Reinig jij ook netjes iedere avond je gezicht? Goed zo! Dit is namelijk het allerbelangrijkste als het gaat om skincare. En de basis van je make-up. De make-up eraser maakt het leven een stuk makkelijker. Deze doek belooft namelijk je make-up te verwijderen zonder zeep. Werkt het echt? Dat lees je in dit artikel.

MAKE-UP ERASER

MAKE-UP ERASER: MAKE-UP VERWIJDEREN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK

Misschien heb je er al eens van gehoord. Misschien ook niet. Ik kreeg de Make-up Eraser van de week opgestuurd en ik was eerlijk gezegd wel een beetje sceptisch. Het verwijderen van make-up met een doek zonder reiniger? Hmmm.
Anyway, ik ga eerst kort iets vertellen over dit grappige doekje.
Het is dus een doek dat belooft om al je make-up eraf te halen zonder toevoeging van zeep, parfums etc. Ideaal dus voor als je een gevoelige huid hebt, je nooit zin hebt om je make-up te verwijderen, als je op reis bent of als je gewoon echt lui bent.

De doek is ideaal als je te lui bent om je gezicht te reinigen

De doek is gemaakt van polyester en beide kanten zijn verschillend qua lengte. Het is een rechtlijnige stof (geen geluste stof zoals een handdoek) waardoor de doek súperzacht aanvoelt.
De doek kan minimaal 1000x in de wasmachine en kan worden gewassen op 40 graden. Fijn! Ook kan de doek gewoon in de droger. Nog fijner! Ik ben namelijk echt een droger mens. Alles gaat in de droger.

MAKE-UP ERASER: MAKE-UP VERWIJDEREN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK
MAKE-UP ERASER: MAKE-UP VERWIJDEREN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK

GEBRUIK

MAKE-UP ERASER: MAKE-UP VERWIJDEREN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK

Tijd om de doek te gaan testen, want ik ben mega benieuwd. Ik verwacht niet dat al mijn make-up wordt verwijderd want ik draag nogal hardnekkige make-up. Denk aan matte lipsticks, waterproof mascara, wimperlijm etc.
Maar we gaan gewoon hardcore beginnen. Want ik ben pas blij als het al mijn make-up verwijdert. En niet alleen mijn casual look.

Ik ben pas tevreden als de doek mijn hardcore make-up verwijdert

De doek maak ik nat met warm water en knijp hem redelijk goed uit. De doek voelt lekker zacht aan, ook als deze nat is. Ik kijk nog even op de beschrijving en ik moet beginnen met de kant waar geen merkje aanzit. Oké.
Als ik de doek over mijn gezicht haal dan voelt het lekker zacht aan. wat fijn is want ik heb ook wel eens doeken gebruikt die nogal schuren. Ik heb snel last van roodheid op de huid dus dat is een no-go.

MAKE-UP ERASER: MAKE-UP VERWIJDEREN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK
MAKE-UP ERASER: MAKE-UP VERWIJDEREN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK

Ik ga ook mijn oog make-up proberen te verwijderen met de doek. Ik zie op de doek zelf al een heleboel make-up. Dus het doet redelijk wat het zegt wat het doet.
Vervolgens ga ik door naar de andere zijde. Wat nu precies het verschil is weet ik niet. Op de verpakking staat dat de huid wordt geëxfolieerd (licht gescrubd). Zo voelt het niet, het voelt nog steeds zacht. Maar ik ga ijverig door.

De andere zijde zou de huid exfoliëren (licht scrubben)

Als ik mijn hele gezicht heb gehad kijk ik in de spiegel en moet ik eerlijk zeggen dat het wel lijkt of al mijn make-up is verwijderd. Ook is mijn huid niet rood of geïrriteerd.
Maar ik moet de proef nog op de som nemen en dat doe ik door met een wattenschijfje en een toner over mijn gezicht te gaan om te kijken wat er is achtergebleven.
Het resultaat zie je hieronder op de foto’s.

MAKE-UP ERASER: MAKE-UP VERWIJDEREN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK
MAKE-UP ERASER: MAKE-UP VERWIJDEREN WAS NOG NOOIT ZO MAKKELIJK

OORDEEL & VERKRIJGBAARHEID

Zoals je ziet op de foto’s boven werkt het dus! Ik was echt enorm verrast want ik had het niet verwacht. Die dag had ik net een look gemaakt dus echt een full face make-up.
Op het wattenschijfje zit nog een mini beetje vuil maar dat kwam vooral bij mijn haargrens en oren vandaan (rotplekjes om te reinigen).
Dus ja, het werkt écht! Ik ben mega blij met deze doek want ik ga hem zeker gebruiken als ik een luie dag heb maar is het ook ideaal voor op vakantie bijvoorbeeld (scheelt een hoop flesjes meenemen).

De Make-up Eraser is verkrijgbaar voor €19,95 en zijn er in het roze, rood, zwart en blauw. Leuk! De doeken kun je in verschillende salons kopen maar het is makkelijk om het gewoon online te bestellen toch?
Dat kan via de webshop van Douglas. Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Heb jij de Make-up Eraser al eens geprobeerd?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May