Ik was benieuwd naar minerale make-up. Beter voor de huid en ook graag een diervriendelijke variant. Ik kwam uit bij de make-up van Pavez. De minerale poeder en de blush heb ik geprobeerd en daarvan zie je het resultaat in dit artikel. Inclusief de looks natuurlijk! 

PAVÈZ

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

Pavèz is een biologisch dat is gespecialiseerd in natuurlijke- en biologische cosmetica. Juist omdat zij niet houden van kleur- geur- en conserveringsmiddelen in producten die je op de huid gebruikt.
De producten van dit merk zijn samengesteld met natuurlijke, plantaardige-, en zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

Je vindt geen enkel synthetisch ingrediënt in de producten. Alles is 100% natuurlijk

Er worden alléén maar natuurlijke hulpmiddelen gebruikt, hierdoor kan de kleur, geur en het uiterlijk iets verschillen van wat je gewend bent.
In de producten worden alleen maar de originele en zuiver plantaardige oliën gebruikt. Ook de geurcomposities zijn 100% natuurlijk en bevatten geen enkele synthetische toevoegingen.
In de producten vind je dus géén parabenen, synthetische conserveringsmiddelen, synthetische kleurstoffen, synthetische geurstoffen, minerale oliën, propyleen glycol, polyethyleen glycol, paraffine, siliconen, aardolieproducten en andere mogelijk giftige chemicaliën.
Klinkt voor mij in ieder geval helemaal goed. Meer informatie over dit merk is te vinden op de website van Pavèz. De vorige keer probeerde ik de gezichtsolie van het merk, deze keer was ik erg benieuwd naar de make-up!

MINERALE MAKE-UP

Ik zal eerst even kort wat schrijven over minerale make-up. Als je al weet wat dit is dan kun je dit stukje gerust overslaan. Weet je niet wat minerale make-up precies is? Dan is dit wellicht wel interessant om te lezen.
Minerale make-up verschilt van ‘normale’ en ‘natuurlijke’ producten. Minerale make-up is altijd vrij van ingrediënten als parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
Meestal bevatten minerale producten maar vrij weinig ingrediënten. De voordelen hiervan zijn dat er dus geen schadelijke stoffen in de producten zitten waardoor de kans op huidallergieën en irritaties een stuk minder is dan bij producten die dit wel bevatten.
Ook worden de poriën niet volledig afgesloten wat weer fijn is voor een huid met acné bijvoorbeeld. Tot slot werkt minerale make-up ook nog beschermend. Het beschermd de huid namelijk tegen de zon én werkt antiseptisch (antibacterieel).

GEZICHTSPOEDER

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

Als eerste heb ik de gezichtspoeder geprobeerd. De naam van deze poeder is de Natural Glow Gezichtspoeder en bevat 7gram voor €15,95.
De poeder komt in een klein doosje zoals ik het ken van loose powders. Namelijk met gaatjes zodat je de poeder gedoseerd uit het doosje kunt krijgen.
De poeder is geschikt voor iedere huidtype en heeft een kleine shimmer. Mocht je nu op zoek zijn naar een echt matte poeder, deze hebben ze ook gewoon.
De poeder is in één kleur verkrijgbaar omdat het een translucent powder is, dus een ‘doorzichtige’ poeder en kan daarom op iedere huidkleur worden aangebracht.

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ
MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

Op de swatch foto hierboven lijkt de poeder misschien heel erg licht. Als je nog niet eerder een translucent poeder hebt gebruikt dan kun je hiervan schrikken. Maar no worries, als je de poeder met een kwast aanbrengt op het gezicht dan ziet het er niet zo uit als hierboven.
Ik heb juist extra veel geswatcht (met mijn vinger) om te laten zien hoe fijn de poeder is en hoe mooi het aanbrengt zonder te korrelen.
Het wordt aangeraden om de poeder aan te brengen met een kwast, zelf ben ik fan van translucent powders aanbrengen met een beautyblender. Ik ‘bake’ de poeders namelijk kort zoals je hieronder ziet om wat meer diepte in het gezicht te creëren.
Als je een wat meer natuurlijke look wilt dan kun je het inderdaad beter met een kwast aanbrengen en dan over het hele gezicht.
Omdat de poeder een kleine shimmer bevat komt het heel natuurlijk over op de huid.

AANBRENGEN

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

NA HET BAKEN

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

Ik vind de poeder persoonlijk erg mooi. Juist door de kleine shimmer die erin zit. Heel natuurlijk. Ook vind ik de textuur van de poeder prettig, heel fijn waardoor het inderdaad niet korrelig wordt. Het voelt na gebruik ook heel lekker zacht aan én het houdt de rest van mijn make-up ‘on place’ zeg maar.

BLUSH

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

Vervolgens door naar de blush. Dit is de Golden Bronze Blush en bevat 6gram voor €14,95. Ik moet eerlijk zeggen dat het plaatje op de webshop naar mijn idee niet overeenkomt met de blush in het echt.
Op de webshop oogt de blush veel meer oranje terwijl hij in het echt juist wat oud-roze/golden is. In het echt vind ik hem 10 keer mooier. Hierboven op de foto zie je de kleur zoals het in werkelijkheid is.
Anyways, de blush is een warme, natuurlijke goud- en perzikkleurige blush met een langhoudende dekking.  Een perfecte kleur voor in de lente en de zomer.

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ
MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

Aaah I love it! Deze kleur vind ik echt zó mooi. Zeker op een wat warmere huidkleur staat ‘ie prachtig maar op een lichte huid is een subtiel likje van deze blush ook mooi.
Met een loose powder moet je wel goed opletten dat je niet teveel gebruikt anders krijg je het clown-effect. Zorg er dus voor dat je je kwast na het dopen in de poeder goed afklopt en eventueel nog even wat afblaast.

ALLEEN POEDER & BLUSH

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

VOLLEDIGE 'NATURAL' LOOK

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

Wat ik vooral eigenlijk wel fijn vind van een loose powder blush is dat je heel lang doet met het product omdat je maar heel weinig nodig hebt aangezien het heel goed is gepigmenteerd.
Deze kleur vind ik persoonlijk ook erg mooi, er zit een hele lichte shimmer in wat net geen highlighter effect geeft maar wel die gezonde glow.

FULL LOOK

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ
MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

VERKRIJGBAARHEID

MINERALE POEDER & BLUSH VAN PAVEZ

Deze poeders, en nog veel meer minerale make-up zijn verkrijgbaar bij de webshop van Pavèz. Het assortiment is trouwens echt huge.
Zo hebben zij gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, geuren, haarverzorging, make-up dus en zelfs mannencosmetica. Leuk dus om even rond te kijken!

Heb jij wel eens minerale make-up gebruikt?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf $

May