Translucent powders en concealers zijn bekende woorden in de oren van make-up liefhebbers. Je kunt deze natuurlijk heel duur aanschaffen maar ik probeerde de budget varianten van Etos. Een flawless make-up look? Ik vertel het je in dit artikel inclusief swatches.

DE NIEUWSTE MUSTHAVES VAN DE ETOS

Etos heeft de zomer in haar bol. Helaas is het op dit moment niet echt zomers weer, maar volgende week verwachten we de zon weer. Thank god.
Om de zomer te vieren heeft Etos dus een aantal nieuwe beauty musthaves gelanceerd. In een handomdraai heb jij een sprankelende en flawless summer look.
De nieuwste musthaves zijn onder andere een Bronzing oil, een aantal Nagelproducten en de Corrector pens en de Translucent Powder die ik hier voor jullie ga proberen.

CORRECTORS

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

De Corrector pennen klinken mij al bekend in de oren. Heel handige tools om jezelf net even wat frisser te laten ogen zonder meteen een hele plak make-up op het gezicht te dragen. Je kunt ze natuurlijk ook onder je full make-up face dragen hoor. Maar voor in de zomer is een fris gezichtje wel zo prettig.
De pennen kosten €4,99 per stuk en heeft zijn eigen kleur, dus ook zijn eigen specifieke werking.

Groen: Groen is speciaal bedoeld om roodheid te corrigeren. Het is namelijk de tegenhanger van rood in de kleurenschijf. Hiermee kun je dus perfect rode plekjes, pukkeltjes, acné of couperose verbergen. Breng het aan en blend het volledig in de huid. Je kunt erna kiezen om nog een huidkleurige concealer of/en een foundation aan te brengen.

Paars: Paar corrigeert de kleur geel en is speciaal bedoeld voor mensen met een gele ondertoon in de huid. Hey, that’s me! Het geeft een vale en vermoeide huid net even die frisse glow.

Peach: Peach corrigeert weer de kleur blauw. Super dus om te gebruiken bij bijvoorbeeld donkere kringen onder, naast en/of boven de ogen maar ook voor bijvoorbeeld pigmentatie verkleuringen op de huid.

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

Persoonlijk is mijn favoriet de groene en de peach-kleurige pen. Toch doet paars weinig voor me merk ik. Jammer.
Wanneer ik de groene concealer heb aangebracht zie ik als eerste al heel veel verschil omdat de groene vloeistof heel goed is gepigmenteerd. Ik was een beetje bang dat er een groene glow zou achterblijven.
Maar als je het goed blend met een blender of je vingers dan verdwijnt de groene kleur en óók de rode kleur. Hoera! Op de foto’s hieronder zie je het resultaat met alléén de groene corrector. Ik heb verder dus geen concealer of foundation gebruikt.

VOOR

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

NA GROENE CORRECTOR

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

Hieronder zie je het gebruik van de kleur paars en peach. Paars deed helaas weinig voor mijn huid maar de peach kleur vond ik wel top.
De donkere kringen werden inderdaad minder en ik oogde meteen al wat frisser.

VOOR

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

PAARS

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

PEACH

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

TRANSLUCENT POWDER

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

En we waren er nog niet. Want bij een zomerse frisse look kun je een translucent powder heel goed gebruiken. Het is een poeder die doorzichtig is (duh) en die de huid matteert, de make-up vastzet en je huid ook wat zachter en egaler laat lijken.
Ik ben al jaren fan van translucent powders en ik gebruik ze graag onder mijn ogen (om het creasen van de concealer tegen te gaan), op mijn kaaklijn als soort van contour manier en op de glimmende T-zone om mijn huid een beetje mat te houden.
Deze translucent powder kost maar €4,99 en dat is dus mijn goedkoopste translucent powder ooit. Ik ben benieuwd!

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

Ik ben gewend dat translucent powders niet helemaal wit zijn. Dat is deze wel. En ik vermoed ook dat deze poeder een lichte flashback gaat hebben met flits fotografie. Daar moet je dus een beetje mee uitkijken.
Verder vind ik de structuur prima. Het is heel fijne poeder waardoor het prima is aan te brengen. Je kunt er mee baken maar dat zou ik alleen doen voor een feestje. Want ik vind hem wel erg wit worden na het baken.
De huid voelt erna zacht aan en de make-up is ook vastgezet voor mijn gevoel.
Ik moet eerlijk zeggen, er is 1 translucent powder waar geen enkele andere poeder tegenop kan, maar die kost ook ongeveer 9 keer duurder.. Dus voor een budget poeder is deze echt wel prima.

VERKRIJGBAARHEID

PREP JE HUID VOOR EEN FLAWLESS MAKE-UP LOOK

Natuurlijk zijn deze nieuwe producten bij ieder Etos filliaal te verkrijgen. Ik mis nog steeds een beetje een webshop van de Etos. Ik weet bijna zeker dat Zoveel mensen daar gebruik van zullen gaan maken.
Maar er zal vast een reden voor zijn. Voor nu moet je in ieder geval echt eventjes de winkel in! Ook niet erg want een beetje rondsnuffelen is ook altijd leuk.

Zou jij deze budget Translucent Powder proberen?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May