Het wordt weer mooi weer, de zon begint te schijnen dus het wordt ook weer tijd om je voeten een beetje te verzorgen. Want je wilt in je slippertjes natuurlijk wel een paar mooie voeten. In dit artikel vind je een paar tips die jou kunnen helpen om je voeten te verzorgen en eelt-vrij te maken. 

TIPS VOOR MOOIE VOETEN

 1. Zorg dat je je voeten ’s avonds laat rusten als je veel loopt. Het liefst zelfs met je voeten wat omhoog door er bijvoorbeeld een kussen onder te leggen. Zo ontlast je je voeten en wordt de bloedsomloop verbetert.
 2. Je kunt naar een pedicure gaan om je voeten te láten verzorgen. Heerlijk natuurlijk maar niet voor iedereen weggelegd. Maar deze tip is natuurlijk voor degenen die een voeten budget hebben 🙂
 3. Neem iedere week een voetenbadje. Je kunt een luxe voetenbad kopen maar je kunt ook een teiltje gebruiken. Vullen met warm water en 15 minuutjes even heerlijk niets doen. Ondertussen een maskertje is een heel goed idee!
 4. Schaf een eeltschaaf en/of vijl aan. Hiermee kun je zelf ook het overtollige eelt van je voeten verwijderen. Doe dit na je voetenbadje zodat het eelt wat zachter is geworden en het makkelijker te verwijderen is.
 5. Ook je teennagels hebben zorg nodig. Duw na je voetenbadje ook even je nagelriemen van je tenen terug en knip je teennagels iedere week even bij. Niemand heeft behoefte om jouw lange teennagels te zien in de zomer.
 6. Een lakje kan ook nooit kwaad maar dat is natuurlijk ieder voor zich. Ik vind zachte kleurtjes altijd erg mooi en voor de zomer is een pastelkleurtje ook altijd goed.
 7. Smeer je voeten voordat je gaat slapen in met een lekkere dikke crème. Zo kunnen je voeten ’s nachts genieten van de crème en kan jouw huid van je voeten en je eelt ook zachter worden. Zo voorkom je trouwens ook kloven.
 8. Misschien iets minder leuk voor de dames die graag hakken dragen, maar hakken zijn funest voor je voeten. Probeer zo min mogelijk op hakken te lopen als het niet hoeft. Doe thuis bijvoorbeeld je pumps lekker uit en ruil ze in voor een paar sloffen. Of lekker op de blote voeten, kan natuurlijk ook.

VOETENBAD

MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS

Een voetenbad is niet alleen lekker maar ook heel fijn voor je voeten. Zeker als je veel loopt, rent of gewoon een druk leven hebt.
Ik heb zelf ooit een voetenbad met bubbels en massage stand aangeschaft maar je kunt ook gewoon een teiltje gebruiken hiervoor. Does the job as well.
Wil je het echt goed doen dan gebruik je voetbad tabletten of kristallen. Ik heb de pot Kneipp Voetbadkristallen (€7,99 voor 500 gr) gebruikt.  Een hele grote pot in ieder geval. Je vult het deksel met de kristallen en deze doe je in het water.

MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS
MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS

Ik moet zeggen dat ik deze voetbad kristallen écht heel lekker vind. Meteen al toen ik het rook. Het ruikt namelijk echt ontzettend lekker. Omdat de kristallen calendula bevatten had ik die geur een beetje verwacht. En ik vind calendula eigenlijk helemaal niet lekker ruiken. Maar de toegevoegde sinaasappel olie is wat je ruikt en het is heerlijk! Mijn hele huis rook ernaar haha. Je hebt dus gelijk een soort van home parfum wanneer je een voetenbad neemt 😉
Wil je nu liever een bruistablet? Dat kan want Kneipp heeft in dezelfde lijn ook bruistabletten met dezelfde geur.

