Je hoort het steeds vaker, koffie verwerkt in haarverzorging. Waarom is dat? En ik probeerde een product als dit. Namelijk de koffie shampoo van O’Right. Lees je mee?

O'RIGHT

O’Right is een haarverzorgingsmerk dat verkrijgbaar is bij de duurzaam werkende kapsalons en via de webshop hairoright.nl. Dat zegt natuurlijk al redelijk veel over het feit dat dit merk aan het milieu denkt.
Zo maakt O’Right producten met duurzame verpakkingen, wordt er bedrukt met soja-inkt en i het uitgangspunt van het merk om producten te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mens, sociale- en maatschappelijke ontwikkeling en een beter milieu.

De O in O’right symboliseert onze planeet, de aarde, en right staat voor de duurzame doelstelling.

Alle producten worden vervaardigd in een gecertificeerde groene productie. Wat uniek is in de wereld en waarmee dit merk dus als eerste cosmeticabedrijf GMP-gekwalificeerd is als duurzaam productiebedrijf.

RECOFFEE VOLUMIZING SHAMPOO

KOFFIE SHAMPOO VAN O'RIGHT: BESCHADIGD HAAR

De Recoffee Volumizing shampoo van O’right koop je voor €27,25 en bevat 400ml.
Op de website wordt de shampoo als volgt omschreven:

Was je fijne en futloze haar met de Recoffee Volumizing Shampoo voor extra verzorging en volume. De Recoffee-olie in de shampoo is een uitstekende bron van anti-oxidanten die een anti-aging effect en UV-bescherming bieden aan het haar. De Recoffee-olie wordt gewonnen uit 100% gerecycled koffiedik. Het botanische complex in de shampoo zorgt voor veerkracht, volume en volumebehoud. Ook geschikt voor gekleurd haar dankzij de color safe formule. O’right shampoo is duurzaam, proefdiervrij, vegan, ecologisch en zijn o.a. sulfaatvrij en parabenen vrij.

KOFFIE SHAMPOO VAN O'RIGHT: BESCHADIGD HAAR

De shampoo bevat dus koffie. En dat staat bekend als een ingrediënt in haarverzorgingsproducten die zorgen voor een snellere (of meer) haargroei. Verder heeft het ook een hoop voordelen voor de hoofdhuid en maakt het je haar minder futloos.
Ik was heel erg benieuwd naar een shampoo als dit want ik heb het nog niet eerder uitgeprobeerd.

De flessen lijken op wijnflessen!

Als eerste vind ik de flessen ontzettend tof. Mijn vriend dacht in eerste instantie dat het wijnflessen waren, haha. Daar lijken ze ook wel een beetje op door de vorm, de grootte en de ‘kurk’ als dop.
De shampoo bevat ook geen parabenen en sulfaten en dát is een heel groot pluspunt. Want deze ingredienten zijn eigenlijk niet zo goed voor je haar en je hoofdhuid.
De geur was minder ‘koffie-achtig’ dan ik had verwacht. Het ruikt lekker en heeft een heel lichte zweem van koffie die ik vooral ruik als ik mijn haar uitspoel.
Na het gebruik van de shampoo voelt mijn haar al een stuk zachter. Bedenk er even bij dat mijn haar ontzettend beschadigd is en heel droog is. Voor mijn haar doet deze shampoo het dus goed.

RECOFFEE CONDITIONER

KOFFIE SHAMPOO VAN O'RIGHT: BESCHADIGD HAAR

Bij de shampoo hoort deze Recoffee Conditioner en kost €29,50 en bevat ook 400ml. Het zijn dus grote flessen.
Op de website van O’Right vind ik de volgende informatie hierover:

Verzorg je haar met de Recoffee Conditioner, de ideale aanvulling op de Caffeine Shampoo, Recoffee Volumizing en Moisturizing Shampoo. De conditioner bevat Recoffee olie en botanische ingrediënten die de interne haarstructuur versterken en het haar hydrateren. Hierdoor wordt het haar intens gevoed, glanzend en veerkrachtig zonder het te verzwaren. Recoffee olie is een bron van anti-oxidanten en wordt gewonnen uit 100% gerecycled koffiedik. Color safe. O’right conditioner is duurzaam, proefdiervrij, vegan, ecologisch en zijn o.a. sulfaatvrij en parabenen vrij.

KOFFIE SHAMPOO VAN O'RIGHT: BESCHADIGD HAAR

De conditioner ziet er exact hetzelfde uit als de shampoo qua fles en vorm. Ook heeft het dezelfde geur. Niet ontzettend koffie-achtig maar ook hier ruik ik de koffie wat meer tijdens het uitspoelen.
Ook als mijn haar opgedroogd is ruik ik nog een lichte koffiegeur maar heeft de frissere geur toch de overhand. Als je écht niet van koffie houdt dan is dit wellicht niet het product voor je, maar het valt me reuze mee qua geur.

Ik gebruik een conditioner altijd net iets langer dan dat er in de gebruiksaanwijzing staat

De conditioner wordt dus omschreven als goede aanvulling na de shampoo en voedt het haar intens. Ik heb dat nodig dus ik ben benieuwd.
De conditioner heb ik een minuut of 5 laten intrekken. Ik doe het altijd net iets langer dan dat er in de gebruiksaanwijzing staat want mijn haar is echt intens droog.
Tijdens het uitspoelen is mijn haar wat zachter, maar niet veel meer doorkambaar. Wel merk ik dat mijn pluizige punten minder pluizig zijn!
Dit is de enige shampoo die na één keer al resultaat geeft zonder er een masker bij te gebruiken. Ja, mijn dode punten gaan er vandaag af, as we speak, maar moet je nagaan dat als het al bij mijn dode punten werkt dat het bij de rest van mijn haar helemaal doet wat het zegt.

MIJN OVERALL MENING

KOFFIE SHAMPOO VAN O'RIGHT: BESCHADIGD HAAR

Ik had het niet zozeer verwacht maar ik ben er echt heel heel enthousiast over. Mijn dode punten zijn meteen minder pluizig en ik kon mijn haar na het opdrogen gewoon los dragen zonder lelijke pluis, terwijl ik geen olie heb gebruikt oid.
De prijs is inderdaad wat aan de hoge kant maar dat ben ik persoonlijk wel gewend van de kapsalon merken en zeker van merken die natuurlijk zijn.
Zo zitten er dus geen sulfaten en parabenen in en vind ik de shampoo toch lekker schuimen. Heel fijn!
Voor mij is dit dus wel een merk dat ik ga onthouden en waarschijnlijk ook vaker ga kopen.

KOFFIE SHAMPOO VAN O'RIGHT: BESCHADIGD HAAR
KOFFIE SHAMPOO VAN O'RIGHT: BESCHADIGD HAAR

Ben jij al bewust bezig als het gaat om cosmetica en het milieu/dieren?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May