Vorige week plaatste ik een artikel met mijn faves van het merk Mario Badescu. Nu heb ik een hoop favorieten van dit merk dus moest ik het artikel in tweeën splitsen zodat het niet te lang zou worden.
Bij deze het tweede deel van mijn favorietjes van dit skincare merk. De maskertjes en de facial spray. 

MARIO BADESCU

MARIO BADESCU FAVES PART 2

Misschien heb je nog niet gehoord van het merk Mario Badescu want in Nederland is het nog niet heel erg bekend. Toch bestaat het merk al sinds 1967 en is dus 50 jaar oud dit jaar!
Mario Badescu specialiseert zich in acné problemen en anti-veroudering. Iets waar we allemaal mee te maken krijgen. Het merk is daarnaast ook dierproefvrij en wordt in Nederland verkocht bij  Cosmania.nl.

Er is zoveel keuze, hierbij mijn favorieten om het je iets makkelijker te maken

Ik heb het merk enige tijd geleden ontdekt en mijn huid gaat er zó goed op. Zelfs tijdens het moment van de maand zijn mijn huidproblemen minimaal.
Het merk heeft een heel groot assortiment dus is het nogal lastig om te kiezen wat je wilt proberen. Ik heb het je iets makkelijker gemaakt door mijn favorieten op een rijtje te zetten. In dit artikel vind je de Special Mask For Oily Skin, de Whitening Mask en de Facial Spray.
Als je nog benieuwd bent naar het eerste deel van mijn favorieten (vooral de reinigingsproducten zijn dat en de crèmes) dan kun je het artikel hier teruglezen.

MASKER #1

MARIO BADESCU FAVES PART 2

Ik begin met het masker waar ik echt van hou. Namelijk het Special Mask for Oily Skin die pukkels en mee-eters voorkomt. Snap je wel dat dit mijn favoriet is denk ik.
Het potje bevat 59ml en is verkrijgbaar voor €22. De prijzen van dit merk zijn prima trouwens. Niet heel budget maar ook niet kneiterduur. Goed te doen voor de gemiddelde vrouw.
Dit masker is ideaal voor de vette en de verstopte huid, dit masker haalt het overtollige talg, vet en vuil weg zonder de huid uit te drogen. Ook worden de onzuiverheden vermindert door de olie-absorberende kaolien die in het masker zitten.
Tot slot worden de grove poriën ook verkleind terwijl Calmine de huid kalmeert.

MARIO BADESCU FAVES PART 2
MARIO BADESCU FAVES PART 2

Het masker ruikt in ieder geval heel neutraal. Ik ruik eigenlijk niet veel wat ik prettiger vind dan een sterke geur in een masker omdat je er toch een tijdje mee op je gezicht zit.
Ook hou ik van kleimaskers en dit is er zo één. Het brengt fijn aan omdat het masker als een soort crème aanvoelt en daarna langzaam uitdroogt naar een klei-achtige substantie. Ik breng maskertjes altijd met een speciale kwast aan. Dit voorkomt knoeien en vieze vingers én je kunt het met een kwast veel gelijkmatiger verdelen waardoor je dus ook zuiniger doet met je maskertjes.
Mocht je echt een heel gecombineerde huid hebben dan kun je dit masker ook prima gebruiken op alleen de vette gedeelten van je gezicht.
Na het masker voelt mijn huid niet uitgedroogd, terwijl ik wel een gecombineerde huid heb, en ziet het er wat matter uit. Zoals ik al aangaf zijn mijn pukkeltjes vrijwel verdwenen sinds ik Mario Badescu gebruikt dus yep, it works.

MASKER #2

MARIO BADESCU FAVES PART 2

Het volgende masker is het Whitening Mask. Ook dit potje bevat 59ml maar is iets hoger in prijs. Namelijk €31.
Het klinkt wel een beetje gek, whitening mask. Alsof je er witter van wordt, en dat willen we natuurlijk niet! Maar zo werkt het niet hoor.
Het is juist een hydraterend masker dat ervoor zorgt dat de huid egaler wordt door ongelijke huidtinten te corrigeren, huidverkleuringen van oude littekentjes minimaliseert en pigmentvlekjes en verkleuringen van de zon verminderen (niet je bruine huidje maar juist de beschadigde huid van de zon).
De huid wordt wel iets lichter maar denk niet dat je meteen Michael Jackson achtige praktijken krijgt hoor haha. Verder is het masker geschikt voor alle huidtypen en bevat het geen Alpha Hydroxy Acids waardoor het dus ook veilig is voor de huid die kampt met acné en gevoelige huidjes.

MARIO BADESCU FAVES PART 2
MARIO BADESCU FAVES PART 2

Dit maskertje heeft wél een geurtje. Subtiel hoor, maar erg lekker vind ik. Je ruikt lichtjes de kleigeur maar daardoorheen een soort fruitig zacht geurtje.
De kleur is een beetje gorig om te zien. Niet helemaal wit, een beetje grijzig, maar dat betekent ook dat er geen gekke kleurstoffen inzitten.
Ook dit maskertje is een klei masker en brengt hetzelfde aan als het vorige masker en droogt ook op na een aantal minuten.
Het wordt aangeraden om dit masker 2 tot 3 keer per week te gebruiken.
Wordt mijn huid er echt lichter van? Tot nu toe heb ik dat niet zo gemerkt maar de zon schijnt vaak, dus ik word alleen maar bruiner haha. Wel merk ik een vermindering van de huidverkleuringen na 3 weken gebruik.

FACIAL SPRAY

MARIO BADESCU FAVES PART 2

Tot slot de gezichtsspray. Ik HOU van gezichtsspray’s. Ik vind ze heerlijk, vooral in de zomer maar ook om tussendoor eventjes de huid te verfrissen.
Deze spray is de Facial Spray with Aloe, Herbs and Rosewater en bevat 118ml (best groot dus) voor de prijs van €9,50.
De spray is een verfrissende en hydraterende spray die je op ieder moment van de dag kunt gebruiken (ook over je make-up heen dus!).
De spray is samengesteld met geurige kruidenextracten en rozenwater om de trekkerige, droge en oncomfortabele huid weer lekker fris te laten voelen. De spray is geschikt voor ieder huidtype en kan zelfs op het haar worden gebruikt!

MARIO BADESCU FAVES PART 2
MARIO BADESCU FAVES PART 2

Oké, ja de geur dus. LOVE it. Het ruikt heel natuurlijk en kruidig. Het rozenwater ruik ik er heel licht doorheen maar het voelt alsof ik een gezonde mist over mijn gezicht heen spray zeg maar.
De mist is echt een mist en er komen hele fijne waterdeeltjes naar buiten zodat het inderdaad prima over je make-up kan worden gebruikt en ook als ‘fixing spray’ kan worden gebruikt.
Ik vind hem echt heel fijn en hij zit altijd in mijn tas. Mocht je nu liever een ander geurtje willen, dan kun je ook kiezen voor de wat frissere geur met aloe, komkommer en groene thee.

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

De producten van Mario Badescu zijn allemaal te koop bij Cosmania.nl. Het assortiment is echt huge dus als je er niet uitkomt dan staan ze bij Cosmania vast wel klaar om je te helpen met de juiste keuze te maken.

Wat is jouw favo Mario Badescu product? Ik ben heel benieuwd naar alles

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May