EELTCRÈME

MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS

Na het voetenbad ga je natuurlijk even lekker je nagelriemen verzorgen, je nagels knippen en eventueel een lakje aanbrengen. Maar je eelt moet ook worden aangepakt.
Ik gebruik af en toe een eeltschaaf maar soms ook niet. De Kneipp Eeltcrème (€8,49 voor 50ml) is een tube met een vloeibare crème. Ik gebruik hem overigens ook graag iedere avond voor ik ga slapen. Zo kan de crème goed intrekken.

MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS

Ook deze crème ruikt naar de sinaasappel olie. Lekker! Ik moet zeggen dat als ik deze ’s avonds gebruik dan word ik altijd een beetje blij van de geur.
Maar het belangrijkste is natuurlijk: vermindert het de eelt ook echt? Nou bij mij is de eelt niet zo zeer vermindert. Ik heb gelukkig ook geen overmatige eeltvoeten. Maar ik merk wél na een week gebruik dat het mijn voeten zachter maakt, ook de eelt. Ik heb dus geen harde eelt meer op mijn voeten dat zou vervelend kan schuren. Op zich wel handig als je jeuk hebt, maar minder mooi met slippertjes aan 😉

VOETBUTTER

MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS

Tot slot is er nog de Kneipp Voetbutter (€8,99 voor 100ml). Echt een hele dikke vette crème voor de voeten. LEKKER! Voor de voeten moet je ook gewoon de vettigste crème gebruiken die er bestaat.
Deze crème gebruik ik dus ook niet alleen na mijn voetenbadje maar ook voordat ik ga slapen. Ik smeer het echt overal, op mijn tenen, tussen mijn tenen, op mijn enkels en natuurlijk op de voeten zelf.

MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS
MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS

Er wordt aangeraden om na het smeren katoenen sokken aan te trekken zodat het goed kan intrekken. Ik haat het om met sokken te slapen dus die sla ik even over. Ik smeer mijn voeten wél lekker in maar ga dan ook gewoon liggen.
Ook deze crème heeft de sinaasappel geur. Lekker! Wat ik merk aan deze crème is dat alles wat zachter wordt. Niet alleen mijn voeten (en eelt) maar ook mijn nagelriemen van mijn tenen en heb ik ook geen droge plekjes meer aan de zijkanten van mijn voet. Fijn spul!

DE VOETVERZORGINGSLIJN VAN KNEIPP

MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS

Toch nog even wat informatie over deze lijn. Want ik vind het interessant genoeg om het erbij te vermelden.
De vernieuwde voetverzorgingslijn van Kneipp bevat calendula en sinaasappelolie. Dit is de basis van de producten.
Calendula kennen we vast allemaal wel, toen ik nog klein was en ik had een schaafwond dan kwam mijn moeder direct met de calendula tube aangesneld 😉
En het zit ook niet voor niets in deze producten. Calendula werkt namelijk medicinaal en is zeer geschikt voor het herstel en de verzorging van overbelaste en vermoeide voeten.
De toegevoegde etherische sinaasappelolie zorgt voor de frisse geur en heeft een vitaliserende werking.
Verder is de gehele lijn ook geschikt voor diabetici, altijd goed om te weten!

De belangrijkste voordelen van deze lijn:

 • Natuurlijke werkstoffen
 • Geschikt voor diabetici
 • voedt en verzacht de voeten door de natuurlijke oliën
 • Is ontwikkeld in samenwerking met pedicures
 • Bevat geen conserveringsmiddelen
 • Bevat geen paraffine, siliconen en minerale oliën
 • Huidverdraagzaamheid is bevestigd door diabetici

VERKRIJGBAARHEID

MOOIE VOETEN IN DE ZOMER: TIPS

Alle Kneipp producten zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Sowieso heeft de Etos en Kruidvat dit merk in hun assortiment. Maar over het algemeen kun je ze toch wel bij elke drogisterij kopen 🙂

Wat doe jij om je voeten te verzorgen in de zomer?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May