Ik heb slag in mijn haar. Niet helemaal steil en dat kan soms heel vervelend zijn. De producten van Medavita beloven een ‘sleek’ superglad resultaat.
Ja, uiteraard moet ik mijn haar wel stijlen maar is het dan ook echt sleek en superglad? Ik nam de proef op de som met het masker en de haarspray. 

MEDAVITA

Medavita is een diervriendelijk merk en van oorsprong uit Italië met haar HQ in Milan.
In 1963 zijn zij opgericht en zijn sindsdien een toonaangevend professioneel kappersmerk. De prijsjes zijn daarom ook niet heel laag maar dat ben ik wel gewend van professionele merken. Over het algemeen zijn de producten het ook echt wel waard.
Eerder heb ik een kort artikel geschreven over Medavita en de nieuwe trends. Vandaag review ik het masker en de haarspray die je haar superglad zouden moeten maken.

MASKER

HAIRTIPS: MEDAVITA MASKER EN HAIRSPRAY

De look van deze lijn vind ik trouwens prachtig. Lekker diep paars met wit. En heel strak vormgegeven. Ik hou ervan.
Het Smoothing Mask komt uit de lijn Lissublime en kost €28,50 voor 250ml. Je krijgt dus een grote pot die je met lang haar zeker een keer of 15 kunt gebruiken. Het is een wilde gok maar ik vermoed dat.
Het masker is een extreem gladmakend masker met een ontspannende werking op de haarvezel. Daarnaast werkt het ook verzorgend door het toegevoegde Jojoba-olie extract die het haar hydrateert, voedt en het haar zacht maakt.

HAIRTIPS: MEDAVITA MASKER EN HAIRSPRAY
HAIRTIPS: MEDAVITA MASKER EN HAIRSPRAY

Het masker heb ik onder de douche gebruikt. Ik nam een lekker grote dot na het wassen van mijn haar en verdeelde dit in mijn haar (ook op mijn hoofdhuid, want maskers voeden vaak ook de hoofdhuid). Het masker ruikt trouwens echt heerlijk! Bedenk dat je net bij de kapper vandaan komt en aan je haar ruikt, nu, zo dus!
Vervolgens heb ik het 5 minuten laten inwerken zoals in de instructies staat en het goed uitgespoeld.

De geur doet me denken aan een kappersbezoek

Tijdens het uitspoelen voelde mijn haar al lekker zacht aan merkte ik. Fijn! Vervolgens uitknijpen, een handdoek erop en mijn make-up doen.
Ik laat mijn haar altijd in de lucht drogen voordat ik het ga stijlen aangezien ik toch thuis werk kan dat gewoon 🙂
Mijn haar is niet op magische wijze ineens steil, maar dat had ik ook niet verwacht. Wél is het lekker zacht en lijkt het ook een stuk minder te pluizen. Fijn!! Zeker in de winter.

HAARSPRAY

HAIRTIPS: MEDAVITA MASKER EN HAIRSPRAY

Oké, het is gewassen en we gaan door naar het stijlen van het haar. Daar hoort deze haarspray dus bij.
De haarspray is de ‘Delicate Glossy Hairspray’ en is te koop voor €22 voor 150ml. Niet een hele grote fles en de prijs is ook wat aan de hoge kant voor een haarspray.
Maar goed, het belooft natuurlijk ook wat anders te doen dan een reguliere spray. Namelijk het haar een glossy look te geven. Verder is de spray vetvrij, beschermt het haar tegen vocht en gaat haarveroudering tegen.

HAIRTIPS: MEDAVITA MASKER EN HAIRSPRAY

First of all: Wat ruikt de spray GODDELIJK! Serieus, ik kan er niet vanaf blijven. Ik spray altijd even voordat ik de deur uitga. Parfum is niet meer nodig haha!
Ik weet niet waar ik het mee kan vergelijken maar het is echt mega lekker.
De haarspray wordt verder niet hard (ideaal) maar houdt het haar wel redelijk op zijn plek. Wil je je haar muurvast zetten dan is dit niet de spray voor jou maar om het model te behouden én het haar glans te geven is de spray echt ideaal!
No more frizz in leder geval!

HAIRTIPS: MEDAVITA MASKER EN HAIRSPRAY

OORDEEL & VERKRIJGBAARHEID

HAIRTIPS: MEDAVITA MASKER EN HAIRSPRAY

Mijn enige punt van kritiek is dat ik de producten wat aan de dure kant vind. Maar kwaliteit is het absoluut. Als je liever en vaker kappersmerken gebruikt dan is de prijs normaal.
Het masker vind ik erg fijn en heb ik nu 2 keer gebruikt. Ik merk dat mijn haar inderdaad zachter wordt en minder pluizig. Steil wordt mijn haar er niet van maar dat had ik ook niet verwacht.
De haarspray zou ik alleen al gebruiken voor de geur 😉 Toch is het een fijn product omdat het haar wel in model houdt maar niet hard wordt. Ook krijg ik er geen schilfertjes van in mijn haar wat ik toch wel snel krijg. De spray zorgt ook wel voor meer glans.

De producten die hierboven staan en andere producten van het merk zijn te koop bij de betere kapsalons. Voor meer informatie en over de salons bij jou in de buurt kijk dan op Main Cosmetics.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May