Urban Decay’s Vice lips collectie bestaat uit een aantal prachtige liquid lipsticks en lipcoats die de hele dag blijven zitten. As you all know I am in love with Urban Decay dus ik kon niet wachten om ze uit te proberen. In het artikel vind je de review én de swatches. Enjoy! 

URBAN DECAY

URBAN DECAY VICE LIPS

Urban Decay was al jaren bekend in Amerika en sinds kort heeft het merk Nederland ook veroverd. Dankzij de beauty bloggers en vloggers is het merk in razend tempo heel populair geworden.
Van oorsprong is het merk Amerikaans en is een onderdeel van het moederbedrijf L’Oreal en is in 1996 ontstaan.
Het merk staat bij PETA geregistreerd als diervriendelijk en er wordt dus nooit op dieren getest.

Urban Decay wil niet in China verkopen omdat zij niet op dieren willen testen. Hoera!

Want (hoera hoera) Urban Decay heeft besloten om NIET in China te verkopen omdat de producten daar wél op dieren moeten worden getest. Eat that MAC (sorry, maar groot applaus voor Urban Decay dus).
Het bekendste palette van het merk is ‘Naked’ en daarmee is Nederland toentertijd dan ook veroverd. Inmiddels kent iedere make-up liefhebber het merk wel en weten we allemaal dat alle items pareltjes zijn.
Het merk verkoopt vooral make-up maar heeft ook een make-up remover lijn. Maar vandaag heb ik het over de Vice lipproducten.

VICE LIQUID LIPSTICK

URBAN DECAY VICE LIPS

De Vice Liquid Lipstick (€19,50) is een waterproof formule met zo’n langdurig resultaat dat het blijft zitten tot je het eraf haalt. Wat maakt Vice dan zo anders? De nieuwe formule biedt dus een langdurig resultaat zonder af te geven.Verder zijn de kleuren ook intens gepigmenteerd en drogen de lipsticks niet uit.

URBAN DECAY VICE LIPS
URBAN DECAY VICE LIPS

De Vice Liquid Lipstick is verkrijgbaar in 20 tinten en twee finishes, namelijk comfort matte en metallized. Je vindt neutrale tinten en felle knalkleuren, voor ieder wat wils dus.
Hierboven zie je de metallized in de kleur ‘Flame’ een prachtige peachy oranje kleur die ik, zeker in de zomer, heel vaak zal gaan dragen.
De metallized tinten hebben een grote hoeveelheid glitter en glans. Het aanbrengen is simpel: Omlijn de lippen met de precieze applicator, vul de lippen in maar duw ze nog niet op elkaar, de kleur is op te bouwen door simpelweg meer laagjes toe te voegen. Wanneer de lipstick opgedroogd is kun je de lippen weer op elkaar doen. Eigenlijk simpel, net als andere liquid matte lipsticks.

URBAN DECAY VICE LIPS
URBAN DECAY VICE LIPS

De applicator is INDERDAAD fijn om de lippen mee te omlijnen omdat het in een puntje loopt. Je kunt er dus precies mee werken. Zelfs ik heb vaak last van het feit dat een liquid lipstick soms uitschiet (denk aan de mondhoeken).
De kleur vind ik heel mooi. Op de foto zie je twee laagjes. Voor mij is dat genoeg maar je kunt er ook voor kiezen om meer laagjes aan te brengen voor een fellere kleur.
Het is niet echt een metallic liptint vind ik omdat er echt glitters in zitten. Het geeft wel een metallic look maar de glitters vind ik juist leuk. Ze zijn ook redelijk subtiel.
Blijft de liquid lipstick de hele dag zitten? Ja! Ook tijdens het eten en het drinken. En het geeft inderdaad nul komma nul af.

VICE LONG-LASTING WATER-RESISTANT LIP TOPCOAT

URBAN DECAY VICE LIPS

Door naar de ‘Vice Long-Lasting Water-Resistant Lip Topcoat‘ (€19,50) een hele mond vol. Zoals de naam al doet vermoeden is het een topcoat voor de lippen die lang blijft zitten én waterproof is.
Een lipstick alles behalve basic creëer je met de topcoat. In één swipe ga je van een business-look naar een party-look. Hierdoor kun je dus eindeloze creaties maken omdat je de topcoat over iedere lip kleur kan aanbrengen.

URBAN DECAY VICE LIPS
URBAN DECAY VICE LIPS

De topcoat is verkrijgbaar in de finishes shimmer, glitter en metallic en je kunt ze ook los dragen. Dus zonder een andere kleur ronder.
De gel formule droogt snel op en geeft een langdurig resultaat zonder dat het plakt (fijn! Zeker als het om shimmer en glitter finishes gaat).Tot slot is de topcoat ook water-bestendig zodat het je lipstick beschermt en op haar plek houdt.

URBAN DECAY VICE LIPS
URBAN DECAY VICE LIPS

Ik vind dit ZO tof. Ik heb eerder glitters op mijn lippen gehad maar dit is altijd een lipstick die afgeeft of niet lang blijft zitten.
Dit is eigenlijk het effect van loose glitters op je lippen alleen dan zonder dat rare gevoel. Het voelt gewoon als een matte lipstick aan.
De kleur die ik heb is ‘Litter’ en ziet er van buiten helemaal wit uit. Ik dacht eerst ‘wat een rare kleur’. Maar uiteindelijk is het doorzichtig op de lippen met een heleboel glitters.
De glitters geven een soort rainbow effect waarbij je dus verschillende kleurtinten ziet wanneer je de lippen beweegt. Ik hou ervan! Niet voor zomaar overdag maar voor instagram en feestjes is het GE-WEL-DIG!

VERKRIJGBAARHEID

URBAN DECAY VICE LIPS

De GEHELE Vice collectie bestaat uit meer dan 100(!) kleuren. En die kun je allemaal shoppen bij de webshop van Ici Paris XL. Ook in geselecteerde winkels van Ici Paris vind je de Urban Decay collectie.
Have FUN!!! En succes met uitzoeken, want het is zoveel dat het heel moeilijk wordt 😉

Heb jij wel eens een lip topcoat geprobeerd?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May