Yay!!! Er is weer een nieuwe make-up collectie binnen. De ARTDECO Summer collectie is geïnspireerd op witte stranden, turquoise zee, tropische palmbomen en de kleuren van een mooie zonsondergang. I like it already.
Kijk je mee naar de nieuwste producten, swatches en look? Die vind je in het artikel! 

ARTDECO SPRING/SUMMER 2017: PARADISE ISLAND COLLECTIE

ARTDECO SUMMER COLLECTION

De nieuwe ARTDECO collectie brengt je naar paradijselijke eilanden. De collectie bestaat uit lichte producten voor een glanzende en gebronsde teint, gecombineerd met trendy statement-lippen voor een opvallende zomerlook.
In dit artikel vind je ombre lipstick, de oogschaduw pennen, een vloeibare blush, een bronzing blusher en een bronzing powder.

Al eerder zag je de collecties van ARTDECO voorbij komen op mijn blog. Als je benieuwd bent kun je hier de spring collectie van 2016 vinden, de zomercollectie van 2016, en de lentecollectie van 2017.
Het merk heeft mij nog niet eerder teleurgesteld dus heb ik van deze collectie ook weer hoge verwachtingen.

BRONZING BLUSHER

ARTDECO SUMMER COLLECTION

We beginnen met de “Paradise Island: Bronzing Blusher” te koop voor €24,95.  Die je belooft een stralende en frisse teint te geven.
Door de lichte structuur kan de blush subtiel worden aangebracht. De blush bevat minerale olie en geen parabenen en heeft een prachtig driedimensionaal patroon.

Ja, ik ben onder de indruk van het uiterlijk! Het is een prachtige lichtroze poeder met in het midden meer een highlighter dan een bronzer vind ik. Het had beter highlighting blusher kunnen heten als ik het op die manier bekijk.
Inderdaad kan het heel subtiel worden aangebracht en geeft het een hele mooie glow om je look net even af te maken.

BRONZER

ARTDECO SUMMER COLLECTION

De “Bronzing Magnesium Powder” is een lichte, transparante bronzing powder met een natuurlijke finish. Speciale ingredienten geven het een waterproof-effect (handig) maar zullen de huid niet uitdrogen. Ideaal dus voor op het strand, op vakantie, of voor je swimming pool luier-dagje. Het patroon van de poeder is een zonnetje, mooi! De kleur die ik heb is “2 Beach Babe” en kost €24,95.

ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION

De bronzer zit in een heel groot doosje en ook het doosje is mooi om te zien. Heeft hetzelfde design als wat er in de poeder zit. Verder bevat het doosje ook nog een spiegel. Handig dus voor on the road.
De bronzer is inderdaad écht subtiel. Je kunt hem niet gebruiken om te contouren eigenlijk. Het is meer een bronzer om over het hele gezicht te doen of gewoon lekker op de wangen en bij de haargrens voor het bronzy effect.
Op de foto neigt het wat naar oranje maar in het echt is het een mooie matte bruine kleur. Geen oranje effect dus!

VLOEIBARE BLUSH

ARTDECO SUMMER COLLECTION

De “Cushion Rouge” is perfect voor onderweg. Het is een romige vloeibare blusher in tubevorm met een zachte spons-applicator. De kleurtjes zijn allemaal natuurlijk: roze, peachy en bronzy. Je kunt de kleurintensiteit versterken door meerdere lagen aan te brengen en door de micro-pigmenten komt er een heldere kleur tevoorschijn. Ook mengt de blusher goed met je huid. De kleur die je hier ziet is de “6 Bamboo Bronze” en kost €22,95.

ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION

Ik vind het een grappig idee dit! Ik heb nog niet eerder een vloeibare blush uit een tube gebruikt. De kleur vind ik ten eerste mooi. Ik houd zelf niet zo van roze blushers en dit is meer een bronzy kleur. Prachtig voor in de zomer.
Ik moet toegeven dat ik niet zo een grote fan ben van vloeibare blushes omdat het soms lastig kan zijn het mooi te verdelen over de huid. Zeker als je er foundation of poeder onder hebt zitten…
Ik gebruik deze blush dan ook het liefst in de zomer zonder dat ik een ander product op mijn gezicht heb. Als ik wat bruiner ben en geen foundation op heb dan denk ik dat deze blush inderdaad een heerlijk én makkelijk product is.
Hij is redelijk gepigmenteerd dus aan 1 laagje heb ik zeker wel genoeg.

