Even een kort feel good bericht. L’Occitane heeft namelijk een balm in het assortiment waarvan 100% van de winst naar het goede doel gaat. Namelijk naar het ‘Fund for Gender Equality van de VN Vrouwen’  Who run the world? Girls! Lees even verder voor een korte review en meer informatie.

SOLIDARITY BALM

L'OCCITANE VOOR EEN GOED DOEL

Shea butter vliegt je om de oren. Waarom? Omdat we er allemaal van houden en het mega fijn is voor de huid. De vrouwen in Burkina Faso vormen het geheim achter de productie van shea butter.
(Ps. Ik denk altijd aan Gooische vrouwen als ik Burkina Faso hoor. Remember Claire? haha. Oke, back to topic). L’Occitane wilde iets terug doen als eerbetoon aan shea butter en de vrouwen die dit maken.
Ze wilden het ondernemerschap van vrouwen stimuleren/ Momenteel produceren meer dan 17.000 vrouwen shea butter voor L’Occitane.

Girlpower! 17.000 vrouwen maken de shea butter voor L’Occitane

In 2016 uitte L’Occitane haar dank door een hele collectie te kleden in traditionele Afrikaanse wax prints ter ere van het 40-jarige jubileum, waarmee ook de vrouwen werden geëerd.

In 2017 Wilt L’Occitane opnieuw haar dankbaarheid uitspreken met een fris en opvallend ontwerp. Dus Voilà, daar is de naar viooltjes geurende Solidarity Balm. De verpakking heeft patronen die zijn geïnspireerd op Afrikaanse batikstoffen, de balm voedt de lippen en verwent het lichaam.
Het mooiste is nog dat 100% van de winst wordt gedoneerd aan het Fund for Gender Equality’ van de VN Vrouwen *exclusief transport- en productiekosten.
Klinkt perfect! Ik review de balm ook nog even kort trouwens hieronder.

REVIEW

L'OCCITANE VOOR EEN GOED DOEL

Allright. De review. De balm zit dus in een supervrolijke verpakking. Roze met mooie patronen. Vind ik al leuk! Daarnaast kost de Solidarity Balm maar €3! Voor een merk als L’Occitane vind ik dat echt een fijn prijsje. En daardoor dus ook bereikbaar voor iedereen.
De balm is vergelijkbaar met een lipbalm qua structuur en ruikt inderdaad heel lekker (vinden mijn honden ook want die hebben er een fijn hapje uitgenomen…).
Ik gebruik de balm het liefst voor mijn lippen en wat ik fijn vind is dat de balm niet vet aanvoelt op de lippen maar een gehydrateerd gevoel geven. Je kunt de balm trouwens ook gebruiken voor het haar en het lichaam.
Ik denk dat de balm fijn is voor afro hair, voor Europees/Aziatisch haar is het te vet vermoed ik..

L'OCCITANE VOOR EEN GOED DOEL
L'OCCITANE VOOR EEN GOED DOEL

VERKRIJGBAARHEID

De L’Occitane producten zijn verkrijgbaar in de boetieks en online bij L’Occitane.nl

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May