Vorige week heb ik de zuivering-soda lijn van dit merk gereviewd en nu is de Bioré houtskool lijn aan de beurt. Een nieuw merk in Nederland en nu al heel populair. Ik was echt rete-tevreden over de soda lijn en was benieuwd of de houtskool lijn me ook blij zou maken. Je leest in het artikel alle informatie over de producten én hoe ik het zelf heb ervaren. 

BIORÉ HOUTSKOOL LIJN

Zoals ik al zei is Bioré een merk dat pas sinds kort wordt verkocht in Nederland. Bij de meeste drogisterijen te koop maar sowieso bij Kruidvat en Etos. En de prijsjes zijn ook helemaal niet vervelend.
Vorige week reviewde ik de zuivering-soda lijn en daar ben ik nog steeds heel tevreden over en gebruik deze ook nog steeds dagelijks. Maar ik moet natuurlijk ook de houtskool lijn nog even proberen om te kijken welke ik zelf fijner vind en welke voor mij het beste werkt.
De lijn met zuivering-soda is voor de gecombineerde huid en de houtskool lijn is voor de vette huid. Actieve kool zuigt je porien als het ware leeg. Daar staat dit ingrediënt bekend voor.
Steeds meer beautymerken krijgen dit door en je ziet steeds vaker verzorgingsproducten met houtskool of actieve kool. Ze reinigen je huid diep.

FACE CLEANSER

DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW

Deze Diepe Poriecleanser met houtskool (€8,99) is een gezichtsreiniger die je kunt gebruiken onder de douche of bij de wasbak.
Het belooft je huid diep te reinigen en een gladde, tintelfrisse huid achter te laten. De poriecleanser beweert dan ook twee keer zoveel vuil en onzuiverheden te verwijderen dan een gewone cleanser.

De cleanser is een soort gel-achtige vloeistof met een zwarte kleur. Toch blijft het vreemd omdat zwart niet regulier is bij huidverzorgingsproducten. De cleanser ruikt heerlijk fris, net als de zuivering-soda cleanser en bevat daarnaast menthol, dit geeft je huid dat frisse en tintelende gevoel. Voor de gevoelige huid misschien niet handig maar de vette huid kan het hebben.
Er zitten ook hele kleine bolletjes in de gel en het reinigt mijn gezicht goed, er zit inderdaad geen make-up meer op.

SCRUB

DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW

De “Porieverkleinende Scrub met Houtskool” (€10,99) zit in een soort fles die de scrub naar buiten pompt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet handig vind, na 2 keer gebruik deed mijn pompje het niet meer. Jammer!
De scrub belooft je huid gladder te maken en je poriën zichtbaar kleiner. De scrub heeft natuurlijke microkristallen die onzuiverheden, vuil en vet uit de poriën verwijdert.

DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW
DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW

De scrub zelf is net als de cleanser een gel-achtige vloeistof maar bevat dus kleine scrub deeltjes. Het is geen hardcore scrub maar juist een redelijk milde scrub vind ik. Net als de cleanser ruikt deze ook lekker fris en voelt mijn huid na gebruik inderdaad lekker zacht aan. Ik ben er zeker niet ontevreden over. Alleen jammer van het pompje dat niet meer werkt. Ik ga proberen om het flesje open te krijgen zodat ik het toch nog kan gebruiken 🙂

COMBI-STRIPS

DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW

De “Combi Diep Poriereinigende Strips” (€10,99 voor 14 strips) zijn strips die ik nog niet eerder heb gebruikt. Ze werken als een magneet op vuil, vet en mee-eters. In 10 minuten verwijder je de wekelijkse opgebouwde vuiligheid in je gezicht.
De verpakking bevat twee verschillende strips. Eentje voor de neus en eentje voor een willekeurige plek op het gezicht. Je kunt zelfs de andere strip knippen om het op meerdere delen van het gezicht te gebruiken waar je porien zijn verstopt. Bijvoorbeeld het voorhoofd, op je kin of bij de lippen.

DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW
DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW

Ik gebruikte de strips op mijn neus en op mijn voorhoofd. Let op want je moet de plekken waar je de strips op plakt nat maken voor je het gaat plakken. Want de strips plakken niet op een droge huid.
Vervolgens laat je het lekker een minuut of 10 of langer zitten en trek je het eraf. Ik moet eerlijk zeggen dat het best een beetje pijnlijk was om de strips eraf te trekken. Ze zijn redelijk sterk. En aangezien mijn huidverzorging echt fabuleus is heb ik weinig last van mee-eters of verstopte poriën maar kwam er toch nog wel wat uit zoals je kunt zien op de foto’s hieronder (het valt mee hoor). Voor grotere foto’s klik je erop.

DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW
DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW

STRIPS MET HOUTSKOOL

DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW

En tot slot natuurlijk ook nog strips met houtskool. Namelijk de “Diep Reinigende Poriestrips met Houtskool” (€6,99 voor 6 stuks).
Deze strips beloven effectief het overtollige vet van je neus te verwijderen. Ook deze strips verwijder je weer na 10 minuutjes en verwijderen net als de combi-strips de wekelijks opgebouwde vuiligheid.

Het is dus eigenlijk net wat je wilt. De houtskool strips werken in principe hetzelfde als de combi-strips alleen bevatten die geen houtskool. Ik vind de combi-strips sterker, daar kwam meer vuil van mijn neus af dan deze houtskool strip.
Ook deze strip plak je op een natte neus en laat je 10 minuten zitten. Hij is makkelijker te verwijderen dan de combi-strip en doet wat minder pijn. Misschien is deze voor de gevoeligere huid wel het beste.

OORDEEL

DE BIORÉ HOUTSKOOL LIJN: REVIEW

Oké, ik heb nu de houtskool lijn én de zuivering-soda lijn geprobeerd. Welke vind ik nu het fijnst?
Ik heb een gecombineerde huid dus de zuiverings-soda lijn wordt mij dan aangeraden. En die vind ik eerlijk gezegd ook het lekkerst. De scrub is vooral erg leuk (in poedervorm) en de cleanser is wat milder dan de houtskool cleanser. Doordat de houtskool cleanser menthol bevat is het voor mensen met een gevoelige huid handiger om dan te kiezen voor de zuiverings-soda cleanser.
Maar let op: in de scrub van die lijn zit ook menthol.
Persoonlijk ben ik echt fan van het merk en vooral van de zuiverings-soda lijn!

Heb jij de producten van Bioré al geprobeerd? En welke lijn vind jij het fijnst?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May