gebruik het masker nog heel zuinig, en met veel plezier tot het op is. Dan ga ik op zoek naar een meer betaalbare optie 😉

VERKRIJGBAARHEID

GLAMGLOW: SUPERMUD MASKER REVIEW

Mocht je nu toch niet weten wat je met al dat geld moet, of vind je maskers wel echt belangrijk en vind je het niet erg om veel geld uit te geven aan producten als dit? Dan raad ik je het masker absoluut wel aan. Zeker om het eens te proberen.
Er zijn verschillende maskers voor verschillende huidtypes. Je kunt ze allemaal bekijken én shoppen op de website van Douglas.

Heb jij wel eens een masker van Glamglow gebruikt? Wat vind je ervan? En van de prijs?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf
Disclaimer

May