OMBRE LIPSTICK

ARTDECO SUMMER COLLECTION

De nieuwe “Ombre Lipstick” geeft jouw lippen het WOW-effect. Dankzij de combinatie van drie op elkaar afgestemde kleuren, kan jij de ombre look in een mum van tijd creëren. De lipstick heeft een romige textuur en subtiele vanille-geur (vet lekker) e een zijdezachte kleur.
Het lychee fruit extract in de lipstick is een fruitige allrounder; het vangt vrije radicalen en hydrateert de lippen (vind ik zelf altijd erg fijn bij een lipstick). Daarnaast reguleert de toegevoegde argan-olie de vochtbalans en beschermt en voedt het de lippen.
Deze lipstick is in 4 kleuren verkrijgbaar: Allemaal rozige tinten en van licht naar donkerder. De lipstick in deze review is de “No 33 Violet Vibes” en kost €14,95.

ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION

Ik houd echt van dit soort dingen. Ik ben namelijk ook geen professional make-up artist en ombre lips zijn écht moeilijk om te maken met verschillende producten. Deze lipstick maakt het dus wel een stuk makkelijk. Met 1 beweging heb je al ombre lips.
De kleur die ik heb vind ik ook heel tof. Lekker opvallend met zelfs een beetje een zwartige kleur. Let wel op hoe je het aanbrengt want de lichte kleuren moeten aan de binnenkant van je lippen en de donkere kleuren aan de buitenkant. Je moet dus je lipstick op zijn kop houden als je de bovenkant van je lippen doet.

OOGSCHADUW STICKS

ARTDECO SUMMER COLLECTION

De “High Performance Eyeshadow Stylo” is een all-rounder die in no-time een smokey eye creëert. De stylo is goed gepigmenteerd en kan worden gebruikt als oogschaduw, highlighter, eyeliner of kohlpotlood. Het pigment is zo intens dat het tot 10 uur blijft zitten en waterproof is (ook erg handig voor strand- of zwembad-dagjes). De gladde textuur zegt voor een perfecte afwerking. Aan het uiteinde zit een puntenslijper die ervoor zorgt dat je strakke lijnen kunt zetten.
Deze collectie bevat drie kleuren. In deze review zie je de groene kleur “No 68 Palm Tree” en “No 23 Coconut Bronze” en ze zijn verkrijgbaar voor €11,95 per stuk.

ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION

Wat leuk, in eerste instantie dacht ik dat het echt alleen oogschaduw sticks waren. Maar je kunt ze dus ook gebruiken als eyeliner en zelfs als highlighter. Als highlighter zal ik ze trouwens niet snel gebruiken, zeker de groene niet 😉
Maar als eyeliner wel! Leuk juist.
Ik zal ze trouwens het meest gebruiken als oogschaduw hoor. Ik vind ze ook erg fijn aanbrengen, ze zijn inderdaad heel zacht en je kunt het goed met je vinger of met een kwastje blenden. Zo kun je dus ook meerdere kleuren gebruiken of ze mengen met een poeder oogschaduw die je eerst aanbrengt als ’transitie kleur’.
De puntenslijper was ook een verassing, als je het onderste dopje eraf trekt dan vind je inderdaad een puntenslijpertje die heel handig is als je de pennen gebruikt als eyeliner. Hierdoor kun je een lekkere strakke wing tekenen.

LOOK

ARTDECO SUMMER COLLECTION
ARTDECO SUMMER COLLECTION

VERKRIJGBAARHEID

Deze prachtige zomer collectie is vanaf half april verkrijgbaar bij Topshelf (Nijmegen, Arnhem en Groningen). Of online bij de webshop.
En weet je wat leuk is? Ik liep vandaag in de stad in Alkmaar en ik zag dat er een (HELE GROTE) Topshelf komt in het oude V&D gebouw. YAY! Ik ben echt superbenieuwd want het lijkt me een heerlijke winkel. Met kleding, beauty, home & living en sportartikelen. Tof! Ik ga kijken zodra het open is.

Wat vind jij van deze nieuwe collectie van ARTDECO? En wat lijkt jou het mooiste product?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May