De foundation van Clinique is altijd eentje uit mijn favorieten geweest. Nu hebben ze een nieuwe foundation en ik wilde heel graag weten hoe deze zou zijn. Het is de Superbalanced Silk Make-up foundation en die naam klinkt in ieder geval wel goed. In dit artikel vind je de review, de swatches én de foto’s als ik de foundation draag.

DE NIEUWE FOUNDATION

NIEUWSTE FOUNDATION VAN CLINIQUE: SUPERBALANCED SILK MAKE-UP

De nieuwste foundation van Clinique is verkrijgbaar in maar liefst 20(!) kleuren en heet Superbalanced Silk Make-up Broad Spectrum SPF15.
De foundation is te koop voor €30 op de officiële website van Clinique, maar ze zijn ook te koop bij de Bijenkorf, Douglas en Ici Paris XL. Hoewel ze daar minder kleuren verkopen dan bij Clinique zelf.

De foundation maakt de vette gedeelten op het gezicht mat en hydrateert weer de droge plekjes

Deze foundation wordt omschreven als de make-up zonder het make-up effect. Het geeft de huid een natuurlijke matte finish. Wat deze foundation best wel speciaal maakt is dat het de glimmende vette gedeelten van je huid mat maakt, maar de droge plekjes juist weer hydrateert. Ideaal lijkt het me! Ik heb zelf namelijk een gecombineerde huid. De foundation is trouwens geschikt voor vrijwel alle huidtypen.
Verder is de foundation olievrij (yay) en kan transparant tot semi dekkend worden aangebracht.
De foundation verdoezelt fijne lijntjes, rimpeltjes en grove poriën.

NIEUWSTE FOUNDATION VAN CLINIQUE: SUPERBALANCED SILK MAKE-UP
NIEUWSTE FOUNDATION VAN CLINIQUE: SUPERBALANCED SILK MAKE-UP

De kleur die je in deze review ziet is de ‘Silk Honeymilk’ en heeft een wat oranje ondertoon. Uit de twintig kleuren is genoeg keuze voor de koele én de warme ondertonen. Zelfs aan de donkere huid is gedacht met de kleur ‘Silk Cocoa’.
Ik heb de foundation nu ongeveer 2 weken kunnen uitproberen en ik gebruikte hem in die tijd echt wel vaak.
Ik vind de foundation héél fijn! Hij oogt inderdaad natuurlijk en voelt heel licht aan op de huid. Ik heb ook echt niet het gevoel dat ik foundation draag.
Verder vind ik hem ook heel fijn aanbrengen en blend goed in de huid. Ik breng deze foundation het liefste aan met een beautyblender maar je kunt hem ook aanbrengen met de foundation kwast van Clinique die hier speciaal voor is bedoeld.

VOOR

NIEUWSTE FOUNDATION VAN CLINIQUE: SUPERBALANCED SILK MAKE-UP

NA

NIEUWSTE FOUNDATION VAN CLINIQUE: SUPERBALANCED SILK MAKE-UP

Het enige nadeel wat ik ondervind aan flesjes foundation zoals deze is dat ik het lastig vind om de foundation eruit te krijgen. Zeker als de foundation bijna op is. Vreselijk. Juist omdat het flesje van glas is en je er niet in kunt knijpen.
Ik weet dat het bestaat maar ik heb er eerlijk gezegd nog niet echt naar gekeken. Ja, heel lui I know. Maar een pompje biedt dus uitkomst om de foundation gedoseerder én prettiger uit het flesje te krijgen.

FULL LOOK

VERKRIJGBAARHEID

VERKRIJGBAARHEID

Deze foundation is verkrijgbaar bij de Douglas, de Ici Paris XL, de Bijenkorf en natuurlijk bij de officiële webshop van Clinique zelf.
Bij de webshop van Clinique zijn alle 20 kleuren beschikbaar. Als je eerst wilt testen dan kun je dit het beste in één van de bovenstaande winkels doen.

Heb jij deze foundation al gespot?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

May