Wil jij zo min mogelijk chemische troep in je haar stoppen? Dan is de nieuwe Botanicals lijn van L’Oreal misschien wat voor jou.
Deze haarverzorginslijn bevat namelijk geen siliconen, parabenen en kleurstoffen. Ik probeerde de shampoo, de conditioner, het masker en de leave-in treatment en laat weten wat ik vind.

BOTANICALS LIJN

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

De hageltje nieuwe Botanical lijn van L’Oreal is een complete lijn voor het haar zonder chemische toevoegingen. Zo is het namelijk helemaal niet goed voor je haar om parabenen en/of siliconen te gebruiken in je haarproducten.
Die ontbreken dan ook in de Botanicals lijn en daarnaast hebben ze ook geen ingrediënten met een dierlijke oorsprong toegevoegd. Ook geschikt voor vegans dus.
Ook aan het milieu is gedacht door de flessen te maken van 100% gerecycled PET materiaal.
Wat wel wordt vermeld is dat de producten niet 100% natuurlijk zijn. Er zijn enkele synthetische stoffen nodig geweest om de gewenste kwaliteit en gebruikerservaring te waarborgen. Maar L’Oreal belooft dat deze stoffen niet schadelijk zijn voor huid en haar.

Voor ieder type haar heeft Botanicals een lijn

In de Botanicals lijn vind je nog meer verschillende lijnen voor ieder type haar. Zo is er een lijn voor pluizig haar, voor kwetsbaar haar, voor gekleurd of dof haar en een lijn voor droog haar. Die laatste heb ik getest, de Rich Infusion – Saffloer. Mijn haar is namelijk ontzettend droog door al het verven en stijlen 🙁 Ik ben benieuwd wat de producten voor me doen.

RICH INFUSION - SAFFLOER

Voedt droog haar tot in de puntjes, maakt het haar gladder en voorkomt gespleten haarpunten. 

Botanicals Fresh Care onthult de ongekende kracht van Saffloer olie gemengd met soja en kokosolie. Een redder in nood die je verlost van de gevolgen van droog haar. Deze natuurlijke, duurzame olie is ecologisch verantwoord verkregen en is biologisch afbreekbaar.

De siliconen-vrije shampoo schuimt weldadig en zorgt ervoor dat je je haar makkelijker kunt ontwarren. De Conditioning Balm is geïnspireerd door een Braziliaanse technologie en maakt het haar soepel. De Softness Salve heeft een uiterst verzorgend effect. 

Rich Infusion verbetert de kwaliteit van je haar aanzienlijk: je haar zag er niet eerder zo verzorgd uit! – Botanicalsfreshcare.nl

SHAMPOO

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

De Saffloer Shampoo kost rond de €9,99 en bevat 400ml.
De shampoo zit in een grote fles met een pompje. Ik ben fan van pompjes dus dit vind ik fijn. Het straalt toch ook een soort van luxe uit vind ik wel.
De shampoo wordt als volgt omschreven:

Botanicals Rich Infusion Shampoo combineert ons botanisch complex van soja en kokosolie met een rijke infusie van Saffloer.
Een verfijnde geur met oriëntaalse accenten. We combineerden Saffloer met Oosterse basisnoten van amber, vanille en kasjmier hout. Neem je haar mee op een aromatische reis! 
De textuur? Parelwit en romig. Een vleugje zachtheid voor droog haar.
Botanicals Rich Infusion Shampoo voedt en hydrateert het haar en maakt het makkelijker kambaar, nog voor je de Conditioning Balm aanbrengt. Onze botanici en chemici werkten nauw samen om de ideale shampoo voor droog haar te creëren.

 

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW
BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

First of all, de hele lijn ruikt echt akelig lekker. Ik kan het eigenlijk niet goed vergelijken met een andere shampoo geur. Het ruikt een beetje kruidig en doet me denken aan de natuurlijke producten. Ik denk dat amber vooral de boventoon voert. Erg lekker.
Wat me ook opvalt is dat de shampoo goed schuimt. Dat had ik in eerste instantie niet verwacht omdat het product redelijk ‘natuurlijk’ is. Maar er zitten wel gewoon SLS ingrediënten in. En dat zorgt voor de schuim.
Wanneer ik de shampoo heb uitgewassen breng ik de conditioner aan.

SALFFOER CONDITIONING BALM

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

De Saffloer Conditioning Balm bevat 200ml en kost ook €9,99 bij de meeste winkels.
Deze conditioner zit niet in een fles maar in een tube. En bevat dus aanzienlijk minder dan de shampoo. Zelf gebruik ik nooit zoveel conditioner want ik gebruik het alleen in mijn puntjes. Dus voor mij is het prima. Voor de krullenbollen: koop er twee haha.
De conditioner wordt als volgt omschreven:

Botanicals Rich Infusion Conditioning Balm combineert ons botanisch complex van soja en kokosolie met een rijke infusie van Saffloer.
Een verfijnde geur met oriëntaalse accenten. We combineerden saffloer met oosterse basisnoten van amber, vanille en kasjmier hout. Neem je haar mee op een aromatische reis! 
De textuur? Parelwit en romig. Een vleugje zachtheid voor droog haar.
Botanicals Rich Infusion Conditioning Balm combineert het beste van een olie met het beste van een conditioner. Deze conditioner voedt de lengtes van het haar zonder een vettig gevoel achter te laten. Onze botanici en chemici zijn erin geslaagd om de perfecte conditioner voor droog haar te creëren.

