In de winter en in de zomer. Moisturizers zijn essentials! Geloof me. Zeker als je geen 16 meer bent. Je huid is namelijk niet meer zo gehydrateerd als dat het was. Clinique pep-start heeft een moisturizer waar ik vandaag mijn mening over ga spuien. Lees je mee?

CLINIQUE PEP-START

CLINIQUE PEP START

Ik ga geen introductie praatje houden over Clinique want ik ga er toch wel van uit dat iedereen het merk kent. Parfum- en allergie-vrij en met een grote range aan huidverzorgingsproducten, make-up en parfum.
De pep-start lijn is een aparte lijn van Clinique voor de dames die geen uren de tijd hebben om in de ochtend het skincare ritueel uit te voeren. Alle producten uit deze lijn zijn dus gemaakt op basis van gemak en snelheid.
Benieuwd naar de andere producten uit de lijn (die je hierboven ziet?) Dat artikel kun je hier lezen.
Vandaag ga ik het hebben over de moisturizer.

MOISTURIZER

CLINIQUE: PEP-START MOISTURIZER REVIEW

Oke door naar de moisturizer. Het is de Pep-Start Hydrorush SPF20 Moisturizer. En is te koop voor €22 en bevat 30ml.
De moisturizer bevat een formule met anti-oxidanten, kalmerende ingrediënten en werkstoffen die de huidbarrière verstevigd.
De moisturizer is geschikt voor dagelijks gebruik en reguleert de talgproductie, geeft direct een vochtboots en biedt all-round bescherming tegen luchtvervuiling.

INGREDIËNTEN

CLINIQUE: PEP-START MOISTURIZER REVIEW

Meer informatie over de bescherming, zonnefilter, anti-oxidanten en kalmerende werkstoffen:

 • Avobenzone (3%): Een chemische zonnefilter die de zonnestralen absorbeert en een brede bescherming biedt tegen UV-A, de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.
 • Octisalate (5%): Een filter dat beschermt tegen zonnebrand veroorzaakt door UV-B
 • Polyester-8: Wordt gecombineerd met UV-A zonnefilters om de werking ervan extra op te peppen.
 • ‘Floating’ Matrix technologie: De zonnefilters worden verwerkt in deze zwevende matrix die voorkomt dat ze door de huid worden opgenomen om eventuele overgevoeligheid of irritatie te vermijden.
 • Anti-oxidantenmix van Ergothionenine, BHT, Vitamine C en E: Een cocktail van anti-oxidanten die bijdraagt aan een maximale bescherming tegen vrije radicalen en beschermt je huid de gehele dag.

Verder bevat de moisturizer:

 • Gerst/Graan extracten: Zorgen voor een optimale hydratatie en versterkt de huidbarrière
 • Plankton extract: Gebruikt zichtbaar zonlicht om schade van UV-stralen te herstellen, te repareren en vertraagt de DNA schade
 • Algen extract, Sea whip extract: Staan bekend om hun ontstekingsremmende functie en kalmeert de huid
 • Cafeine: Kalmeer en verzacht de huid.
 • Trehalose, Sodium Hyaluronate, Glycerine: Ingredienten die de huid direct van vocht voorzien en soepel helpen houden
 • Palmitoyl Tripeptide-1 & Palmitoyl Tetrapeptide-7: Wanneer deze peptiden worden gecombineerd geven ze de natuurlijke hyaluronzuuraanmaak van de huid een boost.

REVIEW

CLINIQUE: PEP-START MOISTURIZER REVIEW

Tijd voor de review. De moisturizer zit in een herkenbaar vierkant potje zoals de andere crèmes van deze lijn ook zitten.
Het potje is geel/oranje en doorzichtig. Een beetje een futuristische look vind ik. Wel mooi maar veel kleuren. Ik hou zelf van wat rustiger of alles in 1 kleur maar vrolijk is het wel.

De moisturizer is een hele volle en romige crème die goed uitsmeert. De geur ervan is redelijk neutraal. Ik vind het niet echt lekker maar na 10 seconden is de geur helemaal weg. Clinique gebruikt geen parfum in hun producten dus vandaar.
De crème trekt ook snel in en laat een zachte en inderdaad wat gehydrateerd voelende huid achter. Geen trekkerig gevoel. Daarnaast is het ook prima om te gebruiken voordat je je make-up aanbrengt.
Ook omdat het zo snel intrekt en totaal geen vettig laagje achterlaat.
Clinique staat overal wel bekend om haar kwalitatief goede producten en ook dit product vind ik fijn en zal ik ook zeker vaker willen gebruiken.
Toch blijf ik het jammer vinden dat er geen geur in de crèmes zit maar aan de andere kant, ik loop daardoor ook geen risico op een geïrriteerde huid.

CLINIQUE: PEP-START MOISTURIZER REVIEW
CLINIQUE: PEP-START MOISTURIZER REVIEW

OORDEEL & VERKRIJGBAARHEID

CLINIQUE: PEP-START MOISTURIZER REVIEW

Ik ben sowieso van mening dat een moisturizer een musthave is. Zeker als je de 25 bent gepasseerd. Dan is een dagcrème gewoon niet meer voldoende. Of je nu een vette of een droge huid hebt. Een moisturizer is áltijd goed. Vocht heeft je huid altijd nodig.
Deze moisturizer vind ik prettig in gebruik. Ik denk dat ik deze best nog eens zou willen kopen als het op is.

Alle Clinique producten kun je kopen bij Douglas en Ici Paris XL maar ook op de website van Clinique zelf.

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May