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW
BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

Yes, de conditioner heeft dezelfde geur als de shampoo. Fijn! Ik had trouwens ook niet anders verwacht hoor, aangezien het dezelfde lijn is.
Ik pak een lekkere klodder en verdeel het over de punten van mijn haar, daarna probeer ik het iets omhoog te werken maar ik laat mijn hoofdhuid met rust (je krijgt namelijk sneller vet en futloos haar als je conditioner inbijt je haaraanzet aanbrengt).
Vervolgens een minuutje of 3 in laten trekken en uitspoelen. Ik merk meteen dat ‘conditioning-effect’. Mijn haar voelt meteen al wat zachter aan.

SAFFLOER MASKER

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

Een masker breng je ongeveer 1 á twee keer in de week aan. Dit Saffloer Masker bevat 200ml en kost ook rond de €9,99.
Dit zit in een pot zoals ik van maskers ook wel gewend ben. Het wordt als volgt omschreven:

Botanicals Rich Infusion Mask combineert ons botanisch complex van soja en kokosolie met een rijke infusie van Saffloer.
Een verfijnde geur met oriëntaalse accenten. We combineerden Saffloer met Oosterse basisnoten van amber, vanille en kasjmierhout. Neem je haar mee op een aromatische reis! 
De textuur? Een rijke, parelwit crème dat voelt als een haarpomade. Een heerlijk vleugje zachtheid voor droog haar.
Botanicals Rich Infusion Mask voedt het haar intens, waardoor het weelderig en zacht aanvoelt. De geur is heerlijk kalmerend. Het ideale masker voor droog haar!

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW
BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

Ik heb dus heel erg droog haar. Ik gebruik een masker dan ook het liefst 2 keer per week. Net zo vaak als dat ik mijn haar was dus.
Het masker lijkt wel iets sterker te ruiken, ook na het uitwassen van het masker. Ik ruik het zelfs nog 2 dagen na gebruik..
Het doet ook nét iets meer dan de conditioner, mijn haren voelen heel zacht aan nadat ik het heb uitgespoeld. En ook als het is opgedroogd. Het liefst laat ik mijn haar aan de lucht drogen omdat dat het minst schadelijk is, maar ook na het föhnen is mijn haar lekker zacht.

SAFFLOER SOFTNESS SALVE

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

De Saffloer Softness Salve bevat 100ml en kost rond de €10,99. Dit is een soort leave-in treatment. Je gebruikt hier maar een klein beetje van in het haar op ieder moment.
De omschrijving is als volgt:

Botanicals Rich Infusion Softness Salve combineert ons botanisch complex van soja en kokosolie met een rijke infusie van Saffloer.
Een verfijnde geur met oriëntaalse accenten. We combineerden Saffloer met Oosterse basisnoten van amber, vanille en kasjmierhout. Neem je haar mee op een aromatische reis! 
De textuur? Een lichte, parelwit crème dat fluweelzacht aanvoelt. 
Botanicals Rich Infusion Softness Salve verzorgt de lengten en de punten van het haar, elk moment van de dag, zonder het te verzwaren. 

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW
BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

De Softness Salve doet me een beetje denken aan een soort balsem voor het haar. Het is redelijk dik en romig en het is de bedoeling dat je dit dus in het haar doet om het haar zachter te maken.
Ik breng het na het douchen aan op handdoekdroog haar. Zelfde geur natuurlijk. Ook deze blijft lekker lang hangen.

OVERALL MENING

De hele lijn ruikt in ieder geval écht superfijn! En blijft lang hangen. Zelf vind ik dat altijd fijn. Als ik de volgende dag nog die lekkere geur in mijn haar ruik.
Mijn droge haar wordt inderdaad een stuk zachter door deze lijn. Ik heb trouwens op het moment echt (abnormaal) dood haar onderin en dat moet ik nog laten knippen en daar doet de shampoo niet zoveel mee. Ja, het wordt wat zachter maar het blijft pluizig.
De volume wordt door de producten niet uit mijn haar gehaald, dat gebeurt vaak wel als het producten zijn tegen droog haar.
Mijn overall mening: ik geef de lijn een 8.5. En dat is een heel goed cijfer! De geur is fijn, de textuur is goed en het doet ook wat het zegt.

VERKRIJGBAARHEID

BOTANICALS VAN L'OREAL REVIEW

De Botanicals lijn is overal op het internet te koop. Bijvoorbeeld op bol.com en via de website van Albert Heijn.
Uiteraard kun je de producten ook gewoon in een fysieke winkel kopen. De Kruidvat, Etos, Trekpleister en andere bekendere drogisterijen hebben het zeker in het assortiment.

Heb jij al eens iets uit de Botanicals lijn geprobeerd